Mörker

Jag har smugit ut för lite nattlig träning, hade lite för mycket ångest. Det är verkligen vackert ute, en massa stjärnor och en fin måne. Men det är väldigt mörkt, och jag är helt ärligt lite rädd. För rädd för att ta en riktig springrunda. Får springa på stället, köra jumping jacks och styrka. Jag längtar tills skolan börjar, jag vill få in mina gamla rutiner, den här sommaren har inte gått som jag vill. Jag har inte gått ner någonting , snarare tvärt om. Godnatt vänner. <3


***

För det första så vill jag gärna upprepa att jag kan inte bjuda in någon till gruppen på fitocracy från telefonen, ledsen men ni måste vänta lite. Och för er som frågat så får ni mer än gärna mejla mig - [email protected] Puss och kram !!!


Tisdag trettioförsta juli

Godmorgon! Jag har sovit sjukt bra inatt, och nu väntar en dag med sol, bad och shopping. Efter lite bråk så åt jag frukost, havreyoghurt, 70 kcal per dl. Det är en av grejerna jag fick med mig, + laktosfri mjölk ! Oh, älskar att jag fick ta med mig min egen mat hit. Bråket gällde att jag inte ville äta någon macka till frukost. Jag sa som det var , att jag är mätt efter yoghurten men tydligen så "behöver du mer energiiii " . Nej tack. Jag "vann" i allafall, och kom ur frukostsituationen nöjd. Hur är det med er?


Mobilblogg

 
Nu är första semesterdagen här snart avklarad. Jag har klarat mig bra, tuggat läkerol och druckit pepsi Max. 
Har gjort klart för mina föräldrar att jag inte äter något fika/glass/ godis nu under semestern , och till min förvåning har de accepterat det, det var bara lite bråk vid fikat när jag vägrade dricka vanlig "sockersaft" som jag kallar det, hehe. 
 
Planerar en promenad nu, för att komma undan kvällssnackset, ost, kex osv. För jag tvivlar på att mina päron ser det som "onyttigt", man ba: hallå? Ett digestivekex är typ 80 kalorier? 
 
Sen ska jag dricka en kopp grönt te och kolla film. Känner mig positiv inför den här semestern . 
Angående fitocracy så kan jag ute bjuda in några till gruppen från telefonen, så jag gör det när jag har datorn uppe senare! 
Hoppas ni har det bra, xx ! 

“For a while" is a phrase whose length can't be measured. At least by the person who's waiting.”

Häromdagen kom jag på en sak. 

Jag kände mig rastlös, stressad och uttråkad, och jag började fundera. Och jag kom fram till att jag väntar. 
I snart ett år har jag väntat, hela sommaren har jag väntat. Jag väntar och väntar. På vad vet jag inte. Kanske att lyckan ska komma traskande in i mitt liv. 
Men kanske finns den redan där, men jag kan inte njuta av den. För jag väntar på att bli smal. Jag vet att det krävs tålamod, och är det inte tålamod som jag haft, nu när jag stått still i vikt så enormt länge? 

Jag blir ledsen över att jag väntar. Trött på mig själv. 
Jag tackar nej till inbjudningar om att komma över och grilla och bada hemma hos vänner, för jag vill inte visa mig i bikini för dem. Jag kan inte njuta av att mysa med en pojke, för allt jag tänker är på hur tjock jag är. 
Jag kan inte göra någonting, för jag väntar. 

Kanske kommer jag aldrig sluta vänta. För kanske kan man inte bara vänta in lyckan, utan kanske måste man själv skapa den. Och det skrämmer mig. 
Det skrämmer mig att livet passerar i racerfart, och jag hinner inte med, jag njuter inte av det. Jag missar det.
 

Måndag trettionde Juli

Hej på er! 

Jag tänker inte säga exakt vart jag är, men jag befinner mig inte längre i Sverige, utan i ett mycket varmare land, så himla skönt! 
Det positiva med den här resan är att jag inte hamnar i någon "hotell situation", utan jag har med mig all den mat jag vill ha, typ mina frön, mina havregryn och så vidare. Jag slipper flottiga pizzor och pommes. Jag kommer också kunna motionera en hel del här tror jag. Jag har ju också tillgång till internet, men kommer nog främst vara aktiv via mobilen, har laddat ner fitocracy appen, så jag hoppas att jag kommer kunna fixa lite där. Kul att så många gått med föresten! :-)
 
Så dagens frukost blev 0.5 dl glutenfria havregryn, psylliumfrön, linfrön och kanel. Brukar ju ha mjölk och lingonsylt till min gröt, men skippade det idag! 
 

Jag ska lämna allt det här

 
Förlåt att jag är så frånvarande här på bloggen. Imorgon tar jag tag i allt igen, men inte idag. Håller på att packa, och efter 1 bär det av till flygplatsen.
Jag ska lämna allt det här, men inte för en paus i viktnedgången, utan mer som en kickstart. Och jag kommer att uppdatera bloggen som vanligt igen, med start imorgon. 
 
