Ingen mer frukt

Jag har bestämt mig för att undvika att äta frukt ett tag framöver. Visst, det är gott, innehåller vitaminer, och är liksom ett kalorisnålt godis, men nu är jag villig att utesluta frukt. 

För frukt innehåller ju faktiskt mycket socker. "ja, men det är fruktsocker, det är nyttigt!" Säger alltid folk då. Och ja, det är fruktsocker, men jag ser det inte som nyttigt. Fruktsocker är ett annat ord för fruktos, och fruktosen kan endast omsättas i levern. 
Tro inte att jag är värsta experten i det här området nu, jag kan ha fel, jag kan ha blivit lurad, men jag har läst på flera ställen, att om man äter mycket fruktos, så omsätter levern fruktosen istället för fett, just för att fruktosen inte kan omsättas någon annanstans. 

Jag har alltid ogillat att det är så mycket socker i frukt, och jag har flera gånger läst att om man vill gå ner i vikt ska man egentligen inte äta mer än 1 frukt per dag. Nu har det också kommit ut undersökningar som visar två grupper, den ena gruppen fick äta vanligt socker, och den andra fruktsocker. Båda grupperna gick upp lika mycket i vikt, men de som åt fruktsocker hade fått ökad mängd bukfett. Jag sökte vidare på just det där, och hittade att fruktosen ofta kan leda till ökat bukfett. Och det är just fettet kring buken som jag vill bli av med. 

Som sagt, jag är ingen expert, utan går på det jag hört, läst och lärt mig. Så även om det här inte skulle stämma (men jag tror stenhårt på det faktiskt, om ingen kan motbevisa det med bra argument) , så tycker jag det är värt att testa. 
Så från och med nu så är det ingen mer frukt för mig. Jag ska ersätta frukt med bär och grönsaker istället. Ska testa det ett tag, så får vi se om jag märker någon skillnad eller inte. 


Lördag trettionde juni

 
Usch och fy vad mörbultad jag är idag.. Mina plåster blödde igenom inatt, och blåmärken har börjat ta form. Gör så ont i benet att jag typ haltar när jag går, haha. 

Godmorgon i allafall! 

Dagens frukost kan ni se ovan, det ser väldigt mycket ut, men är egentligen rätt kalorisnålt. Vet inte exakta kaloriantalet eftersom att jag inte kunde väga och mäta upp maten. Men jag har cirka 200 gram hallon i botten, sen ett tunt lager med soyayoghurt, en massa psylliumfrön och linfrön, lite rispuffar, och så kanel. Ser ut som att jag äter mycket mer än vad jag egentligen gör, eftersom att större delen av tallriken är fylld av hallon, men det vet ju inte mina föräldrar om, så de såg nöjda ut och tjatade inte om att jag "måste äta en smörgås också". 

Vi får se hur det går med träningen idag, eftersom att jag har så ont. Men en promenad måste jag ju klara av! Och så ska jag baka en del tänkte jag också. Imorgon är det middag hos en kompis, och som vanligt så står jag för fikat. 

så kan det gå


Jag blev lämnad ensam hemma ikväll, eftersom att båda mina föräldrar bestämde sig för att jobba istället för att hålla mig sällskap. 
Kastade mig ut på cykeln, i någon slags ångestattack. Trampade på som tusan, ville bara bränna, bränna bort allt äckligt fett, bränna bort allt jag ätit idag (kan inte minnas vad jag stoppat i mig, kan inte avgöra om jag ska ha ångest eller inte). 
Ska svänga ut på en väg, det går för fort, tårarna gör det svårt att se. Och så plötsligt ligger jag där på marken. 
Tog mig upp och upp på cykeln igen. Cykeln var rätt illa där an, och det insåg jag att jag ockås var när jag väl kom hem. Trasiga träningsbyxor som kletat fast i det gigantiska skrapsåret jag har över hela låret. Uppskrapade armbågar, händer, och ena vristen är helt blodig. faaaan också. 
Det gör förjävligt ont, men framförallt så kommer jag inte kunna undvika att berätta om denna incident för mina föräldrar, och de kommer undra varför jag skulle ut coh cykla ensam på en fredagskväll, när de vet att jag redan tränat idag. 

Shit vad det svider alltså, framförallt på benet, jag kommer inte kunna ha på mig tighta byxor på ett tag.. 
 

Felix ketchup

Jag är ofta irriterad på mina familjemedlemmar, speciellt när det är mat inblandat, eller i närheten. När de köper hem fel grejer, eller mina produkter tar slut, de glömmer att köpa hem det jag bett dem om. Men ibland blir jag positivt överraskad över mina föräldrar. 

Hittade denna ketchup i skafferiet, naturligt sötad med Stevia. Cirka 45 kcal per 100 gram, vilket jag tycker är helt okej. 45 kcal kanske tycks vara mycket, men vem äter 100 gram ketchup liksom, haha. 

Jag har inte ätit ketchup på evigheter, men nu kan jag väl äta lite med gott samvete ! :-) 


Hallon och beslutsångest

Idag gå mina tankar lite såhär: 

"Jag borde äta något nu."  Jag går in i köket. "Men jag vill verkligen inte äta."  Beslutsångest.

På ett sätt är det härligt att jag verkligen inte vill äta något, men jag vet att jag borde. Känner hur magen är i obalans, och att inte äta något på hela dagen, för att sen äta middag med familjen, är inte så smart. Jag orkar inte gå runt med magont och illamående. 
Jag tinade lite frusna hallon, det smakade bra, men var antagligen för surt för min mage, för nu mår jag bara illa. 

 
Nu sitter jag nyduschad i soffan och kollar på TV och läser om vartannat. Var ute och sprang förut, så jag kan egentligen äta lite mer. Tror att jag ska äta lite yoghurt snart, det är lent för magen. 
Min kondition har faktiskt förbättrats, märkte det när jag var ute i spåret, men var ändå heeelt död när jag kom hem, och nu bultar det i benen, haha. 

Fredag tjugonionde juni

Godmorgon! 

Jag är inne på min andra kopp te, det blir nog dagens frukost. 
Jag kunde inte sova igår, så tillslut låg jag uppe och läste till typ 2. Min mage har krånglat lite, kan tänka mig att det är för att jag ätit så oregelbundet. Det är regeln nummer 1 med magkatarr: ät regelbundet. Det är något jag behöver lära mig även utöver magkatarren, eftersom att det också är regeln nummer 1 när man vill gå ner i vikt. Men jag har svårt för det. Uppenbarligen. 

Typ nästa vecka så ska jag sluta följa min kostplan som jag fick av läkaren, men jag tror att jag ska fortsätta med den till viss del, undvika mjölkprotein och istället äta soyaprodukter, och sen inte äta gluten. Soyaprodukter är inte kalorisnålare, men jag tycker att jag blir så uppblåst av mjölkprotein, så jag väljer hellre soyaprodukter då. Och sen så ska jag fortsätta att skippa fet och stekt mat. Det är ju bara att säga till mamma och pappa att jag mår dåligt av att äta det. 

Idag ska jag inte göra någonting, läsa, kolla serier, dricka fun light. Antingen så tar jag en cykeltur sen, men jag cyklade så mycket igår, så blir kanske en promenad till närmaste ICA istället, tänkte köpa lite sötningsmedel. 


Kromtabletter

Idag införskaffade jag kromtabletter. Jag har läst på om det ett tag, och varit sugen på att testa dem. 
Kromtabletter ska fungera som hungerdämpare, samt minska sötsuget. Krom är bra för omsättningen av blodsockret och kolhydratomsättningen. 
Genom att äta krom ska alltså blodsockret ligga på en bättre nivå, och man blir inte lika sötsugen + att det ska dämpa hungern en aning. Det fungerar inte på alla, men jag ville testa i allafall. Jag lovar att återkomma med hur de fungerade för mig! 

