Fredag trettioförsta augusti

 
Godmorgon! 
 
Jag går bara halvdag idag, så jag sov till typ halv nio, riktigt skönt! Hade planerat att ta en cykeltur på strax över en mil, men så fort jag reste mig ur sängen kände jag att jag har ont i halsen. Jag drack vatten och tog en halstablett, men det försvann inte. 
Därför skippade jag cykelturen och tog istället en promenad, brände cirka 270 kalorier, och det var riktigt skönt! 
 
Frukosten kom jag undan helt, drog runt lite yoghurt i en tallrik, lät syrran se det, och sen var det avklarat. Lunchen slipper jag också, eftersom att jag går halvdag. Oh vad skönt! 
Från och med nästa vecka planerar jag att äta frukost varannan dag. Jag gillar verkligen frukost, och jag vill äta det, jag vet att det är bra. Men när jag känner mig såhät tjock, när jag håller på och gå ner den vikt som jag gick upp över sommaren, då känns inte frukost helt okej (även om det är det!!). Det är mina dumma tvångstankar. Precis som tvångstankarna om att cykla till skolan. Jag planerar att åka buss idag, för det blir lättare när jag ska hem i eftermiddag, men det tar emot som tusan, det är ändå uppåt 200 kalorier jag bränner när jag cyklar. 
 
Jaja, vi får se hur jag gör. Jag ska försöka uppdatera senare, hoppas ni alla får en fin dag! 
 
Och till dig som undrade , ni kan alla nå mig på  [email protected]

nästan lycklig

Har tyvärr inte hunnit med någon motion idag, förutom att jag cyklade till skolan. Men åt ingenting förrens vid middagen, och då åt jag rätt lite, så det känns bra ändå. Jag har sprungit på stan med vänner och handlat en massa kläder hela eftermiddagen, tittade på när de andra fikade och så.
 
Just nu skulle jag kunna ha ångest över att jag inte motionerat idag, och ångest över att allt går för långsamt, att jag inte är smal än. Men idag är jag glad. 
Jag har jättefina vänner som jag trivs så otroligt bra med, roliga grejer och resor väntar i höst, och jag har inhandlat nya fina kläder. Och även om jag inte är smal än, även om det går långsamt och även om jag inte tränat idag, så är jag ju på väg. Det gäller bara att ha tålamod. 
 
Och jag vet att det kommer att komma dåliga dagar, och kvällar fulla av ångest. Men jag får försöka se det fina som jag faktiskt har, jag vill inte gräva ner mig. 
Förra vintern så gick allt så bra. Jag levde mitt liv, njöt, var glad, samtidigt som jag gick ner i vikt. Det går att vara glad och samtidigt förändra sig själv. Det finns så mycket som jag inte vill missa, så mycket som jag vill göra.
Det blir bara bättre! :-) 
 
 

Torsdag trettionde augusti

Tack för era fina kommentarer på bilderna jag la upp igår. Jag har fortfarande ångest över dem, så vi får se om jag raderar dem senare. 
 
Godmorgon i allafall! Jag sitter och trycker på mitt rum, väntar på att pappa ska åka hemifrån så att jag slipper frukosten, och om han inte åkt om tio minuter, ja då är det inte bra. För då behöver jag kasta mig på cykeln, men har inte ätit frukost än, vilket han inte kommer tolerera. 
 
Ska inte äta lunch idag heller. Blev lite mycket mat igår, och ingen motion, hinner inte träna nu innan skolan heller, så jag liksom kompenserar lite för det. 
 

kanske raderar dessa senare..

.. men det var många som önskade bilder på mig. Dessa är tagna för rätt länge sen, kan inte riktigt minnas när. Andb please, be kind. 
 
och förlåt att det är så fula bilder med svart runtomkring, men jag orkar verkligen inte fixa till dem. 
 
 



 

Svar på några kommentarer

Förlåt för att jag är så enormt dålig på att svara på kommentarer, jag ska bli bättre! 

 
 
Tar dessa två kommentarer i ett svar, eftersom de är lite lika varandra.
För det första så kan jag säga att jag inte skriver ut allt jag äter i bloggen, men jag ljuger aldrig. Säger jag att jag inte har ätit något på hela dagen, då har jag inte det. Men ibland skriver jag inte ut vad jag ätit, och då kan ju inte ni veta, men jag ljuger inte. 
 
Sen till hur jag orkar. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte vet hur. Ibland kan jag vara extremt trött och vill bara isolera mig, blir irriterad på allt och alla. 
I skolan håller jag den irritationen inom mig, kanske bara blir lite tyst. Hemma kan jag få utbrott och börja bråka. Jag är slö i huvudet många gånger, då tuggar jag tuggummi, dricker lightläsk, vatten eller te. Jag kan tyvärr inte ge några tips eller så, för helt ärligt vet jag inte själv hur jag orkar. Det är det som är läskigt, tänk om jag en dag inte orkar mer. 
 