Tack för att ni hänger kvar, trots att bloggen numera är tråkig och förvirrad. Kramar. ♥

Lördag tjugoåttonde Juli

Jag är som vanligt väldigt förvirrad, men försöker desperat hitta någon slags struktur på saker och ting. Jag är ledsen om bloggen blir lidande. 
Angående fitocracy, så är mitt namn där Massiekur. För att bli medlem i gruppen måste vi vara "vänner", så jag lägger till er som skickat in era namn, och så följer ni mig tillbaka, så kan jag lägga till er i gruppen. Hoppas snart på att vara igång där, vi kan skapa utmaningar och så vidare! :-D 
 
Till frukost idag åt jag cirka 1 dl turkisk yoghurt, med psylliumfrön, linfrön och några jordgubbar. Får se hur resten av dagen blir i matväg, har inga planer eller kalorimål numera, utan försöker bara äta så lite som möjligt. 
 

Svar på några frågor!

Hej jag har lite frågor som jag verkligen skulle uppskata om du kunnde svara på? 

1.Innehåller kanel kalorier? 
2.Höjer man förbränning om man mortionerar innan frukost? 

3.Är det bättre att äta en stor kalorik frukost och sen satsa på mindre under dagen eller tvärtom? 

Kram! :)
 

- Kanel innehåller kalorier, men oftast äter man kanel i så liten mängd att man knappt får i sig någon energi alls, så jag tycker det är onödigt att räkna kalorierna i kanel. 
Jag är ingen expert, och det är olika för alla, men att motionera innan frukost är väldigt bra, just för förbränningen som du säger. Då kommer kroppen liksom igång. 
 
Det är väldigt sant att man ska äta en stor frukost och sen mindre under dagen. Egentligen ska man liksom "trappa ner" ju längre dagen går. Alltså först en stooor frukost, sen en rätt liten lunch, och sen väldigt lite middag. Det är det absolut bästa att göra! 
 
Om ni har fler frågor är det bara att fråga på! 
 

Fitocracy

 
Är det någon av er som hört talas om fitocracy? Jag snubblade över deras hemsida för försa gången idag, och skapade mig ett konto direkt. (typiskt mig, jag har konton på alla möjliga hemsidor, haha). Men jag fick en liten idé.
 
Jag förstår inte mycket av sidan än, men det är typ som facebook, fast med bara träning och fitness! 
Jag tänkte därför tipsa er om denna sida, så att ni kan kika in och kanske skapa ett konto ni med, jag hade nämligen en tanke på att om många av oss blir medlemmar så kan vi ju snacka där, uppdatera varandra, stötta och så vidare! Som att ha varandra på facebook, fast ändå anonymt. Jag har skapat en grupp där man kan prata, uppdatera och så vidare, och om ni skaffar en konto, skicka iväg en kommentar här med erat användarnamn så bjuder jag in er till gruppen, eftersom att den är privat. 
 
Så om ni är sugna på detta så, sprid gärna vidare! Om många blir medlemmar så kan vi liksom skapa ett litet forum där för oss, låter inte det kul? Haha, kanske bara jag som tycker det. Men ni kan ju checka i allafall! 

www.fitocracy.com 
 

Fredag tjugosjunde Juli

Alltså jag är så jäkla trött på blogg.se. 
Igår kom jag inte in på bloggen. Jag blev helt paranoid, trodde att min blogg stängts ner osv, osv. haha. Men jag kunde inte heller kommentera andras bloggar. Tänkte att jag skulle försöka idag med, och nu kom jag in! Puh! Och det verkar typ fungera att kommentera era bloggar nu också. 
 
 
Igår var en bra dag, jag var hyfsat lycklig, tänkte väldigt mycket och så. Och idag är jag redo för en ny dag! 
Åt min vanliga gröt till frukost, cirka 90 kalorier. Och efter det klippte jag gräset. Jag har aldrig erbjudit mig att göra det förut, eftersom att vi har en sån där gräsklippare som man liksom sitter på och kör. Men den är på verkstad och det är vanlig "handjagare" eller vad det heter. Jag såg möjligheten för lite extra träning, samtidigt som jag gör mina föräldrar nöjda. Så det bar av ut i trädgården. 
Och ojojoj vad jobbigt det var. För det första är gräsklipparen tung, jag kände av i armar och mage när jag sköt den framåt. Jag sprang i intervaller också, och då började verkligen svetten rinna! Så det är ett tips till er som vill bränna lite extra - ut och klipp gräset! Och att mamma och pappa blir glada är ju bara ett plus. 
Är trött i både armar och ben nu. Haha jag måste sett ut som en tok, som sprang fram och tillbaka, kånkade på den där jäkla gräsklipparen och grymtade av ansträgning.. Det pinsammaste? Jag gjorde det iklädd pyjamas. 