Jag köpte mina tabletter på life för 70 kronor. Jag ska äta en tablett om dagen, i samband med måltid. 




"lunch"

Jag hade inte tänkt äta något till lunch, men sen blev det en del oväntat motion, så jag tyckte gott att jag kunde äta något. Det blev soya youghurt med lite hallon, kanel, psylliumfrön och linfrön. Gott, och mättande! 


Torsdag tjugoåttonde juni

Jag startade denna torsdag med en kopp grönt te, sen hoppade jag i träningskläderna och körde en cykelrunda på 9 kilometer. Det känns bra! Då har jag dagens träning avklarad, men om jag hinner så ska jag försöka få in en powerwalk också. 
Ska strax åka upp på stan för några ärenden, så jag tror nog att jag slänger matlådan som står i kylen till mig. Har inte bestämt mig för om jag ska äta nånting litet istället, eller om jag ska strunta i det helt. Jag kommer i allafall undan middagen ikväll. 

Vad är era planer för dagen? 

 
 

-

 
Tack för era fina kommentarer till inlägget nedan. Jag har fortfarande svårt att förstå att ni fina finns där ute, att ni läser och bryr er. Det är egentligen helt fantastiskt. ♥
Sen är det klart att jag är besviken på de som gör sånna här grejer, men bloggen blir kvar ett tag till. 
Du som kommenterade och sa att du listat ut vem jag är, och att jag fick mejla dig, lämna gärna din mejladress! 

Så, imorgon kör jag väl igång som vanligt med bloggen. 
De här dagarna har varit halvbra, och alltså halvdåliga också, med maten alltså. Även om jag är ett kontrollfreak som bara måste planera allting, så är jag lite trött på det. Ska försöka att bara äta så lite som möjligt, träna så mycket jag bara kan, och undvika ångestattacker och sorgsna tankar. Jag ska försöka vara glad. 
Blir vanlig bloggning i ungefär 1 vecka till, sen ska jag på semester ut i Europa. Jag fasar redan inför hur det ska gå med maten. 

Hur mår ni? Vad har ni gjort, har det hänt något speciellt? 

Onsdag tjugosjunde juni

Kommer tillbaka hem. Startar datorn och loggar in på bloggen, har en hel del nya kommentarer. Blir glad, ska sätta mig och läsa. Jag gillar ju era kommentarer så mycket. 

Tyvärr var det inte så mycket trevligt att läsa. Utan mer kommenterar som "Jag vet vem du är." , och andra hotfulla kommentarer om att de ska avslöja mig. 
Jag blir jätteledsen. Vad är problemet med att ha en blogg där man är anonym? Varför kan man inte få ha det? Varför ska folk försöka avslöja en? Det enda jag kan tänka är att de inte har någt liv, så att de finner någon slags spänning i att förstöra för andra, och att de så lätt kan gömma sig bakom datorskärmen. Visst, jag gömmer mig också, men jag försöker inte att göra någon illa. 

Jag är så jäkla sugen på att bara strunta i all den här skiten nu. Sluta. Hur mycket jag än tycker om och uppskattar er andra, fina människor, så blir jag så sjukt förbannad över sånt här. Att folk inte kan respektera att man vill hålla sig anonym. Allvarligt talat, hur lågt kan man sjunka som människa? 

Tack för att ni förstört min dag, nu skiter jag i det här och fokuserar på mitt liv istället. Snälla, lägg er inte i det. 

Midsommarafton

Hej på er!
Blogg.se appen fungerar ju inte,men jag tänkte försöka få in ett inlägg från telefonen på annat sätt !
Jag startade den här dagen med en liten springer och ett morgondopp i sjön. Sen har jag ätit en liten frukost.

Jag kanske åker hem imorgon , alternativt på söndag .
Jag önskar er alla en fin midsommarafton, vad ni än ska hitta på. Själv ska jag knapra jordgubbar och vattenmelon, sola och bada. Ta hand om er , fina människor .

Torsdag tjugoförsta juni






Godmorgon! 

Imorgon är det midsommar, så idag reser jag iväg för midsommarfiranden. Jag kommer inte kunna blogga, eftersom att blogg.se appen vägrar fungera (beror väl på den nya plattformen) , men jag kommer hem på lördag, alternativt söndag - bara för att resa bort igen. Men vi hörs nog av där i mellan. För övrigt så tror jag nog att midsommar kommer att gå bra, pga. magkatarren så förväntar sig ingen att jag ska äta en massa tårta osv. Så jag kommer nog klara mig fint på någon potatis, och sen jordgubbar och melon! Fräsht och gott. 

Men innan jag reser iväg så har jag lite tid här hemma. Ska packa och ta en powerwalk hade jag tänkt. 
Slipper undan både frukost och lunch idag, så jag ska inte äta någonting hade jag tänkt. Möjligtvis att jag tar en youghurt senare, ska nämligen ut och cykla. Har bestämt mig för att köra 5 mil, och tror att jag kan behöva lite energi då. 

en bra dag




Hej! Hoppas ni har haft en bra dag, och att ni haft lika fint väder som jag har haft idag!  Vädret är en bidragande faktor till den dåliga uppdateringen. 
Lunchen gick bra. Jag åt en kycklingsallad utan pasta osv, och inte heller någon dressing. Orkade inte hela salladen, men åt ungefär hälften av kycklingen, lite sallad, majs, ärtor och en skiva ananas. 

Hann med att cykla också, nästan 1 mil blev det, och efter det låg jag och solade en lång stund i gräset. Åt ett litet mellanmål, jordgubbar och lite nötter. Till middag gjorde jag spenatsoppa, gjord på endast spenat, vatten och salt. Tyvärr tvingade min mamma mig att äta knäckemackor till, så det blev lite för mycket mat. 

Men trots det så är jag glad idag och nöjd över dagen. Det har varit så skönt, då jag inte räknat kalorier. Vet inte varför, det blev bara så när lunchen var lite svår. Jag har bara ätit så lite jag kan och tränat. (skulle dock ha kunnat träna lite mer). Men jag är somsagt glad idag, och jag funderar på om det här kan vara mitt nya sätt att gå ner i vikt? Inte en massa planering och räknande, utan bara äta så lite jag kan, och träna så mycket jag hinner, det borde ju fungera? Men jag vet inte om jag kommer klara av det, jag brukar ju få panik när jag inte kan räkna kalorier. Jag kanske måste lära mig helt enkelt. Just nu är jag bara så lättad över att jag är glad, och inte har den där ångesten som smugit sig på de senaste dagarna, som lämnat mig helt utan sömn. 

Är alla ni stenhårda med kaloriräkningen, eller kör ni lite allt efter som?

Onsdag tjugonde juni

 
Tack för era fina kommentarer till mitt förra inlägg! ♥
Jag är fortfarande lite villrådig om hur jag ska göra med maten osv, men jag har bestämt att jag ska ha tagit ett beslut om det till nästa vecka. Så idag gäller det bara att äta så lite som möjligt. 
Jag ska strax möta upp min pappa på stan för lunch på någon uteservering, vi får väl hoppas att han inte glömmer bort mig, så som han gjorde i måndags. 
Jag vet inte riktigt vad jag ska äta, det finns ju inte så mycket ute på restaurang som jag kan äta, i och med att jag inte äter gluten eller mjölkprotein. Blir väl en sallad utan pasta, dressing osv. 

