tips: puffade majs och rischips

Eftersom att jag varken får äta gluten eller mjölk så köper min mamma hem en massa alternativa matvaror som jag ska kunna äta. Hennes senaste köp var Puffade majs och rischips, från Friggs. (visade dem i fredags) Egentligen var det som små riskakor, men det smakade bra. Sen i efterhand ser jag att de innehåller mjölkproteiner som jag inte får äta, men men. 

Det finns 3 olika smaker, och 100g innehåller cirka 430 kcal, en påse är 90 gram. Dessa "chips" ska alltså vara puffade (vad nu det ska betyda?), istället för friterade, och det ger dem en fetthalt som är 60% lägre än vanliga chips. 
Jag vet inte riktigt om de är värda kalorierna, då äter jag hellre någon god frukt, eftersom att de är gjorda på ris så är det ju en del snabba kolhydrater i,  men det är helt klart värt att testa, om man gillar riskakor, vilket jag gör.

Q & A




Anonym:
Hoppas du mår bättre imorgon :) det som e kul att läsa om kan vara hur man tränar, olika typer av träning:) jag promenerar mest hoppas på att få smalare vader men inget verkar hjälpa:( är i en period där jag nt känner mig motiverad och där jag äter bra fram tills jag umgås med någon vän o då tappar jag kontrollen o vräker i mig godis o annat onyttigt. O när jag känner jag sabbat det kan jag nt stoppa. Önskar jag kunde hitta något som distraherar mig. Jag kan se massa godis äter nt hemma. Men när jag är ute eller har gäster o tar fram så kan jag nt sluta, så fort jag smakar så kan jag nt sluta. Har du tips på vad jag kan göra eller tänka på? Jag har gått ner 20 kg men har gått upp fem. Målet är att gå ner 7-8 kg. Hur hittar man styrka o hur börjar man tänka positivt utan att trösta sig med mat. Jag trodde jag hade passerat dt stadiet. Men känner mig där. Vad motiverar dig? Hur började du peppa dig sj?

- Jag känner igen det där, man tänker att "allt är redan förstört så jag kan lika väl fortsätta." Så måste man sluta tänka. Och sen bryta mönstret. Planera dina måltider, allt du ska äta. Du måste stålsätta dig och stå emot när något finns framför dig, jag vet att det är svårt, men försök. För allt handlar om att göra det första gångerna, sen börjar man vänja sig. Om du kan tacka nej en gång så är ju det ett steg på vägen, och då kan du fortsätta jobba framåt! 
Något som motiverar mig otroligt mycket är mode och kläder, jag vill så gärna kunna ha alla fina kläderna som finns. Jag föreställer mig sommaren, allt jag ska göra, och då vill jag ju vara smal. Det är svårt att säga var jag hittar motivation, för det går i perioder, men det handlar om att komma in i det från första början, bryta ett gammalt mönster, och sen rullar det på rätt bra tycker jag. Det gäller bara att aldrig ge upp.



Arizona: Hej! Det är första gången jag läser din blogg och jag tycker att den är väldigt bra. Du skriver bra och användbara grejer. Hur tycker du att det är att leva pro ana? Ångrar du någon gång vad du gett dig in på? Önskar du att du kunde leva "normalt" och inte behöva räkna kacl och bara skita i allt?

- Jag vet inte om jag är "pro ana" jag har funderat så mycket på det, men just för att jag var tveksam så bytte jag från min gamla blogg till denna. 
Jag ångrar ingenting, för om jag inte börjat hade jag aldrig gått ner i vikt, och även om jag inte har nått mitt mål än, så är jag ju närmare nu än förut. Jag är bättre än vad jag brukade vara. Men det är klart att jag ibland önskar att jag kunde följa med mina kompisar och faktiskt äta tillsammans med dem, att jag kunde gå med till ICA på lunchrasterna och köpa godis och glass. Men det är mer värt att vara smal, jag tror att jag kommer vara lyckligare då än om jag får äta godis.

Kajsa: En snabb fråga bara, är du blond ? Har alltid tänkt mig dig som blond haha :)
Bästa bloggen har du !

- Haha ja jag är blondie! Naturlig blondin, som liten var jag helt vit i håret, men nu är jag väl honungsblond.
Tack finis!!

Eliza: du har ingen mail där man kan nå dig på? jag skulle behöva hjälp med självkontroll, beundrar verkligen dig!

- [email protected] - det är bara att mejla!

Torsdag trettioförsta maj

Klockan sju idag stod jag i vanlig ordning i spåret, och sen har jag ätit en liten frukost. Magen känns en aning konstig sen igår, så jag kände inte för att äta något riktigt. Blev istället 1 dl proviva fruktdryck blåbär (45 kcal) och 1 tesked psylliumfrön. 

Imorgon är jag ledig, så ikväll anordnas det fest. Jag ska dit, men tänker köra nyktert. Kommer ha fullt upp idag efter skolan och sen sover jag borta, så jag kommer inte hinna uppdatera, men jag har gjort 2 tidsinställda inlägg som kommer dyka upp, så får vi se när jag kan blogga på riktigt igen, antingen imorgon eftermiddag eller om jag kanske lyckas få till nån mobilblogg. Vi får se helt enkelt, hoppas ni får en fin dag! ♥

äcklig

Ikväll var jag ute med en massa vänner, det var ett evenemang med skolan så det var sjukt mycket folk.
Jag hamnade lite vid sidan av med en kille och vi satt och pratade. Han var en aning påverkad, men ändå inte jättefull. Vi pratade om allt möjligt, han skämtar väldigt mycket och är väldigt framåt. Och så började han prata om en tjej och han sa "jag hatar henne. Hon är tjock." Jag skrattade till, och han fortsatte. "hon är så tjock att hon har bristningar, hon är så äcklig."

Jag skrattade bara och sa att han var dum, men jag mådde så dåligt i den stunden. Såg ner på mina lår som tycktes gigantiska, försökte täcka över dem. Tyckte han att jag var äcklig också? Tänk om någon pratar om mig sådär? 
Jag avskyr när folk snackar om andra och klankar ner på deras utseende, fast jag gör det själv också. Men det är alltid något inom mig som gör ont då. Jag är egentligen ingen elak människa, jag är otroligt ytlig, men allra mest när det gäller mig själv. 

Jag kände mig nedstämd resten av kvällen, många drack, men inte jag, orkade inte med äckliga kalorier. Det är absolut förbjudet att dricka alkohol när man har magkatarr, men det var inte därför jag inte drack, jag struntar i det just nu, man får ju inte hålla på med tobak heller, men jag sög i mig ciggarett efter ciggarett ikväll. Det är inte likt mig. 
Just nu känner jag bara för att aldrig mer äta, bara fladdra runt och vara lycklig, träffa människor och vara lätt. Jag vill vara flickan som inte äter. Någon som inte äter kan inte vara äcklig.

skillnad mellan sanningar och lögner

Jag har fått kommentarer om att jag ljuger om vad jag äter, och jag måste ärligt säga att jag känner mig förolämpad. 

Om man tittar igenom min blogg, kan man se att vissa dagar skriver jag inte ut allt jag äter, jag kanske bara lägger ut frukosten osv. Jag lägger alltså inte alltid ut vad jag äter, men när jag väl skriver om vad jag äter, så ljuger jag aldrig. Varför skulle jag göra det? 
Jag blir ärligt rätt arg när jag får sådana kommentarer, som igår. Jag åt en av mina mackor, och tog sen en tugga på den andra, fast jag kände hur mätt jag var. Då tänkte jag efter och sa till mig själv "varför ska jag äta om jag är mätt?" och jag la ifrån mig den andra mackan. 
Eftersom att jag la ut min middag på bloggen så skrev jag ju också hur mycket jag åt, och då blir jag anklagad
för att ljuga?


Ni kanske tycker att jag överreagerar, men mat är ett känsligt ämne för mig, och när jag blir anklagad för att ljuga om hur mycket jag äter, då blir jag irriterad. Om jag äter något kan jag välja att lägga ut det här eller inte, men om jag gör det vill jag ju inte ljuga. Personerna kanske inte menar något illa när de skriver så, men jag vill bara klargöra det, att om jag skriver ut vad jag äter - då ljuger jag inte.



Över huvud taget tycker jag att folk blir irriterade när man inte äter upp sin mat. Speciellt en tjej i min klass som försöker gå ner i vikt, hon tittar alltid på allas tallrikar, och jag kan riktigt se hur förbannad hon blir när hon ser att jag inte har ätit upp det på min tallrik, medan hennes är renskrapad. Kanske handlar det om irritation över att någon annan lyckas kontrollera sig själv.

Onsdag trettionde maj

Godmorgon!

Tio i 7 ringde min klocka, och vid 7 började jag gå mot motionsspåret. Älskar verkligen mina morgonrundor numera, jag är riktigt förvånad över hur snabbt man kan börja tycka om att träna. 
Kommer nog inte hinna träna så mycket mer idag, det beror på när jag slutar skolan, men jag hoppas på att få gå någon timme tidigare, så att jag kan motionera lite innan jag åker till stallet, där jag kommer vara typ hela kvällen.

Eftersom att jag har sovmorgon tänkte jag ta mig lite mer tid att göra frukost. Gjorde en smoothie och åt ett knäckebröd med skivade körsbärstomater. Väldigt gott blev det, och jag är nu sjukt mätt. Ännu en sak att vara förvånad över - hur snabbt magsäcken faktiskt kan krympa. 

Dagens frukost:
Smoothie - 1dl soya yoghurt vanilj (80kcal), 0.25 dl proviva blåbär (11 kcal), 27 gram banan (24 kcal), kanel, psylliumfrön och linfrön. 
Gluten- och mjölkfritt knäckebröd - (45kcal) 2 körsbärstomater (6kcal)  Totalt: 163 kcal









~ 300 ~



2 glutenfria rostmackor, 75 kcal styck. Kokta linser med mangoraja, 114 kcal, skinka, 79 kcal

Min middag idag bestod av rostbröd med skinka, invirad i linsröra. Till det åt jag sallad. Allt som allt landade det på 300 kcal, men jag åt bara en av mackorna, + en tugga på den andra, blev så sjukt mätt. Men jag räknar med den andra mackan också för att vara på den säkra sidan, så ligger på runt minus 40 kcal nu, eftersom att jag drack ett glas blåbärssoppa också.

Tisdag tjugonionde maj

Hej på er!

jag hann inte uppdatera imorse innan skolan, hann inte träna heller för den delen. Började tidigt och hade ett viktigt prov så jag ville fokusera på det. 
Efter skolan var jag ensam hemma, jag älskar att vara ensam, men det sitter en liten skräck i mig, rädslan för att jag ska tappa kontrollen och äta en massa. Så för att fly undan hemmet, ensamheten och rädslan så gav jag mig ut för att träna. Först en runda på 25 minuter i spåret. Promenerade i 15 minuter och sprang i 10. Sen hoppade jag direkt på cykeln och cyklade som en tok i 15 minuter innan jag avslutade hemma i trädgården med hopprep och lite cardio. 

Just nu ligger jag på minus 400 kcal, och då har jag inte räknat med cardio-träningen, så det känns bra. Det jag ätit idag är min vanliga gröt, och sen ett glas sockerfri C-vitamin. Ska blanda ihop lite fun light nu och försöka plugga lite till det sista provet som är imorgon.
Har köpt en ny smak på saften, en variant som är gjord på Stevia, det låter kanoners! Fun light är min räddning nu när jag inte får dricka läsk, får inte dricka något kolsyrat pga. magkatarren.

Läkerol YUP

Som ni kanske vet är jag ett fan av läkerol, det är som kalorisnålt godis, och är perfekt på fastande dagar. Nu var det dock väldigt länge sen jag åt läkerol, så jag tänkte slå till på ett paket idag. Såg att det kommit nya varianter, Läkerol YUP. Jag köpte dem mest för att påsen var så fin, haha, men de var riktigt goda, innehåller 6 kcal styck. Rekommenderar er att testa iaf! 