 
Och här får jag svara med en motfråga. Har jag någonsin sagt eller antytt att jag är speciell? Jag anser inte ens mig själv som ätstörd, och speciell är jag verkligen inte (förutom en del sjuka tvångstankar haha). Förstår inte vart denna kommentar kommer ifrån, när har jag någonsin sagt att jag är speciell? 
Dåligt självförtroende kan jag dock hålla med om att jag har.

Onsdag tjugonionde augusti

 
Börjar tidigt idag, så den enda morgonmotionen jag hann med var att lyfta hantlar och köra lite squats. Jag hamnade också i situationen då jag helt enkelt måste äta frukost, men jag kommer rätt lindrigt undan i allafall. 
Gjorde i ordning en skål med turkisk yoghurt och frön, som jag tog med upp på rummet. 
Det var knappt en deciliter yoghurt, och jag funderade på att äta upp allt. Men nu har jag inte ens ätit halva och jag vet inte om jag vill ha mer. Har inte ätit sen igår morse, så egentligen borde jag väl vara vrålhungrig, haha.
 
Aja, vi får väl se hur det blir. Slutar hyfsat tidigt idag, så jag planerar att åka hem och sen ta en riktig långpromenad, för att sen hälsa på pållen i stallet. Önskar er alla en fin dag! 

liten sammanfattning av dagen

Min dag har varit bra, antar jag. På något sätt har jag lite svårt att avgöra vad som är bra och dåligt längre. 
Var i allafall nöjd och glad större delen av dagen, eftersom att min morgon var bra. Och så kom jag undan lunchen helt, och drack istället sprite zero. 
Och så efter skolan simmade jag i 20 minuter, och träffade sen några vänner - och därmed kom jag även undan middagen. 
 
Så idag har jag alltså ätit strax under 100 kalorier till frukost, sen har jag cyklat min morgonrunda, samt till och från skolan, simmat 20 minuter och sen promenerat lite. Antaligen ligger jag på typ minus 400 kalorier just nu. Har druckit en stor kopp grönt te, men funderar på att ta en frukt. Det tar emot faktiskt. Inte för att jag tror att jag kommer bli tjock/gå upp i vikt av en frukt, men det känns onödigt, eftersom att jag egentligen inte är sugen. 
 
 
Just nu har jag det lite svårt med tålamodet. Jag har verkligen gått upp under sommaren och det ger mig panik att det går så långsamt neråt (har inte vägt mig än dock, så jag vet inte hur långsamt det går, men låååångsamt i allafall). Det stör mig något otroligt att jag kunde ha varit så mycket smalare just nu. 
Imorse började jag klä på mig, sen såg jag på mig själv i spegeln en lång stund, innan jag bytte om till mina gamla vanliga jeans och en tjocktröja. Kunde inte ha något annat, för att jag såg så tjock ut. Jag hatar det, för jag vill inte "förstöra" min stil på grund av att jag känner mig tjock. Jag har alltid kunnat köra på min egen stil, och jag älskar mode och kläder, trots att jag inte gillade hur det såg ut på mig. Jag liksom trotsade mitt självhat. Men nu går det inte längre, har mest lust att gå runt i säckiga mjukisbyxor jämt. 

Gömmer mig

Skoldagen avklarad, och likaså simningen.
Följde inte med till matsalen över huvudtaget idag, utan köpte en sprite zero istället.

Till familjen sa jag att jag äter middag med en kompis på stan, så jag kommer undan maten ikväll. Ska istället möta upp en kompis för en promenad. Men först behöver jag hem och lämna lite grejer, och det kan jag inte göra just nu, för jag är ju och "äter middag".
Så jag gömmer mig på biblioteket en stund, tills jag kan åka hem utan att väcka misstankar.


Dagens träning

 
 
Såhär ser planen ut för dagens träning, har dock redan klarat av 2 moment. Nu kör vi vidare! 
 
- Morgonrunda med cykeln 7 km 
 
- Lyft med hantlar + squats
 
- Cykel till skolan 5 km
 
- Simma minst 20 minuter
 
- Cykel hem cirka 5 km

Tisdag tjugåttonde augusti

Godmorgon! 
 
Jag älskar att känna att jag är produktiv, vilket jag har varit denna morgon. Upp, ur sängen, styrketräning, en runda med cykeln, duscha, på med ansiktsmask, bädda sängen och packa väskan, byta om, sminka mig och sen göra frukost. För ja, idag blev det frukost, vilket beror på att jag kommer träna så mycket. 
 
Blev en halv deciliter glutenfria havregyn blandat med vatten, psylliumfrön, hallon och kanel. Och sen lite linfrön och frysta hallon ovanpå det. Landar på strax under 100 kalorier, och jag avnjuter det tillsammans med ett glas vatten och en bra bok. 
Känns så himla bra att veta att man haft en aktiv och bra morgon, så kan man slappna av nån timme och läsa lite, innan skolan väntar. 
 

kalorier och frågor till er

Fick sluta tidigare idag, vilket var skönt. Men egentligen gillar jag inte allt för mycket tid ensam hemma om eftermiddagarna, det är då det är som störst chans att man faller för frestelser - vilket jag gjorde idag. Jag åt turkisk youghurt med hallon och linfrön. Jag var så enormt hungrig/sugen/svimfärdig, så jag åt. 
Blev jättemätt och full av ångest efteråt, så gav mig ut på en promenad.
 