För övrigt så ser jag förjävlig ut idag, mörka ringar under ögonen har jag. Fick inte mycket sömn inatt. 

I ett myller av vägskäl har man rest ett monument




Jag nämnde igår att jag är alldeles för rädd för att misslyckas. Det har blivit lite av ett problem. Ni är säkert bekanta med uttrycket: 

"If I eat anything, I eat everything, so I eat nothing." 


Det stämmer in på mig väldigt bra, då jag när jag bestämmer mig för att äta måttligt, ibland överäter, men när jag bestämmer mig för att inte äta något alls, så går det vägen. Alltså, om jag äter något, så äter jag för mycket, så jag väljer att inte äta något alls. 
På fredag är det midsommar, som jag ska spendera vid en kompis sommarhus med en massa människor, vi ska bada, grilla, osv. Först tänkte jag att jag inte skulle bada över huvudtaget, men jag vill inte gå miste om det, precis som jag gick miste om ett poolparty förra helgen. Jag tackade nej för att jag helt enkelt inte ville visa mig i bikini. Men nu tvingar jag mig själv till att göra det, och jag vill ju vara så slank som möjligt om magen tills dess. Därför har jag planerat att inte äta något på torsdag, och nu tänkte jag även köra på det imorgon. 

Det är så svårt det här, rädslan för att misslyckas. Det är som att jag inte litar på mig själv. Jag litar inte på att jag klarar det, och därför väljer jag att äta mycket mindre än jag borde. Förut gick det ju så bra att äta efter ABC dieten, jag fattar inte vad som hänt, jag är så förvirrad. 





dagens lunch

 



                                                                                                                                                             
 
Min syster befann sig i vardagsrummet, bredvid köket, samtidigt som jag gjorde i ordning lunch, så jag hade inte möjlighet att väga min mat, så har egentligen ingen aning om hur många kalorier det blev. Men mindre än 1 dl majs och sen lite skinka, och på det - örtaromat, så sjuuuukt god krydda! 
 
Planerar att koka en kopp te snart. Alla mina vänner sommarjobbar för tillfället, så jag känner mig rätt ensam.
 

Tisdag nittonde juni

 

 



                                                                                                                                                               

Godmorgon! 

Jag hade jättesvårt att sova inatt, tror att det beror på hungern som rev och slet i magen. Men jag kände mig nöjd, ni har säkert hört uttrycket: "Waking up thin is worth going to bed hungry". Och magen är ju insjunken efter en dag med så lite mat. 

 


Nu har jag haft 2 riktigt bra dagar i rad, så nu siktar jag på att fixa en tredje! Till frukost drack jag en kopp kamomillte och så åt jag en soya youghurt med smak av jordgubb. Allt som allt blir det runt 90 kalorier, så det känns bra. Ska försöka äta uppåt 500 kalorier idag, men vill samtidigt träna. Vi får se hur det blir.


TUMBLR

Jag vet att jag förut nämnt min tumblr. Men då var jag inte alls lika aktiv där som jag är nu - det är min nya drog!
Så fort jag inte har något att göra (eller när jag har för mycket att göra haha), så plockar jag fram telefonen, tumblr-appen är fantastisk. Jag följer en massa hälsa- och fitnessbloggar, thinspobloggar osv, osv. Jag bara bläddrar bland inspirerande, motiverande bilder och trycker hela tiden på "reblog" så att de dyker upp på min egen sida. 

 

Min tumblr är www.uskinny.tumblr.com. Om ni inte har någon egen tumblr där ni kan inspireras så kan ni alltid kika in på min sida. Många av er frågar ofta efter thinspo, och jag är inte så mycket för att lägga upp en massa sånt i bloggen, men på min tumblr kan ni frossa i fina, motiverande bilder! 

I början var det endast bilder på smala människor, men nu är det lite annat också, bilder på god (alltid nyttig) mat osv, och ibland kan det dyka upp nån bild på ett sött kärlekspar, bara för att jag inte kunde motstå att publicera den haha. 

 

Om det är någon som har ett tumblrkonto - skriv namnet på det i en kommentar, så kan jag följa er! 

 


Ett litet utdrag från min sida, alltså: www.uskinny.tumblr.com

 

 

 

 


"fasta"

Trots mitt snack imorse om att jag ska äta fler kalorier och sånt, så ville jag rensa kroppen lite idag, så kör på "fasta". Alltså, inte äta något innan middagen ikväll, och sen motionera så att jag landar på minus eller noll. 

 

Så det enda jag fått i mig idag hittills är en flaska vatten, en kopp te och en cola zero. Var ute och cyklade förut, blev nästan 9 kilometer, så jag ligger på minus nu, vilket är bra inför middagen ikväll.
Var tveksam till att jag skulle klara att fasta idag egentligen, eftersom att pappa ville bjuda ut mig på lunch. Jag gjorde mig iordning och satt och väntade, men han ringde aldrig. Jag antar att han glömde bort mig. Men jag antar att det var bäst så, då slapp jag ju äta i allafall. 

 

Kan ju tillägga att jag, om man bortser från förra veckan, inte har druckit läsk på väldigt länge, det är så sjuuukt gott med en iskall cola zero. Har verkligen saknat det. Men tvivlar på att mina föräldrar kommer låta mig dricka det så mycket i fortsättningen pga. magkatarren. Så jag får helt enkelt fortsätta dricka i smyg, haha. 


Måndag artonde juni

Hej på er finisar! 

 

Jag har varit dålig på att blogga senaste tiden, men det är för att jag varit så himla ostabil, brukar inte vara såhär ledsen annars. 
Igår hade jag en riktigt bra dag dock, jag har funderat rätt mycket, och är redo att köra igång igen. Jag har kommit underfund med att jag är alldeles för rädd för att misslyckas, ett litet misstag då och då förstör inte allt. 

 

Sen är det klart att det är frustrerande när allt i mitt liv går som jag vill, förutom just det här med viktnedgången, och jag kan inte hjälpa att tänka att jag skulle vara så mycket lyckligare om jag var smal, jag tillåter inte mig själv att njuta av allt det fina som pågår i mitt liv just nu. 

 

Jag har också insett att jag har sån tvistad syn på kalorier. Jag uppmanar folk som frågar mig, att äta uppåt 1000 kalorier varje dag, men jag följer det inte själv, för att jag får ångest. Jag  kan inte ens följa ABC dieten längre, för att jag tycker att kaloriantalen är för höga. Jag måste lära mig att det är okej sålänge det inte går över 1000 kalorier. 

 

Så nu ska jag försöka hålla mig till ABC dieten igen, varken mer eller mindre. Och så ska jag hålla mig undan vågen ett tag, jag mår bara dåligt av den. Samtidigt är den ju beroendeframkallande, men minst 2 veckor utan våg vill jag klara. Det är inte nyttigt att se varenda litet hekto som man går upp, kanske för att man ha vätska i kroppen eller liknande, då mår man bara dåligt i onödan. Jag är redo att må bra nu.

 

Okej, blev ett långt inlägg nu, hoppas någon orkade läsa. Tycker om er så sjukt mycket, och är så glad att ni finns här. Gillar ni min nya design föresten? (Om ni inte kan se den, tryck F5)

 


Återkommer imorgon

Ledsen, men det känns som att jag måste ta den här dagen till att tänka, reda ut lite grejer och försöka komma på fötter. Jag orkar inte gå runt och vara såhär ledsen, när allt i mitt liv går helt perfekt, förutom viktnedgången.