Iallafall så har dagen gått sisodär, har inte hunnit träna som jag tänkte, utan la mig frusen i soffan och kollade på film, hade ingen ork till något, och så blev det lite för mycket mat.. Ja ni vet, man känner sig tjock, ful och misslyckad. Hoppas på en bättre dag imorgon. 

Vad vill ni föresten se mer av i bloggen? Har lite "bloggtorka" just nu, så kom gärna med önskemål!




Måndag tjugoåttonde maj

Igår hade jag en skön dag ute i solen, vet inte riktigt vad kalorimätaren stannade på, men jag åt mest frukt hela dagen. 

Kvart i sju denna morgon tog jag mig ut i spåret för min vanliga morgonrunda, sen frukost. (0.5 dl glutenfria havregryn, 15 g lingonsylt, linfrön, psylliumfrön), så ligger just nu på 0 kcal. 
Jag känner mig på något sätt så sjukt stressad, vilket jag gör vissa dagar. Ibland sviker tålamodet mig och jag vill bara nernerner, det känns så tråkigt att sommaren är här med bikinisäsong och allt, och jag har fortfarande inte nått mitt mål. 

Vad tysta ni varit i helgen föresten, fast å andra sidan har inte heller jag varit så aktiv i bloggvärlden. Men nu är jag på't igen! Ha en fin dag! :-)

Söndag tjugosjunde maj



Idag ska jag bara ligga i gräset, sola, dricka fun light och inte äta. Vi hörs väl senare ikväll, xoxo

en solig kväll



Mötte upp en vän för lunch, vi hamnade på Mc Donalds uteservering. Jag åt en sallad med grillad kyckling. Pillade bort osten och slängde bröd, dressing och krotonger, jag ska ju ändå inte äta gluten osv. Så åt salladen helt utan tillbehör. Men räknar på att jag ligger på typ 200 kcal just nu. 
Ikväll ska jag ut, träffa vänner, sitta i kvällssolen osv. Har köpt en liter jordgubbar som jag ska dela med vännerna också. Det kommer bli en härlig kväll!

Lördag tjugosjätte maj

Godmorgon! (god förmiddag möjligtvis, jag har faktiskt varit vaken ett rätt bra tag)

Helgdag betyder frukost med familjen, och alltså fler kalorier. Jag åt soyayoghurt och två riskakor, och tillsammans blev det cirka 230 kcal.
Efter frukosten hoppade jag i träningskläderna och tog mig ut i spåret. Blev av med 200 kcal, så det känns jätte bra. Dagens mål är 500 kcal, och då får jag bestämma helt själv över min middag. Antagligen blir det lite mer motion idag också, men jag har en del ärenden att göra efter lunch, så blir nog ingen jättebra uppdatering. 

Önskar er en fin lördag, hoppas att ni njuter av helgen! 




fredagsmys



Planerade inte direkt min dag i matväg idag, blev ju ingen frukost, och sen ingen lunch. Åt endast en calippo shots, som jag nämnde i inlägget nedan. 
Till middag åt jag 2 potatisar och sallad, och vid halv 10 gav jag mig ut på en joggingtur. Nu har jag lite fredagsmys för mig själv, dricker funlight och äter någon form av chips, glutenfria tydligen. Det smakar som riskakor, vilket är väldigt gott faktiskt. Jag räknade lite på det, och en påse (90 gram) Innehåller cirka 387 kcal, så det är inte jätte kalorisnålt, men ändå bättre än vanliga chips, och man äter ju inte direkt en påse själv. Ligger ju ändå på minus (cyklade ju till och från skolan också), så lite får jag unna mig.

Mobilblogg

Hinner inte blogga ordentligt , men tänkte bara uppdatera lite.
Det enda jag ätit idag är en glass, calippo shots. 24 kcal. Men snart är det middag. Ska ut på en promenad sen tror jag. Hoppas ni får en fin kväll.


Fredag tjugofemte maj

Godmorgon! 

Startade dagen med en runda i spåret as usual. Jag har lite ångest över igår, åt alldeles för mycket, så jag struntar i att väga mig. Därför velade jag också mellan att skippa frukosten idag, eller bara köra vidare som vanligt. Jag sköt på det, gjorde mig i ordning osv. Sen helt plötsligt har vi en massa byggarbetare här hemma då vi ska renovera, och då har jag ingen lust att göra i ordning frukost inför dem, så ja, ingen frukost idag. 

Så grymt skönt med fredag! Jag brukar alltid fasa inför helgerna eftersom jag är rädd för att äta för mycket, men nu är jag inte det faktiskt. Kanske för att jag tror mer på mig själv. 

Idag slutar jag tidigt, men då ska jag springa massa ärenden på stan, så vi hörs senare ikväll. Om jag tränar duktigt idag ska jag nog köpa jordgubbar. Blev så sugen på att äta jordgubbar med mjölk när jag såg bilden ovan, men jag får ju inte dricka mjölk, och soyamjölk är äckligt, haha. 

Ha en fin dag!

trampar på samma ställe

Jag har fått frågan rätt många gånger, hur mycket jag går ner i månaden/veckan, per dag osv, osv. Så tänkte svara på detta nu.

Jag har gått ner 10 kg sen jag startade i höstas. Men de kilona gick jag ner snabbt, genom att äta efter ABC dieten. Sen började jag fasta hela dagarna, landade på 0 och minus varje dag. Och där någonstans tog det stopp. Jag har inte gått ner ett enda kilo sen i februari. Februari. Förstår ni hur länge sen det är? 
Jag sabbade allt totalt genom att äta så lite, jag höll inte förbränningen uppe. Sen när jag började äta lite mer, så gick jag upp i vikt direkt, rätt mycket också. 

Det känns som ett enormt nederlag, att jag kämpade så hårt i så många veckor, åt knappt någonting, men stod kvar på samma vikt, trampade runt på samma ställe. Jag pratade med en tjej som kan det här med människokroppen, och hon sa att jag var tvungen att äta mer. Så jag börjar äta mera, det var väl under något lov. Och kroppen bara sög åt sig allting och jag gick upp i vikt. 

Det är nu när jag går på ABC dieten, och äter enligt min kostplan för magkatarren, som jag hoppas på att kunna gå ner igen, genom att äta rätt regelbundet, nyttigt, och sen träna bra. Det har börjat röra sig neråt igen, men det går långsamt. 

Så svaret är det att jag har inte gått ner i vikt på väldigt länge, för att jag förstörde allt för mig själv. Och jag råder verkligen er där ute att tänka efter lite. Allt under 1000 kcal är för lite, så ni behöver inte landa på 0 eller minus vareviga dag, det förstör bara för er själva. 
Det är också på grund ut av att jag åt så lite, som jag har fått magkatarr. Och det är inte värt det. Nu när jag äter frukost, sallad till lunch och sen en liten middag, så mår jag mycket bättre. När jag fastade hela dagarna var jag så grymt hungrig på kvällen att jag ibland tappade kontrollen och tryckte i mig en massa. Det är inte bra någonstans. 

Jag hoppas i alla fall, att nu när jag insett detta, så kan jag börja gå ner på riktigt igen. För trots att jag stått still på samma ställe och trampat så länge, så tänker inte jag ge upp. För det kanske är nu det börjar gå bättre igen. Jag ska aldrig ge upp, inte när jag kämpat såhär länge.

Torsdag tjugofjärde maj

Vaknade upp med känslan av att det var fredag, det är inte speciellt kul att komma på att det bara är torsdag, och att en lång skoldag väntar en. 

Men jag gav mig ut i spåret som vanligt, målet är att göra det varje morgon denna vecka, och hittills har jag lyckats!
Jag har börjat tycka om att motionera på morgonen, det är lite kyligt i luften och tomt på folk. Speciellt nu när det är så fint väder är det extra härligt! Bjuder på en fin bild från spåret där jag springer, så sjukt fint, värsta sagoskogen. 

Idag är det fasta som gäller, vilket för mig betyder landa på 0. Men för att underlätta för mig själv skippade jag frukosten, så ligger på minus 100 nu, efter att ha tränat. Cykel till och från skolan, ingen lunch, och sen middag här hemma, som får bli den enda måltiden idag. Så siktar på att landa på 0, men blir väl kanske minus, men det gör inget. 
Det känns en aning konstigt att gå tillbaka till att fasta hela dagen, nu när jag ätit rätt regelbundet i 2 veckor. Jag har märkt alla fördelar med det, men på något sätt är det skönt att fasta också. Men det får inte bli för ofta, det är inte bra för magkatarren. 

Hoppas ni får en fin dag!

fashion is the healthiest motivation for losing weight

Denna vecka har det verkligen varit sommarvärme, så himla skönt! Men det finns nackdelar med vädret också. 

Jag har alltid svarta jeans på mig. Alltid. Ibland kan jag ha strumpbyxor, men det var länge sen nu. Svarta jeans är typ det enda jag kan ha, tycker att de på något sätt drar ihop låren lite, och det sägs ju att svart förminskar.
Folk säger ibland "alltså, du har alltid svarta jeans" och jag skrattar och nickar. De förstår ju inte.

Så nu, tillbaka till denna sommarvärme. Jag har lämnat skinnjacka och jeansjacka hemma de senaste dagarna, men jeansen sitter där de ska, fast alla kring mig går runt i shorts och klänning. Min kompis skulle ha shorts och hon tjatade på mig att jag också skulle ha det, men jag sa nej. Nej, nej, nej.
Och sen sitter vi där, på rasten och solar. Jag ser mig omkring, bara ben så långt ögat kan nå. Jag är den enda av mina vänner som har långbyxor på mig. 

"Oh herregud är det inte varmt? Svettad du inte ihjäl?"
Jo. Det bränner på benen och svetten rinner. Men jag skulle aldrig kunna sitta där bredvid dem med bara ben. Då svettas jag hellre ihjäl. 

Jag tröstar mig själv med att jag kommer springa runt i shorts och klänning, snart. När jag är smal, när jag slipper skämmas. Frågan är ju när den dagen kommer. Kommer jag någonsin sluta skämmas över min kropp? Kommer jag att bli nöjd? Jag vill tro det, men det är svårt. 
Jag har alltid tyckt att jag är tjock, men förut kunde jag ändå ha shorts och klänning osv. kunde bortse från att jag var fet, för jag ville fortfarande klä mig fint. Jag älskar ju mode och kläder, trånar efter de där döläckra shortsen och tajta klänningarna. Förut kunde jag, trots fettet, klä mig som jag ville. Men inte längre. 

Jag avskyr att min kropp sätter stopp för mina "mode ambitioner". för jag älskar verkligen kläder, vill så gärna go all the way med min stil, som jag vet är snygg. jag vet att jag skulle kunna vara snygg. 

Det är som eleganta Karl Lagerfeld sa: "fashion is the healthiest motivation for losing weight".
Så sant så sant.

Onsdag tjugotredje maj



Dagens frukost: 0.5 dl glutenfria havregryn (60 kcal), 15 gram lingonsylt (27 kcal), psylliumfrön + linfrön. 85 gram vattenmelon (cirka 30 kcal) - 115 kalorier.

Av någon oförklarlig anledning så fungerade inte mitt internet igår, men nu är jag tillbaka! 
Klockan sju denna morgon tog jag mig ut i spåret för promenad + jogging. Brände cirka 100 kcal. Ska cykla till skolan som vanligt, cirka 15 minuter dit och 20 hem (värsta uppförsbacken på väg hem). I eftermiddag tänkte jag åka till stallet och plugga, men ska hinna med en promenad också. Dagens mål är 200 kalorier.

Mobilblogg

Hej! Mitt internet fungerar inte, och jag har kämpat för att få igång det hela eftermiddagen. Men nu ger jag upp, det får bli en liten Mobilblogg istället.

Dagen har gått bra, tränade efter skolan, sjukt varmt var det, så svalkade mig med ett glas fun light, ljuvligt gott!
Middagen gick också bra, men jag har inte nått upp till 400 kcal än. Får se om jag tar en frukt sen.

Ledsen att det blir dålig uppdatering , måste få igång internet för att kunna blogga ordentligt.

Hur går det för er ?