Jag mätte inte upp någonting när jag åt yoghurt, så jag vet inte hur mycket kalorier det blev, men jag tänker ta det säkra före det osäkra. Tror egentligen att det kanske landade på 200, men vi säger 400 , bara för att vara på den säkra sidan. 
Och med den räkningen ser kalorimätaren för dagen ut såhär: 
 
- Morgonrunda med cykeln - 180 kcal
- Cykel till skolan - 100 kcal
- Cykel hem från skolan - 100 kcal
 
- yoghurt och bär - 400 kcal
 
- långpromenad - 325 kcal 
 
Så just nu ligger jag på typ minus 300, vilket passar bra till middagen. 
 
Jag måste bara få fråga er, jag tycker min blogg blivit rätt torr på senare tid, med dålig uppdatering. Jag tänkte därför fråga om ni tycker att typ det här inlägget var tråkigt och onödigt? Jag själv tycker att det känns som att det är ett onödigt inlägg, och vet liksom inte om någon vill läsa dessa typer av uppdateringar. Men saknar lite inspiration för tillfället, plus att jag inte äter något förutom middag, så har inga matbilder att lägga upp heller. 
 

 
Och juste, en fråga till. Eftersom att de flesta som läser bloggen vill gå ner i vikt, är det då irriterande när jag lägger upp bilder som typ den ovan? 
Jag kollade tillbaka i min gamla blogg och då la jag ut matbilder HELA tiden, kakor, glass, godis. Matporr helt enkelt, haha. Men gillar ni det, eller vill ni hellre se bilder på frukt, bär och sallad? 
 

Måndag tjugosjunde augusti

Godmorgon! 
 
Helgen har inte gått så bra i matväg, men jag försöker trycka undan ångesten. Jag har haft trevligt med fina människor, och jag håller ju precis på att få tillbaka mina rutiner igen, nästa helg går bättre. 
 
Men med tanke på helgen så blir jag bara mer motiverad att göra denna vecka riktigt bra! 
Just nu sitter jag i sängen och väntar på mina föärldrar. Så fort de åkt till jobbet ska jag hoppa i träningskläderna och ta en cykeltur. Sen ska jag cykla till och från skolan också. 
Tyvärr slutar jag vid 5 idag, och då är jag inte hemma förren halv 6, så möjligtvis att jag hinner med en promenad ikväll, men annars får det räcka med cykelträningen. 
 
Och jag kör på som förra veckan med maten, ingen frukost, ingen lunch och sen lite middag. 
 

Söndag tjugosjätte augusti

 
Förlåt att jag inte uppdaterat nu i helgen, har haft mycket att göra, och det går inte speciellt bra med maten heller. Men bjuder på en bild på min frukost. 
Imorgon är det måndag och jäklar vilken bra vecka det ska bli!! Är ni lika taggade som jag? 

Lördag tjugofemte augusti

Ledsen att det var dålig update igår, tyvärr kommer jag inte uppdatera mer idag. Har fullt upp med att träffa vänner, hantera en lunch ute på stan, shoppa, städa och plugga. 
Jag uppdaterar mer imorgon istället. 
 
Vad har ni för planer? Hur går det för er? 

Fredag 24 augusti

Godmorgon! 
 
Typ det bästa med att skolan börjar igen, är att man (iaf jag) uppskattar fredagarna så sjukt mycket. Jag verkligen älskar fredagar, men under lovet är det ju lite som vilken annan dag som helst. Men idag är jag riktigt glad!
 
Jag börjar redan klockan 8 idag, och hinner därför inte träna innan skolan. Allt jag hann var en kort promenad kring kvarteret med min systers hund, typ 5 minuter. 
Men jag ska cykla till och från skolan, och så ska jag se till att träna när jag kommer hem. Ingen frukost eller lunch idag, men antagligen lite middag ikväll, och sen får vi väl se vad jag ska pyssla med, om jag ska träffa vänner eller liknande. Har i allafall beordrat mamma att köpa hem pepsi max! ;-) 

Hoppas ni får en fin fredag! 
 
 
 
 

vad har förändrats?

 
Tänkte bara svara till dessa kommentarer, och andra som liknar dem. 
 
Om ni tycker att det jag gör är dåligt, om ni inte vill läsa mer, då är det bra. Jag tycker att det är bra att ni slutar läsa min blogg, för om ni inte tycker om det, då ska ni inte läsa, inte påverkas. 
Men det är en sak jag inte förstår, som jag måste få fråga. 
 
På vilket sätt tycker ni att det har "spårat ur" och "gått för långt" ? Det jag gör nu, har jag hållt på med i över ett år. Vad är det som är värre nu? 
Och om ni syftar på att jag varken äter frukost eller lunch om dagarna - när jag har ätit det förut så har jag ju ätit så lite att det också är "dåligt" och "ohälsosamt". Jag förstår liksom inte att ni säger detta nu, när det pågått extremt länge. Och tror ni mig inte, kan ni ju kolla min gamla blogg. 
 