Onsdag tjugofemte Juli

 
Idag tog jag en joggintur kring kvarteret det första jag gjorde på morgonen, det är sjukt varmt ute idag! 
När jag kom tillbaka hem så var hela familjen borta, och jag kan helt enkelt inte låta bli att utnyttja den chansen, så det blev ingen frukost idag, utan bara det sista av min pepsi max. Det är ändå lika bra, måste ha lite marginaler inför dagen. 
 
Kommer nämligen inte blogga så mycket under dagen, kommer vara ute med vänner i flera timmar, kanske ända till kvällen. Jag antar att det kommer innefatta en lunch ute på stan, men då ska jag bara göra det bästa av situationen, beställa in en sallad och äta sådär som jag brukar, och ingen skada är skedd. Har ju somsagt marginal inför dagen i och med att jag tränat och inte ätit frukost. 
 
Hoppas ni får en fin dag, och att det är lika härligt väder hos er! 
 
Och ursäkta för mitt extremt ångestladdade inlägg igår, men jag kände för att skriva av mig. Ni om några borde ju förstå den där äckliga känslan när man verkligen hatar vad man ser i spegeln? 

lite om hur jag brukar känna det

Såfort du ser en yta blank nog att spegla sig i, vänder du dig mot den. Först ser du på dig själv framifrån, ställer fötterna ihop och spänner benen, stirrar på låren. Vänder dig om, för att granska dig själv från sidan. Drar in magen, för att se hur det ser ut. Försöker se likgiltig ut, försöker göra allt detta diskret, så att ingen ser att du faktiskt betraktar dig själv. 
 
Och plötsligt är hjärtat så otroligt tungt. Strupen snörs åt och du sväljer och sväljer, försöker bli av med klumpen som börjar bildas i magen. Den är stor och grå, tynger dig när du går. Och trots att du vet att du inte borde, så fortsätter du att spegla dig så fort du får chansen. I skyltfönstret, i glasdörren. 
Och för varje gång tycks dina ben bli större, magen putar och fettet på armarna dallrar. Ansiktet blir lätt rött och kinderna rundare och rundare. Och så kommer illamåendet. Det är som en knut i halsen som inte går att få bort, den dras åt hårdare och hårdare och gråten klämmer sig på. 
Det går inte att beskriva känslan, som att någon hängt en stor, blöt och grå rock över dig. Den går inte att skaka bort, utan hänger och släpar efter dig, gör dig stor och tung. 
 
Och du vill bara bort. Helt plötsligt stirrar alla på dig och dina feta lår. Plötsligt är ingenting roligt längre. Plötsligt är du och din feta kropp allt som existerar i ditt sinne. 
Och så är allt förstört. Vart du än är, vad du än gör, så kan du inte koncentrera dig, allt du tänker på är att du avskyr dig själv.  Och du kan inte berätta för någon vad som är fel, för de skulle inte förstå. Och du blir tystlåten och kanske oförskämd, irriterat och arg, på människor som bara vill dig väl. Det är ju inte deras fel. Du vill försvinna.
 
Och det värsta är att det går inte. det går inte att dra ner en dragkedja och kliva ur kroppen, skala bort allt fett. Och du tänker att det är ingen fara, du är ju på väg att bli smal, du jobbar ju på det. Men varför i helvete ska det ta så lång tid? 
Och du känner bara att du inte orkar mer. Allt tycks vara så hopplöst. 
 
 
 

kanske bra, kanske inte

Min dag har varit okej. Utflykten gick hyfsat. Precis som jag förutspått så blev mamma sur när jag inte ville ha glass, men pappa gav mig pengar så att jag kunde smita in på ICA och köpa glass istället. Calippo Shots var slut (!!!) så jag tog en Twister, som innehåller cirka 70 kalorier. Det kändes lite vemodigt, men bättre än de stora strutarna med glass som kryper uppåt 400 kalorier. 
 
Vid middagen blev det alldeles för mycket mat, men jag körde hårt på gymmet, så jag hoppas att kaloriantalet inte blir för högt. 
Det är anledningen till att jag inte brukar gymma, eftersom att jag har så svårt att hålla reda på hur mycket kalorier jag gör av med. Men nu på sommaren är det helt tomt på folk där, därför tänkte jag att jag borde försöka utnyttja mitt kort, haha. 
 
Just nu dricker jag pepsi max (min nya kärlek), och ska snart iväg och träffa en vän. Hoppas ni får en fin kväll! 
 

Tar ut lite av min irritation

 
 
Mina föräldrar bestämde nyss att vi ska iväg på utflykt. Tyvärr så hann jag inte hitta på någon ursäkt, och de visste att jag inte hade något planerat idag, så jag är tvungen att följa med. 
Utflykten innebär att vi ska åka till en liten ort utanför stan och köpa glass. Mamma, som blev sur för några dagar sen när jag tackade nej till fika, verkar ha bestämt sig för att jag ska äta glass, vare sig jag vill eller inte. 
 