Thinspo tips

I brist på annat att skriva så tänkte jag ge ett litet tips på thinspo. 
Jag läser Caroline Berg Eriksens blogg dagligen. För det första för att det är en bra blogg, fina bilder, hon har ett underhållande liv osv. För det andra för att hon är väldigt vacker och har ursnygga kläder, och sist men inte minst - för att hon är jättesmal och fin! 

Jag tycker det här är riktigt bra thinspo faktiskt! Ni kan ju kolla in hennes blogg, och ni kanske blir lika fast som jag. http://fotballfrue.no/    <---- länk   www.fotballfrue.no 


Lördag sextonde juni

Ledsen att jag är så dålig på att blogga, jag är liksom ur balans på något sätt. 

 

Igår, gick det rätt dåligt med maten och jag var allmänt nedstämd. Min pappa ville pigga upp mig så han tvingade med mig till en affär där jag fick välja en ny dator. Det blev en Macbook pro. Jag är skitnöjd, och var faktiskt riktigt glad där ett tag. Det är jag väl fortfarande. Grejen är den att jag är inte allmänt ledsen över livet, utan enbart över min kropp och min viktnedgång. Om jag var smal nu skulle jag inte ha något att vara ledsen över. 

 

Idag åt jag en tallrik med gröt till frukost, och sen har jag storstädat mitt rum. Mina föräldrar ska vara borta hela eftermiddagen, så jag hoppas på att jag kan komma undan lunchen och kanske middagen också. Det beror på när de åker och när de kommer hem igen. 
Annars så ska jag sysselsätta mig med att fortsätta städa, rensa garderoben och pilla med min nya dator. 

 

Jag nämner inte så ofta hur otroligt fina ni är, och hur grymt tacksam jag är över att ni finns. Era stöttande ord hjälper verkligen mig och jag är så glad att det finns folk som tänker på mig och som bryr sig. 
Nu med nya blogg.se ska det ju finnas en funktion så att man kan svara på kommentarer direkt och jag hoppas att det leder till att jag kan bli bättre på att svara på era fina kommentarer. 


 


3 frågor

 Usch vad irriterande med det nya blogg.se, mitt typsnitt i bloggen har ändrats!? 

 

 

Alexandra:

Hej!

Jag undrar om du vet ifall det finns nått ana-mia forum längre? Jag var med förut på ana mia inserted, men den finns ju inte längre.
Eller håller alla ana/mia tjejer kontakten genom bloggar bara nuförtiden? :)
Lycka till med fastan!

- Ledsen, men jag vet inget om något sånt forum, tror att det mesta finns i och med bloggarna faktiskt. Det är i allafall så jag har fått kontakt med andra människor. 

Tiina:

Hejsan, tänkte fråga dig lite om träningstips, eftersom det verkar som du har bra koll på sånt!:)


Jag skulle gärna vilja få mina armar fastare & få mer muskler. Vet du några bra armövningar, förutom armhävningar?

Sen är det så att jag skulle vilja få mina lår & vader tightare, har du några bra tips på träningsmetoder?

Tack på förhand & tack för en peppande blogg.♥

- När det gäller armarna så är mitt bästa tips att lyfta vikter!! Jag började lyfte 2 kilos vikter här hemma och jag har fått synligare armmuskler, kanske också i och med att jag förlorat fett på armarna. Många är rädda för att köra styrketräning och lyfta vikter för att man inte vill a muskler, men med muskler förbränner man ännu mer och att lyfta vikter är sjukt bra för att gå ner i vikt! Det är lätt att träna hemma med vikter, eller att lyfta på gymmet. 

När det gäller benen så vet jag att powerwalking är effektivt för många, när det gäller att förlora fettet på benen. Minst 1 timmes rask promenad varje dag. Men om du vill mer tona benen för att få snygg form på dem så är jogging bäst. I ett långsamt tempo, då bränner du fett och tonar benen snyggt, vill du ha större muskler, spring snabbare eller i uppförsbacke.

 

Anonym: Går inte du på ABC dieten längre?

 

- Jo egentligen. hehe. Jag har bara svårt att komma upp i det angivna antalet kalorier ibland, men jag försöker, men ingenting blir som jag planerat..

 

Fredag femtonde juni

Hjälp, haha! Jag känner inte igen mig, vad har hänt med blogg.se !? Jag gillar ändringarna riktigt mycket faktiskt, jag behöver bara lära mig allt det nya. 

Ja, igår då. Vet inte vad som hände, jag är så extremt labil. Låg och grät på golvet i mitt rum 10 minuter innan bussen gick, sen hade jag en jätterolig kväll med mina vänner, kände mig lycklig. Idag mår jag sådär, känner för att inte göra någonting, så det tänker jag inte göra heller. Tänker isolera mig här hemma hela dagen, vet inte hur jag ska göra med amten heller, jag mår inte så bra fysiskt, mår jätteilla. 
Ledsen för tråkigt inlägg, utan bild och allt, men jag orkar inte lära mig hur man laddar upp bilder just nu, haha. 

Ha en fin dag, 


tårar

Sitter här, ensam hemma. Har gjort mig i ordning för den där filmkvällen. Och sen bara faller allt. Jag brister ut i gråt, kryper ihop på golvet. Orkar inte mer.
Det rullar på, jag tycker att jag mår bra. Men ibland så går det inte längre. Får ingen luft. Bara tårar.
Och sen torkar jag mina våta kinder och sätter på nytt smink. Möter vännerna som inte har en aning.

Torsdag fjortonde juni

Fastan igår gick väldigt bra. Bröt efter 24 timmar genom att äta en skiva vattenmelon. Var med vännerna hela kvällen och hade riktigt trevligt. Men alltid när jag har sådär trevligt så blir jag ledsen och uppgiven så fort jag är ensam. Sitter på bussen hem och stirrar på mina feta lår. Typ. 

Idag sov jag länge, åt ett päron till frukost och drack en flaska vatten innan jag gav mig ut i spåret. Nu har jag tagit en dusch och ska ta något att äta innan jag sticker hem till en vän.
Ikväll vankas det filmkväll och sånt, och jag kommer undan middagen här hemma.



böcker, cola zero och gamla vanliga ursäkter

Dagen har gått väldigt bra! Jag har tagit det lugnt, cyklade till och från stan för en sväng på bibloteket. Var riktigt sugen på att läsa, plus att det är bra sysselsättning istället för att äta. Läsning är superbra distraktion för mig, jag kan verkligen försvinna in i en bok, istället för att tänka på mat. 

Har inte ätit något på hela dagen. Plockade fram en cola zero ur min hemliga gömma på mitt rum. Jag får inte dricka läs för magen (och det är väl inte direkt bra att dricka det på tom mage), men jag unnade mgi idag. Förutom colan så har jag också druckit en kopp varm choklad gjord på havremjölk, kakao, sötningsmedel och kanel.
Ikväll ska jag hem till en vän, det är grillning och sånt för att fira att hon fyllt år. Jag säger till päronen att jag äter något där, och väl där säger jag att jag redan ätit hemma pga. magkatarren. Ja, you know how it goes, det har varit så väldigt länge nu, kan inte ens minnas hur många gånger jag använt den ursäkten, liksom åt båda hållen. Först: "jag äter där", sen "jag har redan ätit". Ni känner igen er va?


Onsdag trettonde juni

Idag skulle jag möta en vän ute i stallet, och jag hade ställt klockan för att jag skulle hinna upp och ta en runda i spåret innan, men klockan ringde aldrig och jag försov mig, haha. Men blev en tur ut till stallet, det var jättemysigt, träningen får jag ta senare. 