För frågar ni mig så har inget förändrats sen i januari, då körde jag på exakt likadant som nu. Jag har aldrig varit hälsosam, ingenting har förändrats.

nästanlitevadmankankallasmal

 
Jag skrev ett rätt bra inlägg om hur man efter ett tag blir blind, och inte riktigt ser sin egen kropp som den egentligen är. Jag hittade nämligen bilder från när jag var på min lägsta vikt (har antagligen gått upp en massa sen dess). Då tyckte jag att jag var tjock, men nu ser jag att jag var okej, nästan lite vad man kan kalla smal. 
Detta inlägg innefattade dessa bilder. Men så fort jag förhandsgrandskade inlägget (som jag alltid gör), så försvann alla de där tankarna om att jag var nästanlitevadmankankallasmal, och jag kunde inte publicera det. Jag är ju tjock. 
 
Förövrigt har jag haft en bra dag, åt inget fram tills middagen, cyklade till och från skolan, och ska snart ut på promenad. 
Men jag har ändå ångest, för jag har så jävla dåligt tålamod. Vill bli smalsmalsmal, och det nununuu. Och så är jag sugen på hallon också. Men det får jag inte äta. Jag får inte äta något mer än nödvändigt. Så efter min promenad blir det en kopp te. 
 
 

Torsdag 23 augusti

 
Godmorgon! 
 
Idag mår jag bättre än igår, är rätt peppad, och jag är redo att ta mig an dagen. 
Börjar redan klockan 8, så hinner inte med någon morgonträning, men det är okej, för första lektionen är idrott, så jag får röra på mig där. + att jag som vanligt cyklar till och från skolan. 
 
Sen är det bara frukosten som är problemet. Jag måste åka hemifrån om 40 minuter, och då måste mina föräldrar ha åkt till jobbet, för annars måste jag äta frukost innan jag åker. 
Vill verkligen inte det, men om läget blir så så får jag väl försöka så gott jag kan och äta något litet. Blir ingen lunch idag heller, och efter skolan ska jag tränatränaträna. 

Fortsätt när mörkret kommer och allt gör ont Fortsätt som ett höstlöv i vårens första flod Som ett hjärta som vägrar sluta slå

 
 
Efter några fina ord från fina människor och ett litet peptalk med mig själv så mår jag bättre. Läser en bok och dricker grönt te.
Jag har så enormt dålig självkänsla, bryter ihop över minsta lilla grej, och folk vet inte om det. Men jag är trött på falska människor som får mig att må dåligt. Jag önskar verkligen att jag kunde köra mitt eget race och skita i allt och alla, låta dem som gillar mig vara i min närhet, och strunta blankt i alla andra. 
Men jag antar att jag är för rädd för att bli stående helt ensam då. 

why smoke and fly when you can drink and die

Jag har haft en helvetes dag och jag mår inte alls bra. Åkte bil med pappa förut, och kom på mig själv med att önska att vi skulle köra av vägen så att jag fick dö. 
 
Förlåt att jag inte är lika glad och positiv i bloggen längre, men jag behöver skriva av mig någonstans. 
Jag tror att jag är påväg mot det gladare hållet, det var bara det att det hände lite grejer idag, som liksom gjorde mig nedstämd och alldeles ångestfylld. 
 
Hoppas ni haft en fin dag i allafall! 

Onsdag 22 augusti

 
Egentligen så skulle jag börja klockan 8 idag, men när min vän tyckte att vi skulle skippa den lektionen och skylla på att vi var förvirrade över nya schemat (det är en valbar kurs så den ligger lite konstigt) , så valde jag att strunta i den och ta sovmorgon. 
För att vara helt ärlig så har det lite att göra med att jag så gärna ville träna innan skolan. Men det här får inte bli en vana, skolan kommer först. 
 
Men ja, tog en morgonrunda med cykeln, gick inte så bra idag. Av olika anledningar kunde jag inte cykla på min träningscykel, utan fick ta en utan växlar, det var motvind, och jag var otroligt trött. Så är lite missnöjd faktiskt. Brukar cykla denna runda på 19 minuter, och förbränna runt 180 kalorier, alltså så brukar jag hålla en högre hastighet. Men det är ju bättre än inget! Ska ju cykla till och från skolan också, och efter skolan ska jag till stallet för att mocka, packa hö osv, så kanske bränner lite där. 
Men precis som igår så blir det varken frukost eller lunch idag, utan endast middag. 
 
 

ett år

Jag bläddrade igenom min gamla blogg, och hittade detta inlägg, som jag skrivit för exakt ett år sedan igår.
 
 
"Imorgon. Imorgon gäller det.
Imorgon börjar jag gymnasiet, ny skola, ny klass, nya människor, nya möjligheter. Möjligheten att bli den person som jag faktiskt vill vara. Bryta mig loss från den jag varit.
Det är nu jag ska börja säga jag ska, istället för jag vill.
Jag ska skaffa nya kompisar, jag ska bli lycklig. Jag ska bli smal.
I flera år har jag levt med det här , svultit i perioder för att sen äta en massa, tränat hårt och ätit nyttigt för att sen falla igen. Men nu jävlar, med alla dessa möjligheter kan jag inte sabba chansen, chansen att bli vacker.
Så den här bloggen är till för mig själv, för att hitta inspiration, hålla koll på mig själv och skriva ned tankar och känslor. Jag kommer fortsätta uppdatera om mina planer, för imorgon gäller det."
 