Tisdag tjugoandra maj



Dagens frukost: 0.5 dl glutenfria havregryn (60 kcal) 17 gram rivet äpple (9kcal), psylliumfrön, linfrön och kanel. - 69 kcal.

Som jag sa igår så är inte jag ute efter värsta hårdträningen på morgonen, utan vill bränna ungefär så mycket som jag äter till frukost, så att jag ligger på 0 inför dagen. Så idag hoppade jag upp på cykeln klockan tjugo i 7 och drog iväg i 10 minuter, brände cirka 80 kcal, vilket är perfekt då frukosten landade på cirka 70. 

Igår hade jag ett mindre sammanbrott med panikkänslor över allt som skulle göras och proven idag osv. Jag gick och la mig klockan typ halv 8, för att komma undan allting. Mamma märkte att något var fel, och drog upp mig ur sängen för att koka kamomillte till mig. Hon pratade med mig och sa att jag skulle vara lugn, inte stressa upp mig så, att jag är duktig i skolan, och inte måste ha A i alla ämnen. Det är slutspurten nu och jag behöver kirra A på alla de sista proven och uppsatserna för att få A i kurserna, så jag är grymt stressad. 
Det kändes lite bättre. Fast inte över skolan, utan medan hon pratade tänkte jag igenom vad jag ätit och tränat under dagen, och kom på att jag inte behövde ha ångest. 

Så idag är det matte nationella, jag ska försöka ta det lugnt och bara göra mitt bästa. En flaska fun light och ett äpple hänger med i väskan. Jag vet att jag klarar att skriva prov på tom mage, så vi får se hur jag väljer att göra med äpplet. Sist jag planerade att äta ett innan ett prov så gav jag ju bort det. 
Dagens mål är 400 kalorier.

lax



Till middag fick jag äta lax, sallad och ärtor. Det är det här jag menar med att jag har väldigt bra förutsättningar för att gå ner, utan att familjen är misstänksamma. 
Men jag åt inte ens halva laxen, vet inte varför. Jag har rätt mycket plugg att göra, och jag är toknervös inför nationella proven i matte imorgon. Är allmänt uppgiven, det känns som att jag aldrig kommer gå ner i vikt. Men jag vet att det är i sådanna stunder jag behöver ha tålamod. 

Ledsen för dålig update, men vi hörs imorgon igen. ♥

Måndag tjugoförsta maj





Blev lite chockad när jag skulle skriva rubriken, är det redan 21:a maj?! Det är inte klokt hur fort tiden går..


Godmorgon, i allafall! 

Var ute en snabbis förut, joggade och promenerade i 15 minuter, brände cirka 90 kcal. Det är fjuttig träning, men jag tycker det är perfekt att bränna bort lite kalorier så att man kan äta frukost med gott samvete sen. Och all träning är ju bättre än ingen träning, eller hur? 

Frukosten idag blev gröt. 0.5 dl glutenfria havregryn, 1 matsked sylt, några russin och en nöt som jag grävde fram ur müslin (hehe). Totalt 80 kcal. Skar upp några skivor vattenmelon också, men åt bara två av dem, 45 gram styck, cirka 30 kcal. Så frukosten landade allt som allt på 110 kcal, så ligger just nu på kring 20 +.
Det känns bra, eftersom att jag cyklar till och från skolan, och i eftermiddag blir det mer träning. Målet idag är 100 kcal.

#19


19 dagar kvar till skolavslutningen, sommarlov. Jag kanske inte når mitt mål innan dess, men jag ska vara närmare, och i sommar kanske jag är där jag vill. Det gäller att kämpa. 

Är ni taggade för den kommande veckan!?? För det är jag.




glass och promenader





Tog en promenad med en fin vän förut, vi gick till ICA för hon ville köpa glass. Jag kunde ju såklart skylla på att jag inte får äta glass (ska ju inte äta saker med mycket fett och socker, och så får jag ju inte äta gluten eller mjölk), så det gjorde jag, men sen köpte jag en calippo shots. Det var härligt att sitta ute i den gassande solen och äta glass.
Jag känner på mig att den gobiten kommer rädda mig många gånger i sommar. För det första är den jättegod, och jag tycker det är värt att äta 25 kalorier, om man får köpa en glass med vännerna istället för att bara sitta bredvid och tråna efter deras strutar. Jag har aldrig gillat glass speciellt mycket, förutom isglass, så mina vänner reflekterar antagligen inte över det faktum att jag endast kommer äta calippo shots i sommar.

Dagen har gått riktigt bra, pluggade, städade och låg i solstolen hela förmiddagen, sen umgicks jag med min vän fram till middagen. Har inte ätit något utöver måltiderna, har cyklat lite hit och dit, och tagit totalt två promenader, båda kring 30 minuter. Vet inte riktigt vad jag ligger på i kalorimängd, men mellan 0 och 100. Planen var 400 kalorier idag, men som vanligt vet jag inte vad jag ska göra. Jag borde hålla mig till dieten, men samtidigt känner jag att om jag kan äta frukost, lunch och middag, och ändå hamna på så liten mängd kalorier, varför kan jag inte göra det då?

svar på några frågor



:-) :
Antar att du går i nian, eftersom du skriver nationella prov. Jag går med i nian och slutar nu på den skolan jag går på. Jag har också ätstörningar. Men det jag undrar är ifall du inte blir stressad av att veta att du snart slutar skolan och att lärarna som man vill ska "veta" om din ätstörning kommer få reda på den? Mycket konstig fråga, haha, vet! Hoppas du fattar! :)

- Nej, jag går i ettan på gymnasiet, vi skriver nationella prov där med! :-) 
Faktum är att, jag förstår din fråga (hoppas jag), känner igen mig i det du skriver, att man på något sätt vill att en person ska få veta vad man har tampats med. Men för mig är det inte värt att riskera något bara för att få folk att veta att jag försöker gå ner i vikt. För min del vore det bara pinsamt, eftersom att det kanske inte är speciellt trovärdigt. Men jag förstår hur du tänker. Sen har inte jag någon ätstörning, men.. :)

Ravit: Hej! Jag har en fråga.
Jag har inga viktminskningsideal, men jag har ändå perioder där jag nästan inte äter någonting, oftast bara ett större mål på hela dagen. Sådana dagar är jag verkligen helt borta timmarna innan jag äter, jag blir snurrig och kan knappt gå.
Hur klarar du av att ha ett vanligt vardagligt liv och motionera med sådant kaloriunderskott? Blir man "van" och får inte sådana problem om man äter väldigt lite under en längre tid?

- Jag tror att man blir "van" vid att vara aktiv på lite energi, kroppen ställer om sig liksom. Efter perioder där jag ätit normalt så är det alltid svårare att gå tillbaka till att äta lite och vara aktiv. Sen är det klart att kroppen säger ifrån ibland. Ibland går det hur bra som helst, men nästan varje dag svartnar det framför ögonen på mig någon gång, ibland är jag helt utmattad och nära på att falla ihop osv. Det är lite olika. 

Tess: Hej där! Jag måste bara få fråga, då jag själv nu planerar att börja på denna ABC diet, om den verkar funka för dig.

Men angående denna träning. Om jag springer ca 3km, hur många kalorier bränner jag då? Bränner jag lika mycket kalorier om jag stannar & vilar ibland? (Har tyvärr inte så bra kondition än). Bränner sit-ups några kalorier? Hur många kalorier bränner man isåfall efter 10 sit-ups?
Hopprep 10 minuter?

Tack för svar!

- ABC dieten funkar bra för mig!
När det gäller träningen så är det svårt att säga, för allt beror på din vikt, längd och vilken hastighet du rör dig i, så jag kan inte säga exakt hur mycket du förbränner när du springer. Leta upp på internet, ladda ner någon app om du har möjlighet. Och du kan stanna och vila, du bränner fortfarande kalorier. Situps bränner kalorier, allt du gör när du rör dig förbränner, men det är inte så mycket. Hopprep i 10 minuter sägs bränna cirka 80 kalorier, men det är också olika från person till person. Ledsen att jag inte kan ge dig något rakt svar, men det är inte så enkelt. 



Söndagsfrukost

Godmorgon!

Jag satt ute i trädgården och åt frukost idag. Jag gjorde en smoothie på lite havredryck, äpple, blåbär och kanel. Den blev supergod och var väldigt mättande! Cirka 150 kcal. 
Idag ska jag fortsätta njuta av sol och värme, ligga ute i trädgården och sola, plugga lite osv. Men först ska jag ta itu med en skolgrej som inte kan göras utomhus, så ska jag dammsuga lite, sen får jag ta det lugnt. Men ska hinna med motion idag också, funderar på att promenera iväg och köpa jordgubbar.

middag



Till middag åt jag glutenfritt bröd med mosad avokado och lite kyckling på. Saltade rätt friskt och det vart jättegott, väldigt mättande också. Min magsäck har verkligen krympt, men det har jag ingenting emot. Älskar också att mina föräldrar inte kan säga något om hur jag äter. 
Kvällen spenderas i soffan, med te och nedladdade serier. Lite frukt också tror jag.

en härlig dag

Hej! 

Hur har eran dag varit? Min har varit riktigt härlig! Jag bestämde mig för att cykeln skulle få vara min bästa vän idag, och jag gav mig ut på äventyr. Cyklade i väldigt bra tempo i 1.5 timme, sen stannade jag en stund, åt ett päron för lite energi, innan jag hoppade på cykeln i ytterligare 30 minuter. Blev 5 mil, så brände en massa kalorier, och åt sen en kalorisnål lunch, så ligger fortfarande på massa minus.

Sen har jag suttit ute hela dagen i solen, har fått jättemycket färg! Tycker att allt känns allmänt bra, men jag har samma beslutsångest som föregående dagar, vet inte om jag ska äta mig upp till 500 kcal, eller om jag ska ligga kvar på minus. Vi får väl se vad middagen blir osv. 

Bjuder på några bilder från idag, tror verkligen att jag ska börja ta fler cykelturer, så himla härligt! 




Lördag nittonde maj

Ledsen för frånvaron igår, men tyvärr kommer det inte bli mycket bättre uppdatering idag. 
Igår låg jag innte i princip hela dagen, gjorde ingenting. Idag ska bli tvärtemot, jag kommer att försöka motionera så stor del av dagen som är möjligt. Dagens kalorimål är 500. Jag har ätit en stadig frukost för att orka med allt, men den ska snart försvinna. 

Hoppas ni får en fin dag!

Fredag artonde maj



Nådde inte upp till gårdagens kalorimål, som var 100 kcal, utan jag landade på minus. Vet inte om det är bra eller dåligt, det är klart att det känns bra att landa på lite, men sen vet jag ju att dieten funkar bäst om jag följer den till punkt och pricka.

Klev upp klockan 9 idag för en sväng i spåret. Sen åt jag frukost, samma sak som alla andra dagar den här veckan, glutenfri havregrynsgröt, (0.5 dl), med 1 matsked sylt, blandat med lite frön också. Det blev cirka 80 kcal, åt inte upp allt, men jag räknar på 80 iaf, för att vara på den säkra sidan.
Så ligger på 0 just nu, och dagens mål är 400 kcal.

mätt



Min middag idag blev quinoa med hackad paprika, några körsbärstomater och kokt broccoli.
Kunde inte äta upp allt för att jag blev så mätt, det är faktiskt en fördel med magkatarr, jag blir mätt så sjukt fort. Har en hel del kalorier kvar att äta idag, men vi får se om jag hittar på något eller om jag struntar i det, just nu är jag så mätt att jag inte vill tänka på mat. 
Snart kommer i allafall en vän över, vi ska dricka te och bara mysa.

mellanmål


Det har blivit lite mer motion än jag planerat idag, och just nu ligger jag på minus 500! Känns riktigt bra, men jag vet inte riktigt hur det gick till.
Är glad att jag lyckats undvika mat också, lunchen blev grönsakssoppa, det är ju kalorisnålt så det är väl därför jag har kunnat hålla nere kalorierna. Mamma tvingade mig dock att äta nu, eftersom att jag tränat så mycket. Blev 1 dl soya youghurt (80 kcal) med psyllimfrön och 3 hallon. Det känns ändå bra att äta mellanmål, jag ska ju äta regelbundet, och jag ligger ändå på så mycket minus. Jag får njuta lite och det är ingen fara. (åt ur min söta kopp som jag köpte på ikea för ett tag sen, har en matchande skål också, älskar dem!)