Jag tycker att det här är absurt. Min mamma blir arg på mig när jag tackar nej till fika eller glass här hemma. Jag tycker att hon skulle ha rätt att bli arg om jag vägrade att äta mat, men nu är det onyttiga saker vi pratar om, saker som man ska vara glad om ens dotter vill undvika. Alla borde undvika onyttiga saker såsom glass, chips och godis. Hon har ingen som helst rätt att bli arg på mig om jag vägrar äta glass. 
 
Men samtidigt orkar jag inte bråka. Om jag vägrar äta glass så kommer hon börja gå på mig och fråga vad det är för fel på mig, jag kommer bli sur och det som skulle bli en trevlig utflykt kommer förstöras, och päronen kommer lägga skulden på mig. 
Jag har rätten till att bestämma över min kropp och vad jag väljer att trycka ner i den. Och återigen, de kan tvinga mig att äta mat, men det kan inte tvinga mig att äta onyttiga snacks. Jag börjar nästan gråta för att jag är så arg just nu. 
 
Men jag ska försöka att inte ta ut min ilska på familjen, jag ligger på cirka 300 kalorier nu efter lunch, och senare i eftermiddag ska jag iväg till gymmet. Jag kanske kan kompromissa och ta en isglass, om det finns calipposhots så är det ju kirrat! 
Men just den här orten är känd för sin goda kulglass, och jag kan nästan lova att min mamma vill att jag ska äta sån, men någon måtta får det väl vara. 

Tisdag tjugofjärde Juli

Idag blev det ingen träningsrunda innan frukost. Jag ska iväg och gymma senare idag och ville inte göra mig osams med mamma genom att träna mer än hon tycker att jag ska. 
Jag har varit helt konstig hela morgonen, jättetrött i både kropp och huvud, och det svartnar för ögonen när jag reser mig upp. Jag vet ju att det antagligen är för att jag ätit dåligt, och trots att det är jobbigt, så känns det lite som en seger, en bekräftelse på att jag inte ätit för mycket liksom. 
 
Men när jag är såhär trött så känns det som att jag inte kommer orka fortsätta. Och det är det jag måste göra. Fortsätta kämpa. Kämpa, kämpa, kämpa. 
 

en rubrik

 
 
Min dag har varit bra. Genom att sitta på bibblan i några timmar så kom jag undan lunchen. Efter att ha lånat några böcker gick jag till ICA och köpte med mig en Pepsi Max och ett paket tuggummi. Jag har inte tuggat tuggummi sen i April (pga. magkatarren). Har glömt hur mycket jag tycker om det, haha! 

Så sammanfattningen av dagen är först en kort joggingtur, gröt till frukost, ingen lunch, en helt okej middag, och nu en kopp grönt te. Cyklade till och från stan också, så summan av kardemumman är att jag tror dagen är rätt lyckad. 
Har funderat väldigt mycket idag, har haft ångest och varit arg och äcklad över min kropp, men större delen av dagen har jag varit glad och positiv! 
 

Boktips

Jag tror att jag gick i mellanstadiet, när jag läste en bokserie som handlade om en tjej och hennes bästa vänner. en av böckerna i serien handlade om att huvudpersonen försöker gå ner vikt, och får en typ av ätstörning. Jag minns att jag verkligen gillade den boken, och att den liksom motiverade mig att fortsätta försöka gå ner i vikt. 

Sen dess så har jag letat efter den där boken, försökt minnas vad den hette, men helt utan framgång. 
Men idag när jag var på biblioteket, så stod den där i hyllan. Jag lånade den direkt, och satt i 2 timmar på bibblan för att läsa. Den är väldigt lättläst och jag läste ut den under tiden jag satt där, kanske var den en aning barnslig, men ändå bra. 
 
Boken heter "Stressade tjejer." Och är skriven utav Jacqueline Wilson
 
 
Nästan alla böcker som handlar om folk som försöker gå ner i vikt tycker jag är inspirerande, och jag blir motiverad. Och det spelar ingen roll ifall det finns en "moral" i slutet av boken, att man inte ska banta och blablabla, jag tar inte åt mig utav det. 
Jag läste mest den här boken för att jag längtat så efter att göra det igen, och det är inte världens bästa bok, men den är helt klart värd att läsa om man inte har något bättre för sig. Boken ingår ju i en serie, men är i princip fristående, så man kommer lätt in i handlingen utan att behöva läsa de andra böckerna. 
 

Måndag tjugotredje Juli

Godmorgon! 
 
Sov rätt dåligt inatt, och hade nog kunna sova stor del av dagen, men mina föräldrar har numera semester och är exakt överallt. 
Jag blir arg på mig själv, eftersom att jag blir irriterad på dem och allt de gör. De står nedanför trappen när jag kommer ner, surrar runt mig när jag gör i ordning frukost, frågar varför jag ska äta på övervåningen istället för i köket. Jag vill skrika åt dem att det är för att jag vill komma undan dem. 
De gör mig så stressad, när de är överallt och ingenstans och tränger sig in i mitt liv. Och jag har varit vaken i 1 timme och 40 minuter, på deras första semesterdag. Hur ska detta gå? Haha. 
 