Jag vet inte om jag skulle göra något annorlunda om jag fick spola tillbaka tiden. Jag ångrar inte hur jag levt, kilona jag tappat. Men det väcker ändå tankar, hur jag har förändrats som människa. För jag har förändrats, och jag är inte lyckligare nu. 
Men jag tror att det kommer bli bättre. Förra året tog det mig runt 2 månader att komma igång ordentligt, men nu vet jag hur man gör på riktigt, jag vet alla trix. Det kommer gå fortare nu, bättre. 
Men jag undrar också hur det är om ett år från och med nu, när jag ska börja trean. Har jag nått mina mål då? Är jag lycklig? 
 
 
Gav mig ut på en kvällspromenad i det fina kvällsvädret förut, cirka 25 minuter, så brände nog lite, men räknade inget. Det var mer för att rensa tankarna. Lyssnade på vacker musik och grät en skvätt, vet inte varför. Förstår mig inte på mig själv, varför jag inte kan vara glad när saker egentligen går bra. Men det blir bättre, det måste det bli. 

Middag

 
Fick i uppdrag av mamma att laga middag idag, och då blev det såklart spenatsoppa - i princip det enda jag kan laga, haha. Jag skulle mycket väl kunna laga en massa mat, men jag är väldigt lat av mig, och eftersom att jag inte använder recept till min soppa så är det lättare. 
 
I allafall så älskar jag spenatsoppa, och har inget emot att laga det. Dessutom är det kalorisnålt, vilket är ett stort plus! 
Jag plockade ut en speciell portion till mig, som bara är uppvärmd spenat och kryddor, på det sättet kom jag undan att äta cremé fraiche, som jag blandade i till de andra. Försökte också undivka äggulan i mitt ägg. 
 
Vet inte riktigt vad jag ligger på i kaloriväg nu, men tror inte jag behöver oroa mig, eftersom att jag brände ytterligare 200 kalorier förut när jag tränade. 
Min nystart i skolan och i mat och träningsväg kunde nog inte ha gått bättre! Jag är nöjd. :-)
 
Och som svar till E.s som frågade om rågflingor. Det går lika bra som med vanliga havregryn! 
 
 

träning och funlight

 
Hemma efter första dagen i skolan. det är rätt lustigt hur det på bara nån timme går tillbaka till normalt, hur allt varit det senaste året. 
Hur vi sitter i matsalen, de andra äter och jag tittar på. Frågor, och så lögnerna som trillar ur munnen på mig. Inget har förändrats. Och det är jätteskönt. 
 
Cyklade till och från skolan, så räknar jag med min cykeltur i morse så ligger jag på typ minus 380 kalorier. 
Just nu laddar jag upp med Fun Light stevia (mycket god smak btw) innan jag ska ta mig ut och cykla ännu en runda! 

Tisdag tjugoförsta Augusti

Godmorgon! 
 
Första dagen i skolan, tillbaka till rutinerna. Det är så jäkla skönt. Jag vet att jag kommer sakna själva ledigheten med sommarlovet, men jag behöver skolan, fasta tider, för att komma igång ordentligt igen. 
 
Klev upp klockan 7 och tog mig en cykeltur på typ 20 minuter, brände 180 kalorier, så det känns som en bra start på dagen! 
När jag kom hem ställde jag in ett glas vatten med psylliumfrön och is i kylen medan jag tog en kalldusch. Nu har jag städat i ordning på rummet och letat kläder. 
Det där med kläder är typ det som ger mig mest ångest inför skolan, jag vet inte vad jag ska ha på mig, är så sjukt fet i vad jag än tar på mig, och det känns som att alla kommer se det, de kommer se att jeansen inte sitter lika löst som förut. Usch. Jag har i allafall lovat mig själv att fokusera på riktigt nu. Inte se på mig själv i spegeln, inte ta på mig själv, inte se ner på fettet, det går lättare då, istället för att falla ner i en grop av ångest. 
 
Så, morgonträning och se ett glas vatten med is och frön till frukost, det känns som att jag är på väg tillbaka! Självklart är jag då samtidigt tillbaka här i bloggen. Har saknat att blogga ordentligt, och läsa era bloggar också. 
 
Börjar ni också skolan idag? Isåfall önskar jag er en bra dag, och ni som är lediga, jaa ni får väl njuta! ♥
 

dags att vara ärlig

Okej, time to be honest. 
 