Har bestämt mig för att fasta idag, känner för att rensa ur kroppen lite, och just idag har jag möjlighet att komma undan middagen, så jag kör på fasta, det var väldigt länge sen sist.

träningsplaner

Nu när jag har lov och inte har överdrivet mycket att göra om dagarna, så vill jag fokusera på träningen. Och jag har gjort upp en liten plan på hur jag ska träna, det är väldigt enkelt faktiskt. 

Varannan dag så kör jag stenhårt på att förbränna, en morgonpromenad med intervaller, sen en lång powerwalk, senare ett pass med cykling, senare hopprep och om jag känner för det - ännu en powerwalk. 

Och varannandag ska jag fokusera mer på styrka och uthållighet, (som idag). Då ska jag köra en längre runda på morgonen med längre intervaller av jogging. Sen ska jag träna styrka och lite cardio. 

As simple as that!
Sen är det klart att rutinerna kan komma att kastas om, jag kanske inte kan träna på morgonen, eller inte hinner cykla för att jag ska iväg någonstans. Och om jag till exempel är ute vid sommarhuset så kan jag ju simma och så också. Träning utöver detta är ju bara bra, men ska försöka med detta som riktlinjer så gott jag kan. Tänkte skriva om planeringen med maten också, men det tar jag i ett separat inlägg.

Tisdag tolfte juni

Godmorgon!

Jag vaknade klockan åtta idag, men låg och drog mig till halv 9. Då steg jag upp, hoppade i träningskläderna och körde lite styrka. Lyfte hantlar, körde lite cardio-övningar och så situps, benlyft osv. Sen tog jag mig ut i spåret, körde en annorlunda runda än den jag brukar göra. Tänkte lägga upp träningsschemat jag har planerat så att ni förstår hur jag tänker, hehe, men jag gjorde av med cirka 200 kalorier. 

Väl hemma igen så gjorde jag i ordning frukost, min vanliga glutenfria gröt med frön och lingonsylt. Idag var dock en sån dag då jag efter lite mer än halva portionen ställde ifrån mig tallriken och tänke "jag vill inte ha mer", trots att jag inte var mätt.
Det är ett enormt framsteg för mig de dagar jag gör så, för jag har aldrig kunnat göra det. Jag har alltid varit en sån som måste äta upp allt på tallriken, oavsett om jag är proppmätt eller inte. Jag har alltid avundats människor som liksom kan sätta stopp, och ställa ifrån sig maten.
Det svåra är ju bara när man ska räkna kalorier, eftersom att jag inte har en aning om hur mycket jag åt. Men eftersom att jag åt mer än halva portionen så tänker jag nog räkna på hela portionen ändå. Jag får istället ha i tanken att jag inte åt allt, och det räcker för mig! :-)

Kan ni ställa ifrån er mat, eller måste ni äta upp allt på tallriken? Om så, är det något ni vill ändra på?

Frukost: 0.5 dl glutenfria havregryn (60kcal) hemmagjord lingonsylt (27 kcal), psylliumfrön och linfrön.
Totalt - 87kcal

dagens

 

 

Promenad/jogging 15 minuter - -100 kcal


 

Frukost: Youghurt och hallon, en halv kopp te - 139 kcal




Promenad 33 minuter - -151 kcal




Cykling 20 minuter - - 157 kcal


Lunch: Äpple och 1 riskaka - 80 kcal




Mellanmål: 1 banan och 1 riskaka - 151 kcal




Middag: sallad + 1,5 färskpotatis, 2 riskakor - 175 kcal




Kvällis: 1 äpple - 72 kcal


Kvällspromenad 25 minuter - -115 kcal


Totalt intag: 545 kcal


Total träning: 518 kcal




Totalt: 97 kcal


lunch - 80 kalorier



Dagens lunch: 86 gram äpple med kanel (45 kcal), 1 riskaka med örtaromat (35 kcal) - totalt 80 kcal.

Jag har nu tränat och ätit en liten lunch. Nu ska jag ta det lugnt, senare ska jag äta ett litet mellanmål innan jag träffar en vän. Längtar efter att väga mig, men har bestämt att jag inte ska göra det förren imorgon.
Lägger upp en sammanfattning av dagen med träning och mat senare!

Måndag elfte juni

Godmorgon!

Första dagen på sommarlovet idag! Enligt mig i allafall, jag räknar inte lördag söndag, eftersom att man ändå är ledig de dagarna. Det känns så bra, känns som en fräsh start, det är nu jag ska skapa nya rutiner som ska hjälpa mig i sommar. Precis som jag verkligen fäst mig vid mina vanliga rutiner, så ska jag lära mig att älska de här nya sommarlovsrutinerna. Tror det kommer bli rätt lätt, mycket träning, frukt och avslappning! 

En rutin som följer med på lovet är min morgonrunda i spåret där jag bränner 100 kalorier, perfekt inför frukost! Det spöregnade ute men det var bara härligt att springa, känns så bra när man kommer in sen också.

Dagens frukost: 1 dl soya youghurt blåbär (80 kcal) 56 gram frusna hallon (58 kcal), psylliumfrön och kanel. En halv kopp kamomillte. Totalt - 139 kalorier



Söndag tionde juni

Ledsen att uppdateringen är så dålig. På helgerna bloggar jag alltid sämre, jag tappar lusten att skriva när mina föräldrar är hemma. Det är inte lika lätt att fota maten, och jag hittar ingen inspiration. Jag hoppas att bloggen blir roligare från och med imorgon! 

Vi har typ ingen mat hemma just nu, men mamma är iväg och handlar i denna stund. Blev iallafall en glutenfri rostmacka och några skivor melon till frukost, eftersom att jag varken kunde äta youghurt eller gröt. 
Jag har städat mitt rum hela förmiddagen, men resten av dagen ska jag ta det lugnt, jag är fruktansvärt trött. Ska snart äta en liten lunch, och senare ska jag träna lite också. Ikväll blir jag ensam hemma och då ska jag passa på att väga mig och - beroende på vad vågen visar - strunta i att äta middag. I torsdags så var jag så nöjd (inte helt nöjd, men ni fattar) med siffrorna på vågen, och jag är rädd att jag har gått upp, eftersom att jag inte tränat de tre senaste dagarna. Men samtidigt har jag ju inte ätit så mycket, men ändå. 



Lördag nionde juni

Godmorgon!

Herregud vilken bra dag jag hade igår! Det känns så skönt att säga att jag mådde bra, jag var inte ledsen en enda gång. 
Jag utmanade mig själv, tog på mig en klänning. Jag har inte visat mina ben på det sättet en enda gång för dessa människor i min klass, på min skola. Folk reagerade faktiskt, och jag fick många komplimanger. Sen kan jag aldrig ta emot dem, för jag tror inte riktigt på komplimanger, de känns som att det så ofta är fejk. 
Jag fick iallafall höra att jag var smal några gånger, och det var det som kändes bäst. Oavsett om jag inte tror på det, så är det ju roligt att höra.
Och sen kanske jag och min mormor har olika tankar om vad "smal" är, men att få höra "vad smal du blivit" är ju roligare än att inte höra något om det alls. 

Maten gick bra också, åt rätt regelbundet, men kalorisnålt, under hela dagen åt jag i princip bara min youghurt på morgonen, sen en banan, vattenmelon, en riskaka och jordgubbar. Sen var jag ute hela natten med kompisar, och då blev det tyvärr lite alkohol, fan också. Jag har verkligen noll självkontroll när det kommer till alkohol, men nu handlar det ju inte bara om kalorierna, utan att jag faktiskt inte borde dricka det för min mage. Och här sitter jag i bloggen och snackar att jag ska ta hand om mig själv mer, haha..
Dock mår jag bra idag, väldigt trött bara, och jag hoppas att kalorierna från alkoholen förbrändes igår eftersom att vi gick sjukt mycket. 