I allafall, så tog jag en kort runda runt kvarteret innan frukost. Åt min vanliga gröt, drack ett glas C-vitamin och till det en kromtablett. Jag vet att jag lovade att skriva hur kromtabletterna fungerade, men helt ärligt så har jag glömt äta dem, så jag vet inte än, haha. Men nu ska jag börja ta dem varje dag. 
 
Ska fly hemifrån snart, till stan. Som vanligt så jobbar alla mina vänner, så jag ska nog till biblioteket och hänga där ett tag. Till mina föräldrar säger jag att jag äter på stan med en vän. 
 
Hoppas ni får en fin dag, så hörs vi senare! 
 

CELSIUS

 
Många av er har säkert redan hört om, eller provat på Celsius energidryck. 
Jag har inte gjort det faktiskt, jag dricker typ aldrig energidricka, utan har hållt mig till lightläsk. Men jag är lite sugen på att testa de här celsius, eftersom att de verkar väldigt goda! 

För er som inte hört om dessa energidrycker, så är det en dryck som -suprise, suprise! - ger energi. Men det ska vara energi som varar ett tag, och inte försvinner direkt. 
Men framförallt så hävdar skaparna (forskare och näringsexperter) att drycken ökar din förbränning en aning. Såhär skriver de på sin hemsida: 

"Celsius® har utvecklat en hälsosam och uppfriskande dryck som förbränner kalorier utan att ge avkall på smaken. Celsius® är utvecklad för att vara en riktig bra funktionell dryck för människor som gillar smaken hos läsk, effekten av energidryck eller kaffe men som inte vill ha de där extra kalorierna eller kemikalierna som finns i dessa drycker. Som ett komplement till en hälsosammare diet och en del av ett hälso- och träningsprogram, rekommenderar vi Celsius® istället för andra drycker; t ex energidrycker, läsk, kaffe som är fulla av kalorier, socker, kolhydrater, konstgjorda ingredienser, kemiska konserveringsmedel och natrium. Celsius är utvecklat som ett hälsosammare alternativ, utan vare sig de extra kalorierna, kemikalierna eller sockret. "
 

Så som jag förstår det, så ska du, endast genom att dricka detta, förbränna 100 kalorier. Jag tycker det låter lite läskigt faktiskt, hehe. Men en burk ger cirka 10 kcal, så för att vara exakt blir det 90 kalorier du förbränner.
Hur som helst så tror jag verkligen inte att man kan hälla i sig endast dessa drycker och förvänta sig att gå ner, vad jag egentligen är ute efter är bara god dricka som ger energi och som inte innehåller en massa kalorier, och om det nu skulle förbränna lite extra så är ju det bara ett plus. Så jag tror jag ska försöka köpa mig ett par stycken någon dag. Så nu till min fråga: 

Har någon av er testat detta? Vad tycker ni om det, smak/får man mycket energi? Och framförallt, vart köpte ni era? 

Lunch

Vattenmelon och 2 skivor skinka.


Söndag tjugoandra juli - Mobilblogg

 
Äh, jag orkar inte ljuga i bloggen. 
Jag är ute i vårat sommarhus just nu, sov här inatt. Det är jättehärligt, älskar att vara vid havet. 
Jag kommer dock hem i eftermiddag. 
 
Jag startade min dag med en kort joggingtur där jag brände 100 kalorier, och sen blev det frukost (i sällskap med mina föräldrar).
En glutenfri smörgås (slängde halva).
Samt blåbär och hallon i soyamjölk. 

Lördag tjugoförsta Juli

 
Jag vaknade klockan 04.50 idag, och kunde inte somna om. 
Tog vara på tiden genom att fixa igenom min dator och telefon, ordna med mappar, rensa och så vidare, som den perfektionist jag är så vill jag ha det gjort, men det tar tid (ungefär 3 timmar för att vara exakt.) 

Idag kommer jag vara på språng hela dagen, hos vänner osv. Men nu när blogg.se appen fungerar igen så kanske det blir ett litet mobilinlägg. 
Från och med nu har båda mina föräldrar semester i 3 veckor framåt, vilket betyder att jag kommer att äta mer. Jag ska försöka hålla det kontrollerat och jag tror att det kan vara bra för mig, äta mer regelbundet och få i mig mat, ska hålla det mellan 500 och 1000 kalorier varje dag. 
Ska dra ner lite på träningen också, ska fortfarande bränna så mycket kalorier som jag bara kan, men mer genom promenader än tex. cykling. Är rädd att jag kommer bygga muskler under tiden om jag samtidigt äter lite mer. 

Jag har också halvt bestämt mig för att skippa vågen i några veckor. Jag vet att jag har klarat det innan, och vill tillbaka till det. 
Just nu är vågen min bästa vän och värsta fiende, och alldeles för stor del av mitt humör beror på vad den visar. Jag vill kunna leva, ta mig igenom vardagen, göra mitt bästa, utan att det jag gör hela tiden defineras som bra eller dåligt av vågen. 
 