Jag har nämnt tidigare att jag är en "allt eller inget" typ. Det har inte varit till min fördel de senaste veckorna. Mina föräldrar har varit lediga, vi har varit på semester osv. Jag tänkte att jag ska försöka äta regelbundet, men små portioner. 
Men eftersom att jag är en allt eller inget typ så har jag inte riktigt klarat av att äta måttligt. Antingen ska jag svälta, eller proppa i mig mat. Det har tyvärr blivit mer av det senare. Jag tänker att "det är ändå förstört", just det som man inte får tänka. 
Träningen har bara glidit iväg och jag har gått upp sjukt mycket i vikt. Eller, jag vet inte säkert, har inte vågat väga mig på flera veckor, men jag märker det. Höft och nyckelben syns inte längre lika tydligt, magen putar och kläderna sitter tajtare. 
Jag har läst på lite, och det är antagligen så att jag lägger på mig vikt extra fort eftersom att jag ätiti så dåligt tidigare. 
 
Så kort och gott, mitt liv suger och jag har sån sjuk jävla megaångest. Jag har aldrig varit fetare, och på tisdag börjar skolan, jag vet inte vad jag ska ha på mig, är för fet för allt. Alla kommer se att jag gått upp i vikt. 
Vilket är tvärt emot den plan jag hade tidigare under sommaren. 
 
Jag börjar blogga på tisdag igen. 

-

Allt är upp och ner. Jag vill tyna bort till ingenting. Jag vill bort, vill här ifrån. Jag orkar inte med falska människor, jag orkar inte att jag ska bry mig om vad alla tycker om mig. Men det gör jag. 

förståelse

 
Som ni vet så har jag problem med att mina föräldrar lägger sig i vad jag äter och så vidare. Jag har inte kunnat förstå varför de inte låter mig vara. Om jag vill äta lite, om jag vill gå ner i vikt, så borde de bara acceptera det och inte säga att de är oroliga hela tiden. (inte för att de vet om att jag vill gå ner i vikt). 
 
Men jag har ändå fått lite förståelse för hur de kan känna tror jag.
Jag har ju häst, och för ett tag sen så åt han ingenting under några dagar. Jag var jätteorolig, försökte tvångsmata han hela tiden, men han vägrade att äta. Ut över det så var han pigg och glad, helt frisk. Han ville bara inte äta.
 Och nu är det ju inte samma sak med en häst, eftersom att han inte skulle svälta sig själv med flit, men i samma stund som jag räckte fram en morot och han inte åt, och jag sa "Men du måste ju äta för att överleva.", i den sekunden kunde jag ändå förstå mina föräldrar. Mamma som har misstankar om att jag inte äter ordentligt om dagarna, och sen äter jag väldigt lite till middag. Jag tror att jag kan förstå oron lite faktiskt. Ni kanske tycker jag är tokig, hehe. Men min häst är ju min bebis, på samma sätt som jag är mina föräldrars barn. När min häst var sjuk en gång, och tappade alla muskler så såg han ut som ett benrangel, det gjorde så extremt ont i mig att se det, jag hatade det. 
 
 

Tisdag fjortonde augusti

Godmorgon! 

Idag ska jag köra på fasta hela dagen. Ingen frukost, ingen lunch, och så ska jag försöka komma undan middagen. Därför dricker jag en kopp grönt te med citron till frukost. 
Det är första gången på väldigt länge som jag ska gå en hel dag utan att äta, så jag är lite nervös. Men för att kunna genomföra det så ska jag sysselsätta mig exakt hela dagen. 
 
Ska börja med en lång dusch, ska peela kroppen, göra inpackning, ansiktsmask, och sen smörja in mig med dove summerglow. Efter det ska jag städa rummet (det är egentligen redan städat, men något finns väl att plocka med, hehe). Sen ska jag svara på mejl och titta på serier, dricka en massa te. 
Möjligtvis att jag tar mig iväg till ICA och köper lightläsk, eller att jag cyklar till biblioteket för att låna lite böcker. 
 
Vad ska ni pyssla med idag? 
 

Måndag trettonde augusti

Äntligen har mina föräldrar börjat jobba igen efter semestern, och jag har en vecka kvar innan skolan då de inte lägger sig i vad jag äter.
Hade dock en vän som sov över här inatt, så jag kände mig rätt tvungen att äta frukost. Åt turkisk yoghurt med hallon samt mina vanliga frön. Landade väl lite över 100 kalorier någonstans. 
 
Hade planerat att ta tag i träningen nu igen, ge mig ut och cykla min vanliga runda. Men jag orkar verkligen inte, var uppe så sent inatt och är helt seg i kroppen. Kanske bara ska stanna inne idag, spela piano, läsa, kolla på film och dricka te. Och låta bli att äta förstås. 
 

Jordnötssmör

 
Många undrade över jordnötssmöret jag köpt. Det ser ut såhär ↑ , och kostar runt 35 kronor (jag köpte mitt på ICA). Det är alltså ekologiskt, kravmärkt och blabla, men innehåller också mindre kalorier än tex. Skippys jordnötssmör. 
Jag läser många hälsobloggar, och de äter mängder av jordnötssmör, just för att det är proteiner osv. Jordnötssmör har länge varit en favorit hos mig, men jag har undvikit det för att det räknas som "onyttigt". Men nu använder jag alltså detta ekologiska jordnötssmör istället för vanligt smör. Kanske kommer jag tröttna, men det är sååå mycket godare än vanligt smör. 
 