Okej nu blev det här värsta långa, kanske ointressanta inlägget, men jag är verkligen glad just nu, och jag mådde så otroligt bra igår. Jag hade fått sommarlov, bar nya, fina kläder, umgicks med världens bästa människor, och jag var så glad. 
Måste få uttrycka min glädje någonstans, och det blev här. haha kanske orkade ingen läsa, men, men. 

Ska ta det lugnt idag, men vill hinna med en långpromenad, orkar inte någon direkt hårdträning. Ska ta det lugnt hela helgen, och på måndag kör jag igång mina nya sommarlovsrutiner!

Fredag åttonde juni

Idag får jag sommarlov! Det ska bli så himla skönt att få slippa skolan och allt plugg, jag ser fram emot att fokusera på träning osv. Men måste erkänna att jag är lite rädd för att tappa mina rutiner som skolan innebär. Men det handlar väl bara om att skapa nya rutiner för lovet, right? 

Till frukost åt jag en soya youghurt, cirka 100 kcal. Så får vi se hur resten av dagen blir i matväg.
Hela dagen kommer det att firas, jag har vänner som tar studenten osv, så jag kommer flänga runt en del. Bloggar imorgon igen. 

Får ni också sommarlov idag, ni som går i skolan? Eller har ni redan fått? xoxo!





ta hand om er

Jag tänkte att jag skulle skriva lite ang. min magkatarr. 
Anledningen att jag fått det är för att jag ätit oregelbundet, har fastat hela dagarna och sen ätit middag. Det gör att magsäcken krympt och sen töjts ut hela tiden, och det är inte bra. Magsyran fräter på magsäcken och det ger obehagligt illamående. 
Jag har skadat min mage så pass mycket nu att så fort jag äter lite för mycket, eller äter stekt mat, mat med mycket fett eller socker, så får jag ett anfall. Vilket betyder extrema magsmärtor och illamående, kräkningar och (ursäkta mig..) diarré. Det är sjukt jobbigt. 

Jag måste erkänna för er att innerst inne är jag rädd. Jag är så otroligt orolig över det faktum att jag har lyckats förstöra min kropp. Magen är så viktig för kroppen, och jag har förstört den.
Alltid när folk skriver till mig och frågar om råd, så säger jag att de ska äta uppåt 1200 kalorier varje dag och träna så mycket som det går. För jag vet att det är det rätta att göra. Jag vet att det jag gör är fel, men jag kan inte lyssna på mina egna råd. 
Ni vet säkert hur det är, för ni vet ju att ni egentligen gör fel, eller hur? Jag vet att det kanske är lönlöst, men jag vill verkligen uppmana er där ute att ta bättre hand om era kroppar. Bara för att ni inte gillar dem, vill förändra dem, så betyder de inte att de ska straffas.
Att fasta hela dagarna för att sen kanske råka i hets är otroligt slitsamt för magen, det är bättre att äta regelbundet, och att faktiskt äta. Min period tidigare det här året, när jag bara åt ett mål mat om dagen och tränade som en galning, resulterade inte bara i magkatarr, utan också i att jag stannat i vikt, och först nu börjar det röra sig neråt. 

Jag kanske bara svamlar, men jag vill att ni tänker efter, tar hand om era kroppar. Jag blir rädd för mig själv. När jag ligger och vrider mig i kramper, kräks tills jag nästan inte kan få luft, då tänker jag på min stackars kropp som borde undra vad jag håller på med. Vad har den gjort för att förtjäna att behandlas på det här viset?

Jag tänker börja ta hand om min kropp mer, och det betyder inte att jag behöver äta en massa mer. Lite räcker, regelbundna små måltider, och det minskar också suget efter att typ hetsa tror jag. 
När jag är smal vill jag ju kunna leva friskt och bra. Men nu mår jag allt annat än bra.




Torsdag sjunde juni

Jag har varit uppe hela natten. Har legat på badrumsgolvet i en hög, kräkts och haft en massa problem med magen. Klockan halv 6 imorse kräktes jag sista gången, och sen tog jag en lång varm dusch och bäddade ner mig i sängen. Fick sova i typ 1 timme innan det var dags att gå upp igen. 
Det blir ingen träning nu på morgonen, jag känner bara för att ta det lugnt efter denna helvetesnatt. Är helt slut i hela kroppen. Det är det värsta som finns, att bara ligga i en sorglig hög på marken, skaka av köld och bara vänta på att magen ska vända sig ut och in och illaluktande galla ska komma genom munnen. Usch. 
Och nej, jag fick ingen släng av magsjuka, utan detta är min magkatarr som spökar, och jag tänkte skriva ett längre inlägg om det senare idag.

Det enda som är positivt är att jag är total rensad i hela kroppen just nu, det finns verkligen inget kvar i mig, och vågen visade finfina siffror. Så jag får väl se detta som en möjlighet att få starta dagen helt fresh, och försöka hålla kroppen ren.

Efter det här känner jag mest för att aldrig mer äta, men jag vet att det är viktigt att jag får igång magen igen, så jag åt en Alpro Soya youghurt, cirka 100 kcal. 
Kommer inte hinna med någon träning över huvud taget idag, har en massa att fixa inför skolavslutningen imorgon, så vi får väl se hur dagen blir i matväg, antagligen kommer jag äta nån banan eller så vid lunch. 

Hoppas ni får en fin dag, så skriver jag mer senare! 

Typiskt.. det går inte att ladda upp bilder.




labil

Förlåt att jag inte bloggar så som jag brukar. Jag är så extremt labil numera, känns som att jag är i en svacka. Precis som jag nämnde i måndags så mår jag så olika. Då mådde jag toppenbra, efter att ha mått dåligt under helgen, och nu mår jag dåligt igen. Har ångest och är ledsen, samtidigt som jag mår illa och är konstig i magen. 
Vill bara få ett slut på allt. 

Förlåt, men jag har ingen inspiration till att blogga nu. Kommer säkert igång ordentligt nästa vecka igen. Men vi hörs imorgon. Hoppas ni alla mår bra, ni är för fina, vet ni det?

"Miss perfect"

Ledsen att jag inte bloggade mer igår, jag försökte, men jag hade så mycket att tänka på att min hjärna typ var överbelastad. Men nu känner jag för att skriva av mig, så vi får väl se om ni förstår något, haha.

I förra veckan när jag var på den där festen, så hamnade jag i "fyllesnack" med ett gäng från min klass. Själv var jag ju inte så påverkad, men det stoppade inte dem från att prata. Vi pratade om våra första intryck på varandra. Eller intryck som satt kvar. Det jag fick höra från alla var: 

"Du är självgod och självsäker." ,  "Du tror att du vet allt och du tycker alltid att du har rätt." ,  "Du är jävligt nöjd med dig själv, och det är inget fel med det, men du är jäkligt själväsker."

Jag stod där med tårar i ögonen och skrek inombords. "VA? Vafan pratar ni om?" 
Jag kan erkänna att jag är en besserwisser, jag tycker om att ha rätt, och nu låter jag exakt som den där personen de beskrev, men i min klass så är jag typ den enda som bryr mig om skolan, de andra är inte så "bildade", vilket ofta leder till att jag faktiskt har rätt. Jag är en besserwisser, har alltid varit, kommer alltid vara. Så det gör inget att folk kallar mig det. Men allt det andra? Vart fan kommer det ifrån? 