Jag har insett det lite nu. Jag lever inte riktigt. 
 
Ta hand om er, hoppas ni får en bra dag, tokfina människor. 
 

Fredag tjugonde Juli

 
Godmorgon! 

Sitter precis i denna stund och äter frukost, en soyayoghurt - 89 kalorier. 
Idag planerar jag att städa mitt rum, ta en promenad och så ska jag försöka sola lite, innan jag ska träffa en vän. 
 
Vägde mig för en liten stund sen föresten, och jag har gått upp i vikt. Inte jättemycket, men tillräckligt mycket för att jag ska bli ledsen och arg. 
Tror ni att det beror på att jag har mat i tarmarna, har jag gått upp i vätska, eller vad beror det på? 
Har i allafall bestämt mig för att ge det lite tid, och ska inte väga mig förren på söndag igen. 

En fanatisk anorketiker

Som jag skrev i inlägget innan så cyklade jag till gymmet idag, och sen tillbaka. Och detta vet min mamma om. Så när jag sen drar på mig träningsskorna igen och ska ta en cykeltur så blir hon sur. 

"Du har ju redan tränat idag." Sa hon. 

Jag ryckte bara på axlarna och sa att jag var uttråkad, skulle bara ta en kort vända. 

"Håller du på och bli en sån där fanatisk anorektiker?" Sa hon. Jag skrattade och sa att hon var löjlig. Då sa hon att hon var orolig för mig. Jag bara vände och gick, hoppade upp på cykeln och körde. 
 
Jag blir så enormt arg när hon säger sånna där saker. Vad är problemet med att träna? Varför ska hon lägga sig i? Och om jag nu är lite fanatisk när det gäller träning, att hon märker att jag tränar mer och äter nyttigare, varför ska hon stoppa mig? Varför ska hon bli orolig? Borde hon inte tycka att jag är duktig som tränar mycket mer nu än förut, att jag väljer bort onyttigheter. (Nu ignorerar vi det faktum att jag 1. åt kladdkakesmet idag, och 2. att hon inte är medveten om mina matvanor - att jag äter mycket mindre än hon tror). 
Det min mamma ser av mina vanor, är att de är sunda. Så varför håller hon på såhär? 

På ett sätt så vill jag bara vräka i mig en massa framför henne, för att visa att allt är lugnt, få bort misstankarna. Men framförallt så sporrar det här mig att fortsätta, lyckas på riktigt. 
Det är tack vare hennes kommentar som jag glatt gjorde i ordning ett kvällsmål för att hon sa till mig att äta efter träningen, det var hennes kommentar som gjorde att just det kvällsmålet ligger i en låda på mitt rum, och ska slängas i soptunnan imorgon. 
 
Jag vet att jag har ett konstigt förhållande till mat, och ja, jag vill gå ner i vikt.
Fanatisk? Ja det är jag antagligen. Anorektiker? Not so much. 

 
Här ser ni iaf ett utdrag av kvällens cykeltur! Jag är skitnöjd! Blev nästan 3 mil, och jag cyklade hela rundan 10 minuter snabbare än förra gången! Brände 782 kalorier också, vilket inte är så dåligt! Räknar på att jag brände nästan 300 kalorier när jag cyklade förut, och minst 200 kalorier inne på gymmet. Så jag är jättenöjd över dagens träning. 
 
 

Kladdkakesmet och en massa träning

 
 
Förlåt att jag inte bloggat på hela dagen, men jag har inte haft tid att sitta vid datorn. 
Dagen har varit.. bra på vissa sätt och dålig på andra. Det bra är att jag tränat riktigt duktigt, men det dåliga är att jag ätit, tja, dåligt. 
 
Jag åt lite frukost, och sen bakade jag till mina föräldrar. Som vanligt planerade jag att skippa lunch och sen träna, så jag åt lite smet. Haha känner mig äcklig, och så skriver jag ut det också, men aja. Jag ska vara ärlig mot er, jag åt en massa smet, och har ingen aning om hur mycket kalorier det blev. 
Men nu kommer den bra delen! Cyklade en vända, och svängde förbi gymmet. Gick in och körde både styrka och kondition, innan jag cyklade hem. Middagen gick sådär, men sen tog jag mig ut på en cykeltur igen, det gick superbra, men skriver lite mer om det snart, hände en grej innan jag stack iväg nämligen. 
 
 

förvirrad som vanligt

 
Mötte upp en vän för lunch idag, mest för att inte vara så totalt isolerad. Beställde en kycklingsallad. Pillade bort all ost, och åt ungefär hälften av salladen, skar bort skinnet på kycklingen. Lämnade dressingen orörd. Kändes helt okej. 