Och om ni vill ha lite koll, så innehåller detta jordnötssmör 564 kalorier per 100 gram. Då kan ni jämföra med vanligt smör, typ bregott, som innehåller 680 kalorier per 100 gram, eller skippys jordnötssmör som innehåller 640 kalorier per 100 gram. 
 
(Undra hur många gånger jag skrev ordet "jordnötssmör" i det här inlägget? haha) 

Söndag tolfte augusti

 
Skulle äta gröt till frukost idag, det är lättaste sättet att komma undan med en kalorisnål frukost framför näsan på päronen. De fattar inte hur lite gryn jag tar, och de tror på mig när jag är "jättemätt" efter frukosten. 
Men idag kunde jag inte hitta mina vanliga glutenfria havregryn, har glömt dem ute i sommarstugan. Så jag fick ta rågflingor istället, åt ju det jämt förut, och de är bra för magen och kalorisnålare än vanliga gryn. Så jag gjorde glatt i ordning en skål. 
Fy fan vad äckligt det var, haha! Jag minns att jag inte tyckte det var sådär jättegott, men jag kunde äta det i allafall. Det här var bara vidrigt, tror jag har blivit för van vid mina glutenfria havregryn som är sjukt goda + bra konsistens. Men tror att jag ska försöka äta rågflingor igen, just för att man kan äta nästan en halv dl mer gryn, men ändå vara uppe i samma kaloriantal som "vanlig" gröt. 
 
I alla fall så försökte jag komma undan, och slängde all gröt. Men mamma kom på mig och blev sur, så jag tvingades äta en macka. Blev rågform, så helt okej ändå. 
Har märkt att min mamma är på sin vakt igen, det har varit lugnt ett tag (antagligen för att jag ätit som en gris). Jag är verkligen redo att sätta igång med viktnedgången igen, men jag orkar verkligen inte med allt det här med att smyga runt, ljuga och bråka. Usch. 
 
Ska svara på era mejl idag, förlåt att jag är så seg. Men ni vet att ni kan nå mig på [email protected]

Fredag tionde augusti

 
Nu när hela min familj är lediga och alla är hemma hela tiden, så kan min frukost se ut ungefär såhär. ↑
En yoggi yoghurt, (cirka 130 kcal) en kopp grönt te och en skiva rågform (55 kcal)  med jordnötssmör. (34 kcal) Jag har nämligen köpt hem ett ekologiskt jordnötssmör helt utan socker och sånt, använder det istället för smör. Är lite mindre kalorier än smör, men innehåller ju framförallt proteiner, plus att det är godare än vanligt smör. 
  Just denna frukost landar på strax under 200 kalorier, eftersom att jag inte åt upp hela yoghurten. 
 
Jag är på G tillbaka hit till bloggen. Hur mår alla ni fina? 

det är inte svårt för en ful flicka att föra en anspråkslös tillvaro

Ute är det oväder, men jag sitter varm och trygg inne på mitt rum, och tycker att saker och ting är vackert. 
 
Jag funderar så mycket, och jag vet ju exakt hur jag vill leva mitt liv, vem jag vill vara. Den enda som står i vägen är jag själv. Det är jag som förstör allt. Det är jag som sätter käppar i hjulet, som gör så att jag inte kan uppnå allt jag vill. När ska jag ta steget åt sidan och släppa fram mig själv? 

En ny vecka

Hej på er! 
 
Tänkte bara kika in och säga att jag numera är hemma från min semester. 
Igår var vi några som startade upp en utmaning på fitocracy. Den här veckan ska man dricka minst 1,5 liter vatten varje dag, men gärna uppåt 2 liter om det går. 
  Jag är jättedålig på att dricka vatten, så det här är en bra grej för mig, så får vi peppa och uppdatera varandra på fitocracy. Oavsett om ni är med där eller inte, så kan ni ju hänga på utmaningen, med start idag!! 
 
Och för dig som frågade hur man tar kontakt med mig, mejla mig på [email protected]
 

when the rain is blowing in your face

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Eller, jag vet vad jag vill få fram, men jag vet inte hur jag ska få ner det till ett inlägg. 
 
Det första jag vill ta upp är den här bilden jag la upp och bad om eran åsikt. 
Och igen - nej, det är inte jag på bilden. Och till er som säger att ni printscreenat inlägget och hotar mig, exakt vad hade ni tänkt göra? 
Jag känner inte den här tjejen, och jag vet själv att det är fel att lägga ut bild på någon annan och be folk döma den, men det var ju just därför jag inte godkände några kommentarer, och planerade att ta bort hela inlägget efter ett tag. 
  Jag ville höra era åsikter för att se om ni ser samma sak som jag, om ni tycker som jag, eller som andra människor i min närhet, som har uttalat sig om bilden. Jag märkte genast stora skillnader. Och nu vill jag göra en sak klar för er, jag uppskattar verkligen er som gav mig eran ärliga åsikt, det var ju det jag bad om, så om ni bara sa er åsikt, ta inte åt er av det jag skriver nu. 
 