Jag kunde inte släppa det som de sagt, jag nästan grät när jag vädjade till dem att förklara. Två av dem sa:
"Ja men det är väl bara så du är, little miss perfect." Och de andra instämde. Återigen stod jag i chock och frågade vad fan de menade. De förklarade genom att säga "Du har bra betyg, dyra kläder och mycket pengar."

Jag gick undan från festen. Grät en stund. För vad fan vet dom om mig? Jag har bra betyg, bäst i klassen, det vet jag. (och tyck inte att jag skryter nu, för som jag sa så är inte min klass så ambitös, och mer än hälften ligger på IG i flera ämnen). Jag är stolt över mina betyg, men jag skryter aldrig om dem. Dock så har det bara blivit uppenbart att jag är ambitös i skolan osv. 
Dom här människorna vet ingenting om min familj och mina pengar, och jag tycker inte att man diskuterar pengar med andra människor. Men om jag nu tycker om att ha vad de kallar "dyra kläder", gör det mig mer självgod och självsäker? 

Och sen igår då. Jag satt med en vän, och vi började prata musik osv. Hon spelar gitarr, vilket jag också gör, plus att jag spelar piano, så hon vädjade om att få höra mig spela och sjunga. Jag brukar mest göra det på kul här hemma och med några vänner, och jag har aldrig varit speciellt duktig på att sjunga. Men tillslut så gav jag upp och spelade upp en video där jag spelar piano och sjunger. 
Efteråt säger hon: "Oh men fuck you!! Orka att du är så jävla överperfekt, din röst, alltså herregud vad bra du är!!" Klart att jag blev glad, men jag bara skrattade åt henne och då sa hon: "Men erkänn, du vet ju att du kan sjunga, du kan fan allt, varför är du så perfekt?" Jag undrar fortfarande om hon drev med mig. 

Jag kan inte för mitt liv förstå vart de har fått det här ifrån. Jag frågade dem: "vadå, tror ni typ att jag tycker att jag är bäst i världen?" De nickade. 
Jag blir så rädd. Gråter ännu mer. Hur kan jag utstråla något sånt? Jag som tycker att jag under hela tiden i den här nya klassen bara har utstrålat osäkerhet och rädsla. Jag var rädd för att alla skulle se mig som en feg och rädd tönt. Varför ser de mig som en självsäker besserwisser som älskar sig själv? Jag fattar inte, fattar inte, fattar inte. 

Hur kan det vara möjligt att en person som jag, som avskyr sig själv så himla mycket, som inte lyckas med något, kan framstå som en person som älskar sig själv mest i världen? Som tycker att hon är störst bäst och vackrast? 
Jag förstår inte, och jag blir så jävla ledsen. För det första så vill jag ju inte framstå som självgod och en äcklig know-it-all. Men framförallt så vill inte jag att folk ska tro att jag är nöjd över mig själv. För de lär ju skratta och tänka "hur fan kan hon vara nöjd med den hon är?". Jag gråter över det här, men jag kan inte låta bli att skratta också. Det är så komiskt. 

De tror att de ser mig så tydligt. Tjejen som aldrig har kommit till skolan i mjukiskläder, som alltid har ett lager läppglans på läpparna. Som har bra betyg och klär sig i Armani och Marc O' polo. Som alltid kan svaret på frågorna i klassrummet. Hur vågar de anta saker om mig? Är det jag som är så bra på att dölja allting? 
Vad skulle de tänka om de visste? Visste att jag kan sitta ihopkrupen på golvet i mitt rum och gråta över att jag är jag, om de visste att jag står där på festen, och inte har ätit något på hela dagen, att det enda jag kan tänka på när jag står och redovisar är hur fet jag måste se ut. Tänk om de visste hur mycket jag kämpar för att hinna träna och plugga, och hur svårt det är att göra det när man samtidigt inte äter? 

De tror att jag älskar mig själv. Dom har fel. Det finns ingen jag föraktar så mycket som mig själv. 
De tror att jag tycker att jag själv är bäst i världen. Dom har fel. Jag lyckas aldrig med något, jag betraktar mig själv som ett stort fett misslyckande. Jag förstår inte. Kan inte få in i huvudet hur de kan tro det här. Hur jag kan utstråla något sådant. Kan inte förstå.

Dom vet ingenting om mig. Dom vet ingenting om mitt liv, min familj eller mitt förflutna. Vad jag bär på. Dom vet inte vad jag har varit med om. Den stora sorgen jag bär på varje dag, saknaden. Jag önskar nästan att dom fick läsa det här. 
Dom sa det som att det var en sån självklar sak, att jag redan visste om att jag var självgod osv. Dom vet inte hur mycket jag tänker på det här, hur ledsen jag blir. Säg till en självsäker, självogod person att den är just de sakerna, den personen skrattar och skakar av sig det, kanske till och med tackar för komplimangen. Men säg det till någon som mig, och de skänker mig många sömnlösa nätter, krångliga tankar och en hel massa tårar. 


Vad väljer ni?



Om ni ska äta 6 kalorier, vad väljer ni då att äta ?

2 stycken körsbärstomater - 6 kcal  eller 1 läkerol YUP - 6 kcal ... ?

Tisdag femte juni

Godmorgon!

Börjar skolan så pass tidigt idag att jag inte hinner med träning nu på morgonen. Sen måste jag åka bil till skolan av en viss anledning, men jag tvingade pappa att ta med cykeln där bak så att jag kan cykla hem, haha. All motion är viktig! 

Även om jag är taggad för ännu en dag då jag vill vara riktigt duktig, så känner jag mig trött. Jag vet inte om jag orkar att inte äta under dagen för att sen träna en massa. Jag vill mest ligga i soffan och kolla på film. 
Men det får jag göra efter träningen, slutar trots allt rätt tidigt idag. Jag vet ju hur bra det känns att falla trött i säng (som igår, jag gick och la mig halv nio haha) och veta att man har varit duktig, att man kämpat, och att man nu är ett litet steg närmare det slutgiltiga målet.

dagens träning

Jag är väldigt nöjd med dagen hittills, speciellt träningen. Jag planerar att i slutet av veckan lägga upp alla dagar, vad jag ätit och tränat, och sen hur mycket jag gått ner, låter det bra? 

Iallafall, dagens träning:

- Morgon promenad/jogging innan frukost - 100 kcal

- Cykel till och från skolan, sammanlagt 35 minuter - 250 kcal

- Promenad med små intervaller, 5 minuter jogging, 33 minuter powerwalk - 200 kcal

- Intensiv cykling på raksträcka, 15 minuter - 100 kcal

- kvällspromenad 25 minuter - 115 kcal

Jag har alltså totalt bränt uppåt 700 kalorier idag, cred till mig!  Ligger just nu på runt - 100, så tror att jag ska äta en frukt senare, tillsammans med en kopp te. 

Mitt mål är att kunna träna såhär minst 1 dag till denna vecka. Har ni några träningsmål denna vecka, eller över huvudtaget?

"lunch"

Cyklade till och från skolan, och nu har jag tränat häcken av mig. Är helt slut och har placerat mig på mitt rum för att kolla på film. Tänkte först hoppa lunch och inte äta något förren vid middagen, men jag ligger på så pass mycket minus att jag unnar mig en "lunch". En sockfri C-vitamin och ett päron på 190 gram (110 kcal).

Måndag fjärde juni

Ledsen att det blir så dålig uppdatering under helgerna, men jag har en massa anant för mig, och känner att jag inte riktigt vill blogga om allt jag gör, eftersom att det kan leda till att bloggen kopplas ihop med mig, men jag har heller inte riktigt tid att skriva andra slags inlägg. 