Just nu är jag förvirrad som vanligt. Vet inte vad som är mycket eller lite, vet inte vad som är bra eller dåligt. Vet inte om jag är ledsen eller glad, vet inte vad jag är ledsen över. Vet inte vad jag känner. 
Vet inte vad jag vill, vet ingenting. Jag är så förvirrad. Vet inte vad jag ska ta mig till, vart jag ska ta vägen med mig själv, med mitt liv. 
Känns som att jag inte kan veta någonting om jag inte får ställa mig på vågen nu. Men det går ju inte, har mat och vätska i magen. Det får vänta tills imorgon. 

Jag kan inte hjälpa att undra, när jag blev beroende av vågen, mat och träning, för att veta vad jag ska ta mig till här näst. 

Ätbart som boostar din metabolism

 
Frukost

Jag är inte rätt person att säga detta, haha. Är dålig på att äta frukost, men gör det! Det sätter igång hela proceduren i kroppen med metabolismen, (alltså ämnesomsättningen)  den kommer inte igång på riktigt annars. 
 
Grapefrukt

Är känt som ett av de bästa naturliga sätten att boosta din metabolism. Grapefruit sänker insulinvärdena i din kropp, och eftersom det är insulinet som kan göra att kroppen binder fett från maten, så är grapefrukt jättebra att äta! Grapefrukt innehåller också mycket C-vitamin och fibrer. Fibrer är lite tuffare för kroppen att bryta ner, och det krävs mer energi.  Själv gillar jag det inte tyvärr, tycker det är alldeles för beskt.. 
 

Grönt te & Kaffe

Ingen nyhet säkert, men grönt te är jättebra att dricka för att öka kroppens metabolsim. Grönt te har termogena egenskaper, det kan hjälpa till att värma upp kroppen. När kroppen skapar värme så bränner den fler kalorier. Jag har blivit riktigt duktig på att dricka grönt te, minst 1 kopp per dag! Kaffe dricker jag inte, men det har ungefär samma effekt. 

Yoghurt

Naturlig yoghurt är jättebra att äta. Den är rik på proteiner, som precis som fibrer, är svårt för kroppen att bryta ner. Det krävs mer energi - kalorier - att bryta ner, och därmed är det bra för metabolismen! Yoghurt är också bra för matsmältningssytemet. 


Spenat
 
Spenat är bra på alla sätt och vis, det innehåller antioxidanter, magnesium och C-vitamin, och på samma sätt som grapefrukt, så innehåller spenat fibrer, som kräver mer energi för kroppen att bryta ner. 
 
Kallt vatten

Vi vet alla att man ska dricka så mycket vatten som möjligt, men det bästa är riktigt kallt vatten. När kroppen får i sig kallt vatten så vill den göra om det till kroppstempratur, vilket kräver energi - du bränner fler kalorier, och ger din metabolsim en liten knuff! 

Mandlar

Mandlar innehåller bra fetter, fibrer och protein, och är jättebra för din metabolsim. 
 
 
Kanel

Det visste ni säkert redan. Ha i tet, på gröten eller över några äppelbitar. Se dock till att det inte blir för mycket. Kanel i för stor mängd kan bli giftigt, max 1 tesked per dag! 

Kalkon

Rikt på fibrer, som hjälper till att boosta metabolismen. Kanske kan ni byta till en skiva kalkon istället för skinka på mackan? Jag känner ingen skillnad i smaken iaf! 

Broccoli 

Innehåller C-vitamin och Kalcium, kalcium är jättebra för metabolismen! 
 
 

Havregrynsgröt

Innehåller fibrer, som ni nu förstår är bra för metabolsimen. Havregrynen sänker också insulinet i kroppen, precis som grapefrukten. 



Onsdag artonde Juli

 
 
 
Oh herregud. 

Jag är helt slut som människa. 
Igår var jag ute och cyklade, blev lite mer än 5 mil, på 2 timmar och 20 minuter. När jag kom hem tog jag en snabb dusch innan jag bokstavligen ramlade i säng, och sen har jag sovit som en stock hela natten. 

Idag bultar benen och jag är fortfarande helt slut i hela kroppen, just nu känns det som att jag inte ens kommer kunna ta mig ur sängen, haha. Det är inte träningsvärk, utan bara total utmattning i hela kroppen.
Sen jag kom hem från min semester i lördags, så har jag cyklat 1 mil om dagen, så jag tycker egentligen att jag inte borde vara så trött, eller så är det just därför, att jag tränat flera dagar i rad och sen kör såhär hårt. 

Så därför tänker jag ha en vilodag idag, jag ska nog ta en promenad senare, för att mjuka lite. Om jag kommer ur sängen det vill säga. Förstår inte hur man kan vara såhär trött i kroppen, det tog mig typ 20 minuter från att jag vaknat, att böja mig ner och plocka upp datorn. Det var en kraftansträngning kan jag lova. 

Ute skiner solen, så jag kanske kan vara ute och få lite färg idag? Hoppas det!  Annars vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på.
Har i allafall bestämt mig för att äta mer idag, gick och la mig hungrig igår och magen kurrar nu, tror att min kropp behöver näring nu när den är så trött. 