Jag blev väldigt ledsen när jag läste några av kommentarerna. En åsikt får alla ha, och jag bad er att dela med er av den, men om man nu tyckte att den här personen inte var fin, så behöver man inte skriva det på ett sånt brutalt elakt sätt. 
  Jag vill själv vara smal, men jag skulle aldrig bli äcklad av en annan människa bara för att denne någon är en aning större. Jag skulle aldrig vara elak, eller döma en människa för att jag inte gillar dennes kropp. Jag har haft vänner som varit överviktiga, men de är precis lika goa för det, och jagyt blir så enormt ledsen över de elaka kommentarerna, inte för att jag känner den här tjejen, utan för att jag blir ledsen av att tänka på att det finns människor som tänker och säger så. Men det som gör mig mest ledsen är att jag på ett sätt är en del av de personerna. Jag är så ytlig att det skrämmer mig. Jag har alltid varit ytlig, och inte bekymmrat mig över det, just för att jag är det - ytlig. 
 
Dagligen tar jag emot skit från folk för att jag driver den här bloggen, folk säger att jag är dum i huvudet som triggar folk, att jag leder andra människor mot döden. Och efter det här inlägget som jag gjorde har jag fått så många fler elaka kommentarer. 
  Och jag får så himla mycket fina ord från er också, som gör mig så glad, som motiverar mig, som får mig att orka. Och man tycker ju att alla dessa uppmuntrande ord borde väga upp mot de elaka, men tyvärr är det inte så. Jag är ingen urläcker modebloggare som inte tar åt sig av elaka kommentarer. Jag är en osäker tjej som bryr sig löjligt mycket om vad andra tycker. 
 
Just på grund av att jag får mycket skit för att jag driver bloggen, så får jag dåligt samvete, och jag har länge funderat på att stänga ner den. Men samtidigt så vill jag ju inte det, jag gillar att blogga, gillar er och era kommentarer. Bloggen har hjälpt mig så otroligt mycket. 
  Jag vet inte, jag är bara på ett ställe just nu där jag är enormt förvirrad och känslig. Kanske är det därför jag helt plötsligt äcklades av allt i min blogg, alla mina åsikter. Jag ville bara radera allt. Men jag kan inte det. 
 
Jag tror inte att jag ska sluta blogga, jag vet att när skolan börjar så kommer jag vilja ha bloggen, men tills dess kanske det blir lite glest mellan uppdateringarna, eller så blir det vanlig uppdatering. Jag vet inte vad som är vanligt längre, bloggen har varit så tråkig den senaste tiden. 
  Nu babblar jag en massa, men jag behövde få ur mig det här, vet inte om det make sense, men jag hoppas att åtminstone någon orkade läsa igenom allt, haha. 
 
Snart är jag hemma från min semester, så jag hoppas vi hörs då. 
 
Och till Sofia och "Desperat tjej" som hade frågor till mig, jag svarade i kommentarsfältet! Och Tiny, vi måste verkligen prata, vi får väl höras av på mejlen. ♥

Lördag

Tack för alla era kommentarer på inlägget där jag bad om eran åsikt. Precis som jag sa, så är det borttaget nu. Även om vissa av er kanske har svårt att förstå det, så behövde jag det där, för att kunna jämföra sin egen syn på kroppar med andras. Jag säger set igen, att DET ÄR INTE JAG på bilden, så ni behöver inte prata om att ni ska avslöja mig. Jag förstår inte heller ni som hotade med att visa bilden för tjejen, jag tror inte ni känner henne? Men tack för era åsikter, jag bad om ärligt och jag fick det, sen att vissa var onödigt elaka får man väl ta. Bloggar från mobilen nu, men kommer ett längre inlägg senare idag.


Flickan som inte vill tycka om sig själv

 
Jag undrar vad mina föräldrar tänker om mig när de köper dessa ljudböcker till mig att ha under resan.  
 
"Du äger!"     "Mera självkänsla!"     "Självkänsla nu!" 
 
Jag anar att de vill att jag ska få bättre självkänsla.. Eller vad tror ni haha? Hur som helst så hamnade de i spotunnan. Det kanske låter konstigt, men jag vill inte ha bättre självkänsla, jag är beredd att tycka om mig själv när jag är värd det, när jag nått mina mål. 

Torsdag andra augusti

Idag är det strålande fint väder, och på schemat står utflykt. Jag startar dagen med en tallrik av min vanliga gröt. Tyvärr så kunde jag inte få med mig alla mina frön hit, så fick äta utan.


Onsdag första augusti

Idag är en sån dag då jag vill ut ur min kropp. Jag vill aldrig mer äta, jag hatar mig själv så otroligt mycket. Undrar hur jag kunnat bli så fet, så ful. För jag tyckte inte såhär illa om mig själv förut. Det måste vara fettet som spridit sig till ansiktet och gjort mig knölig och ful.


Lite pyssel

 
Innan jag åkte iväg så klippte och klistrade jag lite i min thinspo-bok inför kommande månad, lite ny motivation och så vidare. Tänkte visa er lite av resultatet. :-) 

RSS 2.0