Har förberett min mat till ikväll, även det blir snålt på kalorier. Målet idag är ju 100 kcal, vilket jag tror att jag kan uppnå, eftersom att jag har hela 600 kcal kvar att äta. Sen är det ju såklart en röst inom mig som säger att jag inte behöver äta dem, utan kan försöka landa på så lite som möjligt idag. 
Men, jag känner också av ett skrämmande typ.. hetssug inom mig, vilket är rätt ovanligt, jag hoppas bara att det inte bryter ut. Det är inte värt att trycka i sig en massa, dels för kalorierna såklart, men också för att min mage skulle kollapsa helt. Nu när jag har det här väl fungerande systemet, med kostplanen osv, så borde jag ta vara på det och inte förstöra. Det här är min chans att ta hand om min kropp samtidigt som jag går ner. Och det känns så jäkla bra.

-



Alexandra:
Det är en sak jag funderat på ett tag; Har du något mål? Viktmål/Mått? (Du behöver inte skriva ut vilka, undrar bara ifall du har ett specifikt mål du strävar mot.)

Eller satsar du bara på att bli "smal" och sen bestämmer dig för att sluta dieta när du känner dig nöjd? Så lätt att man fastnar i detta ständiga dietandet känner jag.


- Jag har ett mål, en "ultimate goal weight", som jag bestämde mig för för länge sen. Dock så vill jag gärna ner 2 kilo under den sen. Men jag planerar att nå mitt absoluta mål, och sen försöka ta de där två kilona lite som det kommer, ha tålamod och gå ner dem på lite längre tid.
Sen kommer jag ju aldrig kunna sluta "dieta" om jag börjar äta normalt igen kommer jag ju gå upp allt, så jag kommer väl fokusera på att äta rent och träna bra osv, men ändå äta mer än jag gör nu. 

Sen är väl bara frågan om jag är smal när jag nått mitt mål. 


Sarah: Hejsan jag undrar om du vet om det är möjligt att gå ner 10 kg på 4 veckor? Och i så fall hur man ska göra det? //Älskar din blogg btw <3


- Nej, det går nog inte, och om det skulle göra det så skulle det definitivt inte vara hälsosamt. Men för att göra så gott du kan du kan du försöka dig på ABC dieten, käka mellan 100 och 700 kalorier varje dag, träna och sova mycket, samt dricka vatten. Det är väl den snabbaste vägen, men det är bättre om du äter uppåt 1000 kcal varje dag. Kul att du gillar bloggen, kramar!

Torsdag sjuttonde maj



Jag startade min lediga dag med en runda i spåret, och gjorde sen i ordning lite frukost.
0.5 dl glutenfri gröt, linfrön, psylliumfrön, lingonsylt och några skivor banan. Jag var tveksam till att banan och lingonsylt skulle passa ihop, haha, men oj så gott det var! Det kommer jag garanterat fortsätta med. Allt som allt landade min frukost på 120 kcal, men eftersom jag brände cirka 100 i spåret innan, så ligger jag nu på 20 kcal. 

Idag ska jag försöka göra klart en skolgrej, städa lite på mitt rum, och sen ska jag träffa en vän. Jag föreslog att vi skulle ta en promenad eller nått, så att vi rör på oss. Planerar att cykla till och från där vi ska mötas, kanske ta en omväg eller så, för att bränna lite extra.
Målet för dagen idag var egentligen 100 kcal, men jag tvivlar på att jag klarar det med familjen hemma, men jag ska försöka, annars är målet 400 kcal. 

Vad ska ni göra på eran lediga dag? Har ni några tips på vad man kan göra om det regnar ute? Eller några roliga träningsövningar?

tarmkost och kamomillte



Ordet "tarmkost" måste nästan vara det vidrigaste ordet jag hört. Det låter så äckligt på något sätt. Haha, men det är iallafall det kostplanen jag äter efter kallas (som jag fått av läkaren för magkatarren). Tänkte dra lite snabbt vad den går ut på: 

- Ingen gluten
- Ingen laktos
- Ingen fet mat
- Inga kolsyrade eller sura drycker
- Jag får inte dricka till måltiderna
- Jag får inte äta protein och kolhydrater tillsammans
- Jag ska äta så mycket färskt som möjligt, grönsaker, frukt och bär
- Inget tedrickande, förutom örtte.

Det är roligt hur alla tycker synd om mig, för att jag måste leva såhär för att bli bättre. För mig är det ren lycka. Det här kommer hjälpa mig så extremt mycket med viktnedgången, bara en sån sak att jag inte får äta kolhydrater och protein tillsammans, det resulterar att jag kan äta endast sallad och typ quinoa till middag. 

Dagens middag, som kan ses ovan, blev glutenfri pasta tillsammans med en liten sås, mosad avokado och röda linser. Det var rätt smaklöst, men också kalorisnålt, så jag är nöjd. 
Nu dricker jag kamomillte, tycker inte om det riktigt, det smakar sån där dammig, parfymerad soffkudde. Men jag får somsagt endast dricka örtte.

Förhandlade med mig själv förut och åt ett päron innan jag åkte till stallet, men då var jag tvungen att träna senare. Så har varit ute i spåret en sväng, ligger just nu på 300 kcal - och dagens mål är 500. Har alltså cirka 200 kalorier kvar att äta, men jag tror att jag skippar det. 
Jag blir irriterad på mig själv, för jag vet att när jag gick ner som mest var när jag följde ABC dieten till punkt och pricka. Om jag låg under dagens mål åt jag någonting så att jag uppfyllde kaloriantalet som var angett. Det är ju det som är själva grejen med dieten, att variera intaget. Jag stannade i vikt när jag började äta mindre, försökte landa på 0 varje dag. Så jag borde uppfylla dagens mål, men jag vet inte.. Vi får se hur jag gör. Nu ska jag dricka upp mitt te och planera morgondagen, det är lite knepigt med röda dagar då familjen övervakar en hela tiden. 

Hur går det för er fina där ute? ♥

Onsdag sextonde maj

Brukar ju slänga in ett inlägg på morgonkvisten, men hann inte det imorse, så får bli ett nu istället! 

Idag har jag skrivit nationella prov i engelska och annars haft rätt meningslösa lektioner. Ligger just nu på minus 100. Dagens mål är 500 kalorier, och därför funderar jag på om jag ska ta ett päron innan jag åker till stallet. Ena delen av mig säger att, det är klart att jag kan äta ett päron, medan en annan del säger att jag inte ska äta onödiga saker, att jag inte behöver komma upp i 500 kcal idag. 
Velar också mellan om jag ska träna idag eller inte, och där är det också två sidor som säger emot varandra. 

Tänkte visa vad jag numera gör gröt på. Jag ska undvika att äta gluten, och därför gör jag nu min gröt glutenfria havregryn (äter allt glutenfritt, bröd, pasta osv också).
Jag äter 0,5 dl, vilket blir 60 kcal. Jag vet inte om det är en "myt" men det sägs att man ska kunna gå ner mer i vikt på en glutenfri kost, så vi får väl se om jag märker någon skillnad.



Nu ska jag fortsätta fundera hur vida jag ska äta ett päron eller inte, och om jag ska träna efter stallbesöket..

#24


Nedräkningen mot sommarlovet fortsätter, och idag har jag kunnat bocka av ännu en skolgrej.
Har även fått reda på lite betyg osv. Fick A på alla delar på nationella proven i svenska, och ligger på samma betyg i kursen. Ligger även på A i historia, och fick tillbaka ett arbete i Samhällskunskap med samma betyg. Är stolt över mig själv faktiskt, skolan är viktig för mig, och jag har klarat av den som jag vill. *skryter*

Dock är det så extremt skönt att läsåret lider mot sitt slut och sakerna på "att göra" listan försvinner en efter en. Imorgon är det nationella prov i engelska, så jag ska gå och lägga mig rätt snart. Känns jättebra att avsluta en lyckad dag, jag uppfyllde dagens mål, landar på 300 kcal som planerat. 

Tänkte bara ta en liten följdfråga till inlägget nedan:

Anonym: En fråga bara: hur kan du bara gå ned 3-4kg per månad av ABC? Jag brukar gå ned 2 kg i veckan av den :O

- Det är olika för alla, och har man mer vikt på kroppen att bli av med så är det lättare att gå ner. Sen föredrar jag själv att gå ner långsamt i vikt, egentligen. Klart att man vill se resultat, men tålamod borde vara ens bästa vän.

Godnatt finisar! ♥

16:11

Kom precis hem från en runda i spåret. Det var rätt jobbigt, men kändes ändå bra. Ligger på - 200 och ska nu fortsätta träna. Ska ut i trädgården och hoppa hopprep och köra lite cardio övningar. Men tänkte först svara på några frågor som har trillat in! :-)







Kajsa:
Hej undrar lite snabbt, vart köper du dina psylliumfrön? Tack för en riktigt bra blogg !:)


- Jag köpte mitt första paket på Willys om jag minns rätt, men de finns i de flesta matvarubutiker, så som ICA, coop osv! 

Lisa: Ska börja på ABC dieten i dag och hur mycket tror du man går ner på en månad? Hur funkade de för dig? hoppas magen blir bättre förresten:) kram

- Det är nog olika från person till person, jag gick väl ner typ 3-4 kg på en månad. Så om du verkligen håller dig till dieten och varken äter mer eller mindre än det angivna antalet kalorier så kan du nog gå ner minst 2 kilo iaf. Lycka till! 

Thara: Hej! Hade tänkt börja på ABC nästa vecka och skulle vilja ha några råd från dig! Det är så att jag tränar fotboll ca 3 gånger i veckan och då bränner jag ganska mycket ungefär 800 kalorier. Om jag då ska landa på 600 kalorier den dagen, måste jag då äta 1400 kalorier så att jag landar på 600? Tycker att det låter jättemycket och att jag snarare kommer gå upp i vikt av det. Hur tycker du att jag ska göra?
Tack för en jättebra och inspirerade blogg, du är en förebild!

- Tack för dina fina ord!
Om du tränar så mycket så är det viktigt att du äter! Jag tror på att du inte ska bry dig om hur många kalorier du äter, så länge du tränar så att du landar på det angivna antalet. Så precis som du skriver i ditt exempel, så kan du äta uppåt 1400 kalorier, men att du tränar så att du landar på 600. 
Det är ju olika från person till person, men jag tror absolut att du kommer kunna gå ner i vikt, och det är viktigt att du äter ordentligt om du spelar fotboll!

Tisdag femtonde maj

Godmorgon!
Tack för alla era bra tips och snälla, stöttande ord igår. Jag tänkte svara på några av era frågor senare idag!

Det är meningen att jag ska fortsätta med att jogga varje dag innan skolan, men idag hinner jag inte det.
Målet för dagen är att landa på 300 kcal. Åt en frukost på cirka 130 kcal. En halv deciliter glutenfria havregryn (jag ska äta glutenfritt pga. magen), 1 matsked lingonsylt, samt psyllimfrön, linfrön och soyamjölk. 

Ska cykla till skolan som vanligt, så när jag är hemma i eftermiddag kommer jag ligga på cirka - 100, och då ska jag träna ännu mer. Får väl se om jag äter något vid lunchen, blir nog endast sallad isåfall. Förut när jag gick på ABC så åt jag en tallrik isbergssallad till lunch varje dag, och ja, om det funkade då lär det väl funka nu också.
Plus att det inte är bra för min mage att gå runt och vara tom, så det blir nog sallad till lunch. 


nya vanor



Hos läkaren fick jag svara på en jäkla massa frågor innan de tömde mig på blod. 
Är det någon som vet ifall blodprov kan avslöja något om mina matvanor? Är så rädd att de ska säga något om det.. 