Jaha, ny vecka då. Känns bra, är ledig på onsdag, och sen är det skolavslutning på fredag. Nu känns det som att jag på allvar kan börja med träning osv, eftersom att jag inte måste plugga och sånt strunt. Idag slutar jag typ klockan 10, så då ska jag hem och träna en massa! 

Startade dagen idag som vanligt i spåret, och sen en portion med min vanliga gröt. Det var underbart att vara ute och träna idag, jag älskar verkligen morgonluften, gick med ett stort leende på läpparna. Det är så konstigt hur jag i lördags låg på badrumsgolvet och grät så att jag skakade, och idag mår jag jättebra och känner mig positiv och glad. Antingen kan jag se det som att jag är väldigt labil, eller helt enkelt ett tecken på att jag mår så mycket bättre när jag är duktig, tränar och äter rätt. 
Jag ser verkligen fram emot en månad full av träning osv. Både vänner och familj kommer jobba i juni, så jag har mycket tid för mig själv. Känns så sjukt bra! 

Nu ska jag snart iväg till skolan, men jag slutar ju som sagt tidigt, så vi hörs senare!



Söndag tredje juni



Jag sov länge idag, vilket jag tycker är en fördel på helgerna. Jag hamnar i obalans med familjen, som äter lunch när jag stiger upp, och då har de inte samma koll på vad jag äter. Sen så är det ju bra att sova bort några timmar, då är de borta och därmed minskar risken för att äta onödiga grejer, hehe. 

Till frukost åt jag gröt: 0.5 dl glutenfria havregryn (60kcal) hemmagjord lingonsylt (27 kcal), psylliumfrön och linfrön. Totalt 87 kcal. Lingonsylten var väldigt rinnig, fanns typ inga lingon kvar haha, men det var gott och jag blev mätt. 

Idag tar jag nya tag efter igår, det värsta man kan göra är att ge upp i några dagar och äta en massa onödigt. Nu ska jag fokusera på den här månadens mål. Hittade denna bild förut, och tyckte att den var väldigt bra, jag mådde genast bättre. Det är ju faktiskt sant, det spelar ingen roll om man har några dåliga dagar, sålänge som man ha ännu fler bra! 




positivt tänkande

Idag har jag varit ledsen hela dagen, gråtit lite om vart annat och bara legat i soffan iklädd mjukisbyxor, tjocktröja, och så onepiece över det. Har frusit så sjukt mycket. 
Nu har jag tagit en lång dusch och försöker tänka positivt. Jag var ute och cyklade som en galning i 50 minuter förut, så jag lyckades träna bort ungefär hälften av det jag ätit på morgonen, så är ändå på ett okej antal kcal nu (på lediga dagar är allt under 1000 okej). Förutom misstaget imorse så har det här varit en bra matdag för jag har ätit.. i princip ingenting. Det skulle vara lättare att tänka framåt om inte magen putade så och var uppsvälld. Usch. 

Men tillbaka till att tänka positivt.



Nu är det allvar, på fredag får jag sommarlov. Sen väntar en lång och härlig ledighet. Jag slipper jobba i sommar vilket är så sjukt skönt, jag behöver det efter det här skolåret. Nu kan jag fokusera på att äta bra och träna, umgås med kompisar och må bra. Jag kommer fortsätta med min kostplan från läkaren under hela Juni, och i Juli kommer jag börja äta normalt igen, vill helst inte det, men mamma och pappa kommer aldrig låta mig fortsätta såhär. 

Mina mål för Juni månad är:

- Att verkligen hålla mig till kostplanen, inget gluten och inga mjölkproteiner får slinka ner. Planera maten i förväg.

- Träna så mycket som möjligt. Minst 1 gång per dag.

- Dricka mer vatten

- Nå xx.0 kg innan månadens slut



Lördag andra juni

Min mamma hade köpt hem gluten-och mjölkfritt rostbröd till mig, och någon marmelad. Hon tycker synd om mig att jag inte kan äta sånt annars, men hon inser inte att det är precis så jag vill ha det. 

Jag tänkte först inte skriva om det här, men eftersom att jag annars anklagas för att ljuga i bloggen kan jag väl lika gärna vara ärlig. Jag tappade kontrollen, åt alldeles för mycket, och sen hängde jag över toalettstolen och försökte få upp det. Fick inte upp någonting, och fick "avbryta" eftersom att jag inte ville att någon skulle höra. 

Jag har inte försökt spy på hur länge som helst, det är så onödigt, så fel. Men jag visste inte vart jag skulle göra av all ångest inom mig. Fan också. Bra sätt att börja helgen på.

"ser jag för smal ut i det här?"

Igår innan vi drog till festen igår så var vi ett gäng tjejer hemma hos min kompis. Vi sminkade oss, provade kläder, och ja, you know how it goes. 
När vi kommer ut på gatan stannar en av mina kompisar upp på trappan och vänder sig mot mig och säger: 

"Ser jag för smal ut i det här?"

Jag kunde knappt hålla mig för skratt, mest för att det lät så roligt. Grejen är den att hon har varit underviktig ett rätt bra tag, och hon väger väl inte så mycket nu heller. Hon är absolut inte tjock, men hon är inte heller personen som man tittar på och säger "shit vad smal". Hon är liksom normal, sen har hon väl inte så mycket muskler, så det bidrar väl till en rätt låg vikt. Hon har försökt gå upp i vikt hela det här året, och med risk för att låta taskig (eller snäll, i hennes ögon) så tror jag hon lyckats. 

Så, för att jag ska komma till saken. Det är så sjukt hur olika synsätt man kan ha på kroppar. Jag tycker att hon är normal, att hon inte behöver gå upp i vikt, och jag skulle gärna vilja vara smalare än hon, medan hon fortfarande vill gå upp i vikt. 
Jag står och nojar över mina ben, tycker att jag ser tjock ut. Medan hon oroar sig för att se för smal ut.
Och jag vet att det är fel att säga så, då många människor vill gå upp i vikt osv, men jag tycker att det är rätt larvigt. För oavsett om man själv tycker det är fint att vara smal eller inte, så är ju skönhetsidealen idag - smala. Och då tycker jag att större människor har mer "rätt" att klaga över sina kroppar. Förstår ni hur jag tänker? 

Jag kanske bara svamlar, men det är lustigt hur olika vi tänker. Och jag blev rätt ställd när hon frågade mig det, för vad skulle jag svara? Jag tycker att det skulle vara elakt att säga "nej."
Jag sa: "du är fint smal, med former." Och då blev hon glad. Jag funderade över vad jag skulle bli glad av att höra, inte det jag själv sa i allafall. Jag vill nog mer höra "Du är grymt smal, helt utan former."... Eller?

Fredag första juni

Jag hade en sjukt trevlig kväll igår, hade bara ett enda inre sammanbrott där jag hatade mig själv, som tur var så försvann det efter ett tag. Men det är riktigt jobbigt att stå bland en massa folk och känna sig som världens fulaste människa. 

Kom i säng typ 4 inatt, så är rejält trött idag. Har mest legat hemma, knaprat riskakor och knäckebröd. Inte bra. Har inte orkar träna heller. Får bli så idag, man kan inte vara på topp jämt. Nu ska jag ta en dusch, jag luktar askkopp. Sen ska jag hoppa i min one piece, fryser som en jag vet inte vad. En av de bästa sakerna med one piece är att den är så stor att jag gömmer hela min kropp, både för mig själv och andra, perfekt med andra ord.

RSS 2.0