I övrigt så känns det som att jag kan vända det här till något positivt. I två månader så kommer jag äta rätt speciellt, mest naturligt såsom grönsaker, frukt och bär. Jag ska äta små portioner (mamma och pappa kan inte klaga att jag äter lite woho!) Ska inte äta för mycket kolhydrater eller "tungt" protein i form av kött. Tror att det kan gynna min viktminskning. Skafferiet och kylen är nu fyllda med en massa nya produkter som jag kan äta, och i samband med att jag börjar på ABC dieten nu, så tror jag att detta kommer bli riktigt bra! 

Idag har jag dock ingen riktig koll på hur mycket jag fått i mig, och tränat har jag inte kunnat göra. Men imorgon kickstartar jag allt igen! Läkaren rekommenderar mina nya vanor i två månader framåt, och sen kan jag ju försöka fortsätta på detta spår, eftersom att jag då också kan ta hand om min kropp, fram för allt magen.

Jag hoppas verkligen att ni där ute tar hand om er själva. Jag erkänner, att det har jag verkligen inte gjort, och jag har fått betala för det genom långa nätter med spya och anant otrevligt, samt extrem smärta. Men nu ska det bli ändring!

107


Min frukost landade på 107 kalorier. 2 dl yoggi mini , 70 kcal . 1 matsked linfrön, 37 kcal, samt psylliumfrön. 
Är ju första dagen på ABC dieten idag också, och jag ska landa på 500 kcal. Om jag orkar så ska jag ta en promenad sen också.

Måndag fjortonde maj

Igår så åt jag rätt mycket, mycket mer än vad jag brukar i allafall. Åt bröd, nån fet sås och drack cola light. Min mage klarade inte av det, och jag har varit uppe hela natten och kräkts. Jag märkte redan igår morse att magen var konstig, och jag kände igen symptomen som jag hade innan min förra "attack" som var för två veckor sedan. 
Antagligen har jag magkatarr och jag har inte skött mig alls. Jag ska äta regelbundet men istället har jag i 2 veckor fastat hela dagarna och endast ätit middag, och nu i helgen blev det så mycket mer mat än vad det brukar bli i veckorna. Min mage klarar inte av så mycket mat, och framförallt inte kolsyrade drycker, stekt mat och fett. 

Jag har haft en hemsk natt, låg på badrumsgolvet i flera timmar, frös så att jag skakade, kräktes, hade kramper i magen, och bara önskade att jag skulle dö. Vid klockan 5 var "attacken" över och jag kunde få lite sömn.
Min mamma sjukanmälde mig så att jag kan få stanna hemma och vila upp mig, och sen ringde hon vårdcentralen. Hon har velat göra det tidigare, men jag har vägrat, men nu fanns det inget jag kunde säga. 

Så vid lunchtid idag så ska jag iväg och träffa en läkare. Jag är så jäkla nervös, är rädd att läkaren ska förstå hur jag fått magkatarren, eller att de ska ta några prover osv.
Men jag hoppas att det går bra, och nu ska jag verkligen sköta mig. Börjar ju på ABC dieten nu, så det blir nog bättre bara genom det. Vill aldrig vara med om detta igen, usch. 

Sen kan jag ju säga att i efterhand så är jag tacksam att min kropp gjort sig av med det jag åt, känns rätt sjukt att säga, hehe, men ni förstår vad jag menar? Om jag ändå skulle kräkas och hålla på, så kan jag ju försöka se till det positiva. 
Sen är jag rätt rädd också, lite ledsen att jag på något sätt förstört mig själv. För det är ju jag själv som satt mig i den här sitsen. Dragit på mig magkatarr för att jag äter oregelbundet och stressar för mycket, det är jag själv som lägger grunden för sånna här attacker, genom att äta helt fel och alldeles för mycket, trots att min mage inte klarar av det. 

Hoppas ni har sovit gott inatt i allafall, kom ihåg att sömn är bra för viktminskning!Skönhetssömn liksom. Men någon sån har jag inte fått i natt.

svar på några frågor



Ida:
Vad är det för sylt du äter till din gröt? Gör du egen? :) isfall skulle du kunna lägga ut receptet? :)

Det är en hemmagjord sylt, men det är inte jag som gör den, det är min farmor, så något recept har jag inte tyvärr. Men om du är ute efter en sylt med mindre socker så finns det kalorisnålare varianter i matvarubutikerna!


Randy: Hej, jag har försökt att gå ner i vikt nu i 4 månader, har gått ner 9 kilo men nu kommer jag ingenstans,jag tränar 5 dagar i veckan och jag äter 200-600 kcal per dag. varför går jag inte ner i vikt?, snälla om du har en aning om varför snälla förklara! behöver verkligen hjälp


- Antagligen så behöver du äta mer! Nästan exakt den sitauationen är jag också i, och det är faktiskt så att när man gått ner i vikt så "stannar" kroppen tillslut, eftersom att det inte är meningen att man ska gå ner mer.
Försök att öka ditt kaloriintag, det kan verka jobbigt och i början kanske du till och med går upp lite i vikt. Men lägg dig på runt 1200 varje dag, och ibland kan du varva med fem eller sexhundra kalorier. Jag skulle tro att det lossnar då, lycka till! 


Lisa: Hej!
Måste bara säga att jag älskar din blogg först och främst.
Jag har en fråga; det är så att jag har fått celluliter (?!) på mina lår. Jag är underviktig enligt bmi och har varit det hela mitt liv. Ärer nästan aldrig något onyttigt och rör på mig genom promenader minst en timma per dag. Snälla hjälp mig hur jag kan få bort dom :(
Kram!


- Roligt att du gillar bloggen! Jag måste säga att celluiter är inte riktigt något man kan få bort, vad jag vet. Även om man inte är tjock eller har fett på kroppen så kan man ha gropar i fettväven under huden på ställen där man ha fettdepåer.
Vad jag vet går det inte att få bort riktigt, men träning kan hjälpa till att jämna ut groparna, samt massage. Man kan gå och få specialmassage, men det kostar en massa pengar. Men massera lite själv, smörj med någon lotion i cirklar på ställena där du har celluiter, försök att röra på dig, äta bra och dricka en massa vatten. Det kan "förminska" illusionen av celluiterna. Ta hand om dig och lycka till! Kram.


Anonym: Hej det är så att jag har tappat motivationen och jag har gått upp all kilo som jag har gått ner.Jag mår dåligt hatar min kropp och det är sommar snart så jag undrar hur man blir motiverad igen?

-
Oh, det där är en riktigt svår fråga. Försök först och främst att inte fokusera på din kropp, jag vet att det är svårt, men gå inte runt och hata dig själv, utan försök bortse från den kropp du har nu, och sikta istället mot den du vill ha.
Tänk efter hela tiden, vill du verkligen det här? Vill du vara nöjd med dig själv i sommar, eller längre fram? Är det värt att äta det där, eller skippa rundan i spåret? Kika på en massa thinspo bilder, tex. på tumbl. (du kan kolla min: www.uskinny.tumblr.com )
Motivation är tyvärr inte något man bara får, utan det kommer inifrån, från din viljestyrka. Och även om du gick upp de kilona igen, så gick du ju ner innan det. Du kan göra det igen! Jag tror på dig vännen, fokusera och du kommer att nå dina mål! Lycka till.


Söndag trettonde maj



Mådde inte alls bra idag när jag vaknade, det är min mage som krånglar. Jag missköter mig verkligen med magkatarren, borde äta regelbundet, men istället äter jag inget på hela dagen och trycker i mig på kvällen. Men jaja. 
Tog en runda i spåret innan jag åt frukost, 2 dl yoggi mini med linfrön, psyllimfrön samt skivad banan. Det var mycket gott och även mättande. Nu ska jag ställa mig och baka en massa, och sen sätta mig i ute i solen. 

Måste även tillägga att jag är mycket gladare nu, det har skett ett missförstånd mellan mig och vågen, men imorgon får jag äntligen börja på ABC dieten igen! :-)

#27

Förlåt för dåligt uppdatering. Jag har liksom samlat mig efter gårdagen, funderat lite och så. Kvällen spenderar jag med mina vänner. Imorgon ska jag baka och lite sånt. Lovar att skriva mer då, ska svara på frågor osv. 

Hoppas ni har haft en fin lördag, och att ni får en bra kväll! ♥

(#nedräkning till sommarlovet)

Lördag tolfte maj

Jag skulle bara vilja börja med att tacka er alla fina där ute, tacka er för att ni alltid finns här för mig med era snälla ord. Och jag pratar inte bara om igår när jag var nere, och ni alla fanns till hands för att stötta mig, utan alltid. Ni finns alltid här för mig, och ni är alltid så otroligt snälla. Ni kan få mig att må bra med era fina kommentarer, ni motiverar mig att vara ännu bättre. Så tack för att ni finns, och för allt ni gör. Jag uppskattar er så sjukt mycket. ♥



Så, jag hade ett nederlag igår, men mådde bättre framåt kvällen och umgicks med några vänner. 
Ovan kan ni se en del dagens frukost, ett glas med yoggi mini blandat med psylliumfrön, samt några jordgubbar. Det var väldigt gott och jag var nöjd. Men självklart tvingade mamma mig att äta mackor också, så nu är jag sådär uppgiven och vill strunta i allt. Men vi får väl se hur dagen utvecklar sig, jag ska i allafall hinna med att städa en massa, och ta mig ut i spåret. 
Tack igen för att ni är så otroligt fina, bra, snälla och allt sånt!

lost my self and I am nowhere to be found

Kom hem från skolan, vägde mig. Grät en stund, tog en runda i spåret. 
Min fredag är förstörd och jag vill bara sova. Tänk vad härligt att få somna, och vakna upp som någon annan.


Fredag elfte maj

Oh herregud vad skönt med fredag! Som vanligt så är jag lite skraj inför helgen, rädd att jag ska misslyckas osv. Men jag ska ta en dag i taget och göra det bästa av helgen. 

Idag var det ju dags för vägning, men jag har inte vågat. Först så cirkulerade familjen kring badrummet där vågen står, så jag vågade (haha vågade, våg, fattar ni? ahaha) inte gå in där. Men nu har jag haft möjligheten, men jag kommer mig inte för, jag är alldeles för rädd. Om jag har möjlighet att väga mig i eftermiddag så ska jag göra det, annars får jag skjuta upp vägningen till nästa vecka. 
Det här är så typiskt mig, jag kan vara beroende av vågen, väga mig flera gånger per dag, men om jag väntar ett tag, som nu - 2 veckor - så blir vågen min värsta fiende. 

Aja, tog några klunkar cola light till frukost efter min morgonrunda i spåret, och ska försöka komma undan lunchen. Cykel till och från skolan as usual, och sen får vi se hur kvällen blir. Jag har i alla fall köpt hem en massa god frukt som jag ska unna mig ikväll som fredagsmys! 

Ha en fin dag! ♥

-




Prinsessan:
Skrev förut men vet inte om kommentaren skickades så skriver igen. Vill börja med att säga att din blogg är verkligen toppen och den både inspirerar och motiverar. Sen undrar jag om du har något bra tips till mig, det är nämligen så att helgen efter denna ska jag spendera en hel helg hos min pojkvän. Vet inte riktigt hur jag ska lyckas komma undan med maten utan att han ska bli misstänksam eller fråga massa. Usch, har redan lite smått panik över hur jag ska klara helgen. Så snälla har du något tips så dela gärna med dig.


- Oh tack finis!  Man ska inte trassla till det för mycket för sig själv. Det första du ska göra är att vara ärlig, säg att du vill dra ner på det onyttiga, att du inte vill äta godis, chips osv. Försök äta så lite som möjligt, men ändå inte så att din pojkvän blir misstänksam. Föreslå att ni ska promenera, så att du kan förbränna lite. Håll koll på kalorierna, det är okej sålänge du inte överstiger 1200 kalorier, så om du äter runt 300 kcal vid varje måltid, och inte äter utöver det så är det ju kirrat! Det är inte så svårt, bara du har kontroll. Jag är säker på att det kommer gå bra för dig, försök njuta av tiden med din boyfriend, istället för att vara orolig. Lycka till! 


Beata:
Hej! Tycker jätte mycket om din blogg. Men du tipsar dina läsare att äta typ 1200kcal men själv följer ju du det inte. Jag har själv haft ätstörningar och jag vet hur nöjd man blir när folk i sin närhet trycker i sig kalorier. :D Kan det vara något du också gör? Visst är det en mer hälsosam väg att gå ner i vikt (1200kcal)?


- Jag vet att du inte menade så med din kommentar, men jag tar lite illa upp faktiskt. Det är sant som du säger, att jag kan njuta av att se andra stoppa i sig kalorier, men jag skulle aldrig, och då menar jag aldrig, försöka "sabotera" för någon av mina läsare/ en annan bloggare. 

Nästan jämt får jag mejl/kommentarer från folk som skäller på mig, säger att jag är en hemsk människa som "uppmanar andra att gå ner i vikt". Jag uppmanar ingen att gå ner i vikt, men är det någon som ber mig om råd så är det klart att jag vill hjälpa. 
Och jag vet att det hälsosamma sättet att gå ner i vikt är att äta cirka 1200 kalorier per dag, och tro mig, jag önskar att jag kunde göra det, men jag kan liksom inte, på grund av ångest. Så jag uppmanar de som frågar mig, att äta uppåt 1000 kcal per dag, för jag vet att de kommer att gå ner i vikt. Och jag vet att jag antagligen också skulle göra det, men det är för sent för att tänka så nu. 
Så nej, jag skulle aldrig göra något sånt. 

Vet att du inte menade något illa med kommentaren, och jag menar inget illa med svaret. Ta hand om dig finis, kram. ♥


lite bilder från min thinspo bok

Dagen har gått bra hittills. Cyklade till och från skolan och när jag kom hem gick jag direkt ut i spåret. Höll nästan på att falla ihop första intervallen upp för backen, men jag lyckades hålla mig på benen och slutförde rundan.
När jag kom hem var jag ensam, och jag började rota i frysen efter muffins och hallongrottor. Fick fram en påse och var så nära, men sen sa jag till mig själv att "nej, det här är inte vad du vill". Och jag la tillbaka påsen, gick upp på mitt rum och körde cardio övningar, och ringde en kompis, för att bli distraherad. 
Känns skönt att jag lyckades vara stark då, men snart blir jag lämnad ensam hemma igen och jag är inte säker på att jag klarar det, trots att jag fortfarande är mätt efter middagen. 

Ska pyssla med min thinspo bok för att hålla mig borta från köket. Den har också blivit min lilla dagbok, jag har blivit mer noggrann med att skriva ner exakt allt jag äter, och jag ritar och pysslar mycket i den, för att ha något att göra. Ofta när jag är hungrig och vill äta så distraherar jag mig själv med boken. Nedan kan ni få se två bilder, jag är nöjd med min bok faktiskt, den känns liksom lite gulligull, färgglad och positiv! 




Torsdag tionde maj



Godmorgon!


Idag måste bli en bra dag, för imorgon är det vägning. Jag hoppas så på att jag nått en viss vikt, så att jag kan börja äta efter ABC, som jag skrev igår sitter mina tvångstankar djupt i mig, men jag vet att jag inte kan fortsätta att landa på 0 allt för länge, kroppen börjar redan protestera. 

Så jag startade dagen med en tur i spåret, jag börjar verkligen gilla den här nya rutinen. Sval morgonluft, alldeles ensam med musiken i öronen. Och det är så skönt att åka iväg till skolan och veta att jag redan tränat lite, om något skulle gå fel under dagen har jag liksom det i bagaget. 
Fick en fråga om mina föräldrar inte undrar varför jag tränar så mycket. - För det första så tränar jag ju inte mycket, men de vet inte om mina morgonrundor i spåret, och jag tränar ofta när de inte är hemma. Sen tränar jag när de är hemma också, men då tror de att det är den enda träningen jag gör. 

Det blir ingen mat fram tills middagen ikväll, och sen ska jag träna lite till. Jag måste erkänna att jag är rädd för att ställa mig på vågen imorgon, är så rädd för vad som ska hända om jag inte gått ner så mycket som jag vill. Tänk om jag bryter ihop och börjar äta en massa? 
Jag måste ha i åtanke att jag hela tiden måsta fortsätta. Fortsätta framåt, mot mina mål, fortsätta neråt.

då, nu & i framtiden



Jag har fått en massa frågor om hur jag har ätit förut för att gå ner, och hur jag äter nu egentligen, och hur jag planerar att göra sen. Att det inte är hållbart att landa på 0 varje dag. Har förklarat detta tidigare, men kan ju skriva lite om det igen.


Mina 10 kilon har jag tappat genom ABC dieten. Jag såg till att landa på det angivna antalet kalorier, alltså om det stod 500 kcal, så kunde jag äta 600, men sen tränade jag bort 100. Det var ett väldigt effektivt sätt för mig, och jag gillar verkligen den dieten. 

Grejen är den att jag just nu vill landa på 0 varje dag tills jag når en viss vikt, sen ska jag börja med ABC igen. Den där vikten som jag ska nå, har jag sänkt lite och därför har det tagit längre tid. Jag borde egentligen börja på ABC nu, men när jag har bestämt mig för något kan jag inte bryta det. 
Det är en tvångstanke, ungefär som att jag måste spotta ut mitt tuggummi på exakt samma ställe varje dag när jag cyklar hem från skolan. Det spelar ingen roll om jag har huvudvärk, det är äckligt och jag bara måste bli av med det, jag har det i munnen tills jag kommer till det där speciella stället. 

Så nu försöker jag landa på 0 varje dag, men snart ska jag börja på ABC igen. Sen när jag nått min målvikt ska jag börja äta mera, uppåt 1200 kalorier per dag. Då kommer jag antagligen att gå upp i vikt i början, men sen långsamt neråt igen. Jag har kvar min absoluta målvikt, men jag vet redan nu att jag vill ner 2 kilo under den, men de kilona ska jag ta i långsam takt med mer mat.
Sen kommer jag att fortsätta att träna och äta hälsosamt, det är början på ett nytt liv.

läslus




Jag har haft en bra dag. Blev itvingad mer middag än jag ville, men stack ut i spåret direkt efter maten så har ingen ångest eller så.
Sitter och dricker fun light ur min favoritkopp och försöker hitta motivationen till att plugga, men helst av allt vill jag bara läsa min nya bok som jag köpte idag. Det är den andra delen i Cirkeln, och den heter Eld. Jag har hunnit läsa lite och vill bara fortsätta! Har jag nämnt förut att jag är en läslus? En riktig bokslukare. Men hinner aldrig läsa längre när jag måste hinna med allt skolarbete och träning osv. Men jag älskar verkligen att läsa, älskar att försvinna in i bokens värld. Ofta lever jag hellre där än här.
Jag hoppas på att kunna få läsa mer nu när det lugnar ner sig i skolan, och i sommar ska jag läsa en massa. För mig är det här med böcker också något som hjälper mig att hålla mig från mat, att småäta osv. Så gå och låna en bra bok så kanske ni kan hålla fingrarna ur skafferiet! 



Onsdag nionde maj

Jag har egentligen alltid varit en sån person som avskyr att träna, det har alltid varit ett onödigt ont, ett måste. 
Så därför är det svårt att beskriva känslan nu, när jag, klockan 7 kliver utanför dörren, ut i den kyliga morgonluften.
Det är fortfarande jobbigt, men jag är stolt över mig själv att jag ändå gör det, och jag vänjer mig mer och mer vid det, snart kanske jag kommer tycka om det riktigt mycket, hela tiden. För idag var det underbart att ta en runda i spåret på morgonen. Det är så otroligt vackert i skogen där jag springer, och jag fick långsamt vakna upp med kylig luft i lungorna och svalt regn i ansiktet. Det började spöregna under tiden jag var ute, och jag ökade takten med ett leende på läpparna. Det var så härligt att känna att jag inte kommer med några ursäkter, trött, regn osv. Jag kör på och jag vill så gärna nå mitt mål. (hoppas ni inte tycker att jag berömmer mig själv för mycket, jag försöker träna på att göra det, för jag blir mer peppad än om jag klankar ner på mig själv)

Så nu är jag inne igen, träningskläderna hänger på tork tills i eftermiddag då jag ska ut igen. Men först väntar en alldeles för lång dag i skolan. Ingen frukost, ingen lunch, idag ska jag hamna på minus. 





# 31

Idag är det exakt en månad kvar till skolavslutningen. 4 veckor. Det vore ju kul att testa och se hur mycket jag kan åstadkomma på 4 veckor. 



huvudvärk


Kom hem från skolan för ett tag sen, har extrem huvudvärk och därför noll motivation att ta mig ut och träna. Men måste verkligen göra det. Så nu har jag svalt en tablett, och dricker vatten medan jag väntar på att det ska gå över. Sen ska jag ut i spåret för promenad och intervaller. När jag kommer hem blir det cardio, middag, och sen förhoppningsvis ännu en runda i spåret. Gaaah mitt huvud sprängs snart.

Tisdag åttonde maj



Idag är det tisdag, vilket innebär en tidig morgon, och ingen chans att undkomma frukost och
ingen tid till morgonträning. 
Har haft lite beslutsångest denna morgon, först när jag gjorde i ordning min gröt. Jag tänkte, att jag äter ju frukost för att familjen inte ska misstänka något, men det behöver ju inte betyda att jag måste hälla upp ett helt decilitermått med rågflingor. Men en annan del av mig ville passa på att äta frukost eftersom att jag inte gör det så ofta, och så att jag kan hålla mig mätt ett tag. Det blev ett halvt decilitermått tillslut. 

Sen när jag satt och åt, så tänkte jag att, jag behöver ju inte äta upp allt, jag kan ju säga till mina föräldrar att jag är mätt. Bara för att jag ska hålla skenet uppe och äta inför dem, så betyder det ju inte att jag måste äta ordentligt. Men jag åt upp allt på tallriken och nu är jag sjukt mätt, känns inte så bra, när jag inte heller kan träna nu på morgonen. 
Men tar cykeln till och från skolan, och i eftermiddag ska jag träna så mycket jag kan!

Önskar er alla en fin dag. ♥

# 32

32 dagar kvar till skolavslutningen, till sommarlovet. Jag kan nog inte bli smal tills dess, men lättare, bättre än nu. Och sen är det bara att fortsätta kämpa, det är inte långt kvar nu, men det gäller att jag är duktig, stark. Idag börjar jag nedräkningen, och så ska jag försöka åstadkomma så mycket som möjligt på dessa 32 dagar. 


hallon och persika

Efter skolan gav jag mig ut i spåret direkt, för dagens andra runda. Brände 100 kalorier innan jag tog mig hem och körde lite cardio. Sen pluggade jag lite och åt middag. Tyckte det blev lite för mycket mat, så jag gav mig ut på en promenad efteråt, blev 25 minuter i rask takt och då landade jag på minus. 

Jag hatar att jag alltid vill tugga på något på kvällarna, men idag bestämde jag mig för att jag fick äta något litet, eftersom att jag ändå landar på minus. Blev en massa hallon med några bitar persika, väldigt fräscht och gott.
Sitter just nu och skriver i min thinspo bok och planerar de kommande dagarna. Imorgon kommer jag tvingas äta frukost, vilket resulterar i att jag måste träna extra. 
Kan inte sluta undra vad jag väger, men har ju lovat mig själv att inte ställa mig på vågen förren på fredag, och det är nog bäst att jag håller det löftet, om jag vill se bra siffror.


2 frågor



Räknakalorier:
Hej, jag har börjat med the 100 workout, och jag undrar hur många kalorier man bränner på den.. vet du det?

The 100 workout
100 jumping jacks
90 crunches
80 squats
70 leg lifts
60 jumping jacks
50 crunches
40 squats
30 leg lifts
20 jumping jacks

Run for 10 minutes

- Det är svårt att räkna kalorier på styrkeövningar, och jag brukar aldrig göra det eftersom att det inte är säkert hur mycket man bränner. Men att springa i 10 minuter (om du springer cirka 6 km/ h) så bränner du run 100 kcal. 

S: Jag vill gå ner i vikt!!!! Är väldigt muskulös & vill tappa främst ben- & nackmuskler. Hur ska jag göra? Vill ju samtidigt bränna fett! Ska jag skita i att träna & äta 300kcal/dag eller träna & äta 800-1000kcal/dag? Går jag ner av att äta 1000kcal/dag? Ska jag äta regelbundet eller endast en gång om dagen? Vad anser du om detta upplägg? Frukost- smoothie (200kcal) Lunch- sallad med tex tonfisk (200kcal) Mellis- banan (100kcal) middag- omelett (200kcal) kvällis- knäckebröd & te (100kcal). Eller är detta upplägg bättre? Frukost- yoghurt (100kcal) Lunch- sallad (100kcal) Middag- buljong (20kcal) Övrigt- calippo glass & läkerol (100kcal).

- Du kan ju inte punktförbränna, men om du vill bli av med muskler så får du satsa på att få motion genom typ promenader istället för styrketräning. Så satsa på att jogga i långsamt tempo och powerwalka. 
Jag rekommenderar dig att äta runt 1000-1200 kalorier per dag, och försöka träna så mycket som möjligt. Så det första upplägget låter bäst. Tänk också på att få bra med sömn och drick mycket vatten. Lycka till!

Måndag sjunde maj



Jag är rätt stressad just nu, måste hoppa på cykeln till skolan snart om jag vill komma i tid. Anledningen att jag är lite försenad är att jag var ute i spåret, så jag har iallafall en bra anledning till att vara lite försenad. 
Förra veckan satte jag ju som mål att springa min runda varje dag, helst på morgonen innan skolan. Jag ska fortsätta med det, ska ta rundan varje morgon innan skolan, de dagar som jag har sovmorgon, alltså alla dagar utom tisdagar. Men tex. den här veckan så är det nationella prov på torsdag, så hinner inte då heller. 
Det är superhärligt att vara ute och röra på sig på morgonen tycker jag, luften är frisk och kall och jag är ensam i spåret. Det är så himla fint där jag brukar motionera, der ser man lite på bilden ovan. 

Har inte ätit någon frukost, och blir ingen lunch heller, utan endast middag idag. Efter skolan ska jag plugga, sen tänkte jag träna också. Cyklar till och från skolan som vanligt, så bränner kalorier där med. 
Är så jäkla taggad just nu (som varenda måndag), den här veckan ska bli så jäkla bra!

söndagskväll

Jag har haft en lugn söndag. Spenderat lite tid med min ponny, tränat, städat och bakat. Mamma bad mig fylla frysen med bakverk så att vi har i "lager", inte mig emot. Jag bakade lite olika grejer, och till sist slängde jag ihop vaniljdrömmar. Jag hade tyvärr inte tid att göra dem sådär runda och fina som jag brukar, så de blev ingen fröjd för ögat, men pappa sa att de var goda i allafall. 

Fick en fråga om vad jag bakar och om jag äter av det - jag bakar olika grejer, men ofta cupcakes och sånt pilligt. Jag brukar äta lite av det jag bakar, för att inte väcka misstankar. Mamma sa en gång: "Det är väldigt vanligt att folk med problem med mat bakar men inte äter själva." Och så tittade hon på mig.
Men jag gillar att baka åt andra, och då äter jag inte av det. 

Helgen har väl gått sådär i matväg, var ju en dålig dag igår så jag får fortsätta kämpa nu i veckan. Siktar på att väga mig på fredag, och vill så gärna se bra siffror då. Så nu jäklar ska jag köra på. Träning, vatten, bra med sömn, och så nyttig mat som möjligt! Nu är det nedräkning, 33 dagar kvar till sommarlovet. 


Tjockis-dag

Usch vad jag har känt mig fet idag. Inte kul alls, jag blir på dåligt humör och tar ut det över allt och alla i min närhet.
Men jag lovade ju att bjuda på några bilder på mig, eller, min kropp rättare sagt. Bilderna är inte tagna idag så jag behöver egentligen inte känna mig så fetto-ig genom att lägga upp dem. Men kanske tar bort dem sen, kan hända att jag får typ panik. Usch fy och blä. Som ni ser på bilden längst till höger så har jag mulliga kärlekshandtag som jag vill bli av med. 

Och för att svara på vanliga frågor:

- Jag är 177 cm lång. 

- Jag tänker inte tala om varken min vikt eller mitt BMI.


Söndag sjätte maj



Godmorgon!


Söndagsfrukost med familjen stod först på dagens agenda. Jag åt yoggi mini med psylliumfrön och lite fullkornsflingor. Idag blir det svårt att komma undan mat, så jag ska bara försöka äta så lite som möjligt. 

Ska till stallet nu tänkte jag, sen ska jag träna och baka. Om jag är duktig så pluggar jag lite också, och sen måste jag som vanligt städa rummet.
Kommer nog inte vara jätteaktiv på bloggen idag, men har några bilder på mig som jag tänkte lägga ut sen, eftersom att jag fått önskemål om det.

00:31



I matväg har min dag idag varit riktigt dålig, men det är som att jag inte orkar ha ångest eller må dåligt över det, så det är väl skönt.


Har dock haft en fin kväll med mina vänner. Vi satt och tittade på bilder från i somras, och det var som ett uppvaknande för mig. För då såg jag det. För första gången märkte jag skillnaden. Skillnaden på då och nu. Det var fantastiskt och hemskt på samma gång.
För jag kunde se, att jag var mycket större då. De här 10 kilona som jag dragit mig i håret över, svurit över att det inte syns, jag har haft fel. Det syns så tydligt att jag var 10 kilo tyngre då. Och det gör mig så glad. Även om det inte syns lika mycket som jag skulle velat, så syns det, är ett steg i rätt riktning.
Sen blir jag förfärad också, det är helt sjukt hur tjock jag var i somras. Och trots att jag inte är smal än, så känns det bra att veta att jag är bättre nu än jag var då. Då känner jag mig duktig. 
För man måste vrida och vända på saker, jag vill se allt ur ett positivt perspektiv, jag får för mig att saker och ting går så mycket bättre då.

tidsfördriv


Jag har ingen inspiration till att skriva något idag, så bjuder på en liten lista, bara för att jag har tråkigt. ;-)

VEM

Vem är i rummet med dig? - Jag är ensam. 
Vem fick du senaste sms av? - Min bästa vän. 
Vem tänker du på nu? - Min bästa vän, eftersom att jag tänkte på sms:et, haha. 
Vem pratade du senast i telefon med? - Mamma.
Vems hus var du senast i? - Var hos min vän igår.
Vem önskar du var med dig nu? - Någon av mina vänner. 
Vem är din favoritsläkting? - Mormor.

VAR

Var är din mobiltelefon? - Bredvid sängen, på laddning.
Var handlar du mest? - hmm, går inte att säga, handlar på väldigt mycket olika ställen. Men handlar ju rätt mycket på ICA, haha.
Var fick du tag på tröjan du har på dig? - Handlade den på Gina tricot förra veckan.
Var åkte du senast bil? - Till restaurangen i torsdags.

VAD

Vad drack du senast? Fanta Zero, fy på mig, får inte dricka läsk pga. magen.. 
Vad är det för färg på dina byxor? - Svarta
Vad är den närmaste saken som är blå? - En blå fotoram innehållande ett kort på mig och en av mina bästa vänner.
Vad har du på fötterna? - INGENTING !!!  ah....
Vad är din favorit färg? - Vit!
Vilken film såg du senast? - Sydney White, en sån där tjejig tonårsfilm, komedi som är extremt töntig. Men jag gillar den, såg den två gånger i rad, haha.
Vad hör du just nu? - Min pappa som dammsuger och min mamma som pratar med honom fast han inte hör.

HAR DU NÅGONSIN:

Sovit i någon annans säng? - Ja, senast inatt. 
Hånglat på en bio? - Nej, och jag vet inte om jag kommer göra det heller, känns lite.. äh, jag vet inte
Tyckt att din kusin är het? - Med tanke på att mina kusiner är väldigt små så tror jag att det skulle vara rätt opassande.
Sovit naken? - Nej, jag gillar inte det.
Kört över hastighetengränsen? - Har knappt kört över 50, haha.
Målat om ditt rum? - Nej, men jag har tittat på medan byggarbetarna gjort det.
Dansat framför en spegel? - Jodå, dansade ju i 10 år så det blev en hel del framför spegeln.
Fått hicka? - Nej, aldriiiiig. 
Dumpat någon? - Ja, jag skrev en lapp till min kille på lekis och gjorde slut. (haha)
Stulit pengar från en kompis? - Jag tog en femma av min bästis när vi var små.
Hoppat i en bil med folk du just har träffat? - Jag tror inte det faktiskt.
Varit i slagsmål? - Jag och min syster har slagits många gånger, men det är extremt tjejigt, vi rivs och bits mest.
Smugit ur ditt hus? - Har flera gånger smugit ut för att träna innan mina föräldrar vaknar.
Haft känslor för någon som inte känt desamma? - Ja.
Hånglat med en främling? - Hehe, ja.
Älskar eller saknar någon nu? - Älskar många människor och saknar en speciell. Sen tror jag bara att jag saknar, någon.


Lördag femte maj

Godmorgon!

Eller, jag har varit uppe rätt länge faktiskt. Jag sov över hos min kompis, och idag tackade jag nej till frukost innan jag satte mig på cykeln hem. Tog en omväg och brände lite extra, så ligger just nu på minus 200 någonting. Känns bra! 
Jag hade en trevlig kväll igår, vi köpte med oss mat hem från ett ställe, och det blev okej antal kalorier. Sen hade vi köpt gurka och morötter. Vi gjorde en ljuvligt god sås på lätt créme fraiche och en jäkla massa chilisås, haha. Jag hade ju tänkt att inte doppa, men gjorde det lite i allafall, och har inget dåligt samvete för det. 

Så nu sitter jag och klunkar i mig vatten och försöker hitta motivation till att plugga, sen ska jag ta min runda i spåret, jag ska klara av målet att göra det varje dag den här veckan. Sen ska jag klämma in lite cardio och styrka osv. Och ikväll ska jag träffa några vänner.

Jag drack även mycket vatten igårkväll, vilket är bra. I vanliga fall brukar jag ju hälla i mig lightläsk, men det är inte så bra för magen, så det fick bli vatten. Visst ser allt gott ut?


en regnig eftermiddag

När jag kom hem regnade det rätt friskt, men jag var duktig nog att snöra på mig träningsdojjorna i allafall och tog mig ut i spåret. 
Innan jag stack ut så tog jag några klunkar Proviva Active, för att bli klar i huvudet. Kände mig liksom.. dimmig i skallen och svag i kroppen. Det där äpplet jag pratade om imorse, som jag skulle äta innan mitt prov idag - det åt jag aldrig. Jag kände verkligen inte för att äta typ 70 kalorier, bara sådär. Så det blev inget av det. 

Ligger därför på minus 400 just nu, och har gjort mig i ordning för att åka till en vän, där jag ska spendera kvällen. Cyklar dit, så gör av med cirka 100 kalorier då. Så innan middagen kommer jag ligga på - 500. Jag vet inte vad vi ska äta för middag, men vi ska köpa gurka och morötter att dippa medan vi kollar film. Jag kommer dock inte dippa tror jag, känns som onödiga kalorier. Men jag ser fram emot kvällen, trots att jag är helt död i hela kroppen. 

Vad ska ni göra ikväll? Vi hörs imorgon, xoxo

-



Sara:
hej fina du!

har precis hittat till din grymma blogg! tänkte att du kunde svara på en fråga. jag är 167 och väger 51 kilo. jag har sedan en vecka tillbaka verkeligen tagit tag i att nu måste jag fan gå ner i vikt! har skitstora lår och rupa..och mage. det gick bra i början jag åt ca 100- 500 kcal varje dag och det funkar för mig, plus att jag promenerade varje dag och nu har jag åkt på en jättejobbig förkylning, det gör att jag inte har nån diciplin alls, jag bara äter och äter. har ätit 2 scones,en näve chips en potion mat (ris), det började bra på morgonen för då åt jag bara sallad och gurka men sen blev det bara värre och värre, jag hetsäter för det känns som att jag ändå inte kan göra nått då det är dåligt att träna med infektion i kroppen (förkylning) vad ska jag göra?! jag får panik, för jag vet inte ens hur många kcal jag har fått i migidag, känne rmig rastlös och jag känner ångesten krypa fram =( vad ska jag göra? väldigt tacksam för svar för du verkar verkeligen ha koll!
hejdå!

- Du får ta det lugnt. Vila upp dig och försök bli frisk, drick mycket te och försök undvika de där hetsarna så gott som det går. När du väl blir frisk får du sätta igång och träna och äta rätt igen.
Kroppen behöver mat och näring för att bli frisk och återhämta sig, så försök äta runt 1200 kalorier per dag. Och räkna allt du äter, fuska inte.Försök få i dig vitaminer genom frukt och bär. Sen kan du ta lugna små promenader. Drick mycket vatten, och te! När du känner att du är sugen på att trycka i dig en massa, koka då en kopp te, och tänk efter. När du väl är frisk så kommer du att ha extra vikt att bli av med igen, du har tagit ett steg tillbaka istället för ett steg i rätt riktning. 

Sen behöver inte du gå ner i vikt, eftersom att du är underviktig. Ät hälsosamt och träna istället för att försöka gå ner i vikt. 
Krya på dig, och lycka till! 



Fredag fjärde maj




Jag har läst alla nya inlägg på bloglovin, varit ute i spåret, tränat styrka och duschat - allt innan klockan 8. Woho, snacka om produktiv morgon! 

När jag vaknade imorse så tänkte jag först skippa min morgontur till spåret, jag tänkte att jag kunde göra som igår, och ta det på eftermiddagen. Men jag hade planerat att springa två gånger idag, och då blir ju rundan i eftermiddag extra lång, och det kommer inte jag orka. Och jag måste orka, för jag planerar att äta ett äpple senare idag, innan ett prov som ligger på sista lektionen. 
Så jag tvingade mig själv upp ur sängen och i träningskläderna. Körde samma runda som jag gjort hela veckan, och brände 100 kalorier. Jag tycker det är perfekt, för det tar allt som allt bara 15 minuter. Sen har jag lyft hantlar och gjort lite andra styrkeövningar. 

Jag försöker få igång min kondition och ska försöka fortsätta springa varje dag, även om det bara är små korta intervaller. För jag älskar känslan efter att jag sprungit, (därför bilden ovan passar så bra in på mig, haha!) och det känns i hela kroppen att jag jobbat hårt den här veckan, har massa träningsvärk. Ska träna i eftermiddag också, tänkte köra samma runda i spåret igen, och sen lite hopprep osv.
Men jag är glad att jag tvingade mig själv att träna nu på morgonen, har en hel timme på mig nu att göra mig i ordning innan jag ska cykla till skolan. Frukost blir det ingen, eftersom att jag ska äta ett äpple senare. 

Önskar er alla en fin dag, så hörs vi senare!

kvällis

Middagen gick rätt bra, och nu tog jag mig en banan och ett glas proviva. Blir lite mer kalorier idag än vanligt, men det är ju bra att variera intaget, får inte stanna i vikt igen. Plus att jag behöver lite lagrad energi till imorgon, det kommer bli många timmar utan mat och med en massa träning. Men det ska bli så skönt med helg! 

Nu ska jag kolla på film och sen sova, känner verkligen att jag behöver sömn, är helt slut i kroppen. Kram på er!

tränat



Efter skolan cyklade jag hem, drack en flaska vatten och hoppade sen i träningskläderna.
Jag tipsade ju om att sätta upp ett litet mål i taget , och mitt mål den här veckan var ju att träna varje morgon innan skolan. Imorse hade jag inte möjlighet till det eftersom att jag började så tidigt. Jag har promenerat/sprungit samma runda varje morgon den här veckan, powerwalk bort till motionsspåret och sen jogga upp och ner för en backe två gånger. 
Körde den vändan nu istället, plus lite extra promenad. Även om jag inte tränade på morgonen så är det ju samma motion, så jag tycker att det gills, haha. Så målet för veckan kvarstår, och jag får se det positivt, att jag tränade i allafall! 

Mina föräldrar är inne i en period då de inte orkar laga mat, så vi äter ute ikväll igen. Mamma ville gå till något ställe som serverar god pasta. Det har jag ingen lust med. Men vi får väl se hur det blir, ligger på minus 200 nu i allafall, men tänkte köra lite cardio övningar senare.

Torsdag tredje maj



Idag vankas det nationella prov i Engelska. Därför känner jag mig tvungen att äta frukost, så att jag är så förberedd som jag kan bli, vill ju så gärna göra bra ifrån mig. 
Blev gröt på rågflingor med psylliumfrön och sylt. Blev uppåt 120 kcal tror jag. Bränner runt 100 på väg till skolan, och sen får jag ta hand om resten i eftermiddag. Lunch blir det ingen, så får fokusera på att bränna bort frukosten och sen landa på minus inför middagen. 

Solen strålar även idag så jag är nöjd och glad. Har bestämt mig för att inte ställa mig på vågen förren nästa fredag, och då jäklar vill jag se bra resultat, så det gäller att jag sköter mig nu! 
Hoppas ni får en lika solig och fin dag som jag, och att ni lyckas med vad än ni tar er för! ♥

solsken och thaimat



Oh herregud vilket härligt väder! Klarblå himmel, solsken och 20 grader! Jag kunde inte ignorera detta faktum och gå in i simhallen, utan jag cyklade hem till en kompis istället.
Vi tog en powerwalk innan vi la oss i gräset och pratade om allt och inget. Så låg på några hundra minus innan middagen. Jag och min familj åt på en thailändsk restaurang, det var gott och jag åt lagom mycket, så i helhet har dagen gått bra, bara jag kan hålla mig ifrån att äta något nu under kvällen. Jag älskar att äta frukt om kvällarna, måste sluta med det. 

Men nu ska jag sätta mig i våran soliga trädgård en stund och läsa en tidning, vattenflaskan har jag med mig överallt numera, så den får hänga med! 


Onsdag 2:a Maj

Godmorgon! 

Jag kickstartade denna soliga dag med en tur till spåret. Powerwalkade dit och hem och sprang upp och ner för en backe två gånger, så brände 100 kalorier där. Så himla skönt, jag tänker göra detta till en vana, helt klart. Tänker utnyttja mina sovmornar, och inte ligga i sängen och dra mig.

En del av mig vill strunta i allt det här med magkatarren och fortsätta som jag gjorde förut. Men den andra delen av mig vill inte få en sån där attack igen, det var hemskt. Och jag vill ju inte förstöra min kropp.
Jag vet inte hur mycket det hjälper, men istället för att hoppa över frukosten helt så har jag ätit 1 dl Proviva med 2 teskedar psylliumfrön i. 40 kcal blev det. Det var gott och jag hoppas det hjälper magen lite. 
Lunch kommer jag dock inte att äta, det känns inte riktigt tryggt. 

Cyklar till och från skolan, och tänkte simma i eftermiddag också. Sen har jag en del plugg att göra osv. Fullt upp med andra ord! Hoppas ni får en fin dag, lycka till ! ♥

Skapa nya rutiner



Om man gör något tilltäckligt många gånger, så blir det till en vana.


↑ Det är ett uttryck jag blivit bekant med, och jag tycker verkligen att det stämmer! Till exempel så började jag bädda sängen varje morgon innan skolan, i början var det en aning jobbigt för jag tyckte att det tog tid, men nu tänker jag inte ens på det. Varje morgon bäddar jag sängen, helt av mig själv, jag lägger ingen tankekraft på det, utan bara gör. 
Likadant är det min nya vana att cykla till skolan, som har blivit just det, en vana. I början var det rätt tungt att cykla istället för att ta bussen, men nu tänker jag inte på det, utan bara gör det. Det känns till och med konstigt de få gångerna jag faktiskt tagit bussen. 

Så jag tror verkligen på det här med att om man gör något tillräckligt många gånger, så blir det en vana. 
Därför ska jag börja med att ha små grejer varje vecka som jag ska göra under hela veckan. Det är de små grejerna som kan bidra till det stora hela, så jag tycker det är en smart grej. Och om man lär in nya vanor hela tiden så blir man ju bättre och bättre. Till slut har man en massa bra vanor, utan att man tänker på det!
Den här veckan har jag haft som mål att promenera varje dag innan frukost, jag gjorde det igår och idag och kommer fortsätta med det resten av veckan. Sen hoppas jag på att kunna göra det till en vana de dagar jag har möjlighet till det. 

Så jag tipsar er om detta, kom på en grej som ni ska göra/inte göra under en hel vecka, eller längre. Fokusera på en sak per vecka, och sen kan ni lägga till fler och fler saker på eran lista med sunda vanor!



Maj månad




Jaha, då var det maj månad då! Och trots att skolan lider mot sitt slut (endast 38 dagar kvar till skolavslutningen), och det blir finare väder, så vill jag att allt ska sakta ner. Jag har panik. 
Panik för att jag har stått still i vikt så himla länge. Allt började när min kropp satte sig i svältläge, och sen har jag pendlat upp och ner på samma vikt hela tiden. Det är så extremt frustrerande att jag inte kommer förbi den där speciella vikten. 

Men istället för att få panik och känna mig som världens sämsta människa, så ska jag tänka positivt. Positiva tankar, positiva resultat, eller hur är det? 
Maj ska bli en bra månad, en månad som räknas, en månad jag kan vara stolt över. Jag tänkte sätta upp några mål för de kommande 4 veckorna, som ska hjälpa mig att nå det slutgiltiga målet. 

* Motionera varje dag. Spelar ingen roll om det är en yttepytte promenad, eller lite hopprep, men motion ska vara en del av vardagen. 

* Inget onyttigt. Inte en kaka, en godisbit eller något annat i onyttig väg ska vidröra mina läppar. Jag har fuskat lite med det där och smakat nån liten godis här och var. Inte okej. Jag vet att jag inte går upp i vikt av en ruta choklad, men det handlar om en vanesak, det ska inte vara okej att äta sånt. Om jag klarar 4 veckor utan något av detta så ska jag få en liten belöning. 

* Nyttig mat. Om jag hamnar i en situation där jag måste äta normalmycket, tillexempel med familjen osv. Så ska jag inte "passa på" att vräka i mig onyttig mat. Jag ska alltid välja det nyttiga framför det onyttiga. Jag ska också välja bort onyttigt, tillexempel feta såser eller osten i tacos. 

* Skriva upp exakt allt i min matdagbok. Varje kalori räknas, jag ska inte ljuga för mig själv. Allt ska ner i boken. Och jag vill väl inte förstöra min fina bok med massa fula kalorier?

lunch & cardio

Har ätit lunch på en solig uteservering idag. Åt en ceasarsallad, det var ljuvligt gott! Det bästa av allt var att det i menyn stod hur många kalorier allt innehöll (så borde det vara överallt!). Så salladen jag åt gick på 200 kcal, och sen åt jag ett bröd, 80 kcal. Så Jag ligger just nu på nästan 400 kalorier, men ska ut och träna cardio nu. Massa hopprep och andra övningar, är sjukt taggad!

Tisdag 1 Maj


Idag tog jag en lång sovmorgon och startade sen dagen med lite motion. Jag promenerade till motionsspåret, där jag sprang upp och ner för en backe några gånger, innan jag promenerade hem. Det var ett effektivt sätt att motionera, tog inte lång tid, men brände ändå uppåt 150 kcal.

Mamma var stenhård med frukosten idag. Jag hade tänkt äta youghurt och lite melon, men det gick hon inte med på, jag var tvungen att "äta en macka också" och "hälla upp mer youghurt, för det där räcker inte", och "ta ett glas nyponsoppa för magens skull". Suck.
Så det var tur att jag startade dagen i spåret, annars hade det vart kaos, nu ligger jag på runt 70 kcal, så det känns okej. På lediga dagar med föräldrar runt omkring så är allt under 1000 okej.

RSS 2.0