Men innan jag gör någonting så tänker jag väga mig. Jag är livrädd. 

spenatsoppa och kvällsmotion

 
Idag fick jag laga middag, och det blev som vanligt spenatsoppa. Kände inte för att äta ägg, men mamma tjatade som vanligt. Lyckades dock peta bort gulan, så blev spenatsoppa med äggvita till middag. Lika gott som vanligt! 
Nu ska jag ut på en cykeltur i kvällssolen tänkte jag. 

Ledsen om bloggen varit tråkig idag, men har suttit och skrivit ihop några inlägg som kommer upp imorgon! 

Creme Brulee

Innan jag åkte på semester så gjorde jag creme brulee, det var väldigt lätt faktiskt, vilket gjorde mig förvånad. Det enda är att man behöver bra formar, samt en "brännare" , alltså en sån där eldpistol.. Vad tusan heter det nu igen? Haha, jaja, iaf. Nedan kan ni se resultatet av mina, det är vanilj "pudding" under, och sen bränt socker bara. Toppade med några hallon och riven choklad. 

En portion är cirka 400 (!!!) kalorier. 

 
 

Tisdag sjuttonde Juli

 
Godmorgon! 

Sitter med en kopp grönt te i soffan och funderar på vad jag ska göra idag. 
För stunden så jobbar typ alla mina vänner, så jag har inte så mycket att göra. För att vara helt ärlig så isolerar jag väl mig också, en vän frågade om jag ville följa med till hennes sommarhus, men jag tackade nej. Varför? 
   För att jag vet att om jag åker dit så kommer jag äta en massa onödigt, och jag kommer inte kunna träna så som jag vill.  Ångrar jag mig? 
Ja. För ute skiner solen, och jag har ingenting att göra idag. I vanliga fall skulle jag antagligen ångra mig ännu mer, jag gillar inte att prioritera såhär, men jag vet att det var rätt nödvändigt den här gången. Efter semestern så behöver jag bli av med det jag lagt på mig - inte gå upp ännu mer. 
Just nu får jag ta det dag för dag, fokusera på att ta mig genom dagen liksom.

Men jag planerar ett besök till biblioteket, och så måste jag köpa en ny fun light, min tog slut alldeles för snabbt, haha. 

Och angående bildredigeringsprogram så har jag kikat runt här på morgonen, jag har alltid använt photoscape, jag älskar det! Men jag kan inte hitta en version för mac. Och typ alla program för mac är bara 30 dagars versioner innan man måste köpa dem.. Oh, det suger. 
 

Min dag :

 
Bjuder på två bilder från min kvällspromenad. Sprang lite intervaller också, och brände uppåt 200 kalorier. 
Jag har haft en rätt bra dag. Lite ensamt, men jag gillar det. Tänkte lista lite grejer jag hunnit med idag. 

- Cyklat 1 mil 
- Druckit 4 koppar te 
- Druckit 1 liter vatten (behöver jag nämna att jag har sprungit på toa stup i kvarten?)
Haft "hemmaspa" med ansiktsmask, peeling, hårinpackning osv. 
- Låg i en solstol i trädgården under de få stunder som solen var framme, och har fått lite färg. 
- Spelat gitarr
- Kollat färdigt på första säsongen av Scrubs
- Haft världens ångest och gråtit

Imorgon ska jag bland annat till biblioteket, ska skriva några inlägg som ni ösnkat också, men så ska jag försöka fixa ett bildprogram till min nya dator, jag har fortfarande inte lärt mig hur Mac funkar, haha. Men behöver ett program där jag kan redigera bilder, storlek osv. Någon som har något tips? 

Önskemål ?

Planen för den här veckan är att "fasta" om dagarna, och endast äta middag. Samt ett träningspass om dagen. Det här gör jag för att bli av med det jag antagligen lagt på mig under semestern, och för att få en riktig kickstart inför de 3 veckorna jag kommer spendera med min familj, då jag ska fokusera på att äta lite och nyttigt, samt att träna lite mer. 

Så, bloggen kommer antagligen bli lite tom på mat-inlägg den här veckan. Tänkte därför höra med er vad ni skulle vilja läsa mer om? 
Jag har fått önskemål om att skriva om mig själv, frågestund, att skriva om mina bästa tips, mer om träning, osv, osv. Men alla dessa önskemål är spridda, så ni får gärna kommentera här om det finns något ni vill att jag ska skriva om! :-) 


 

Måndag sextonde Juli

Godmorgon på er! 

Igår var en bra dag, jag hade mycket att ta itu med, men hann ändå med träning. Maten gick bra också. Jag har dock inte vågat väga mig än, tror jag ska vänta ett tag med det. 

Den här veckan jobbar mina föräldrar, men nästa vecka tar de semester igen, i tre veckor. Det betyder att det är slut på friheten här hemma. Jag kommer inte alls kunna träna så mycket som jag gjort, och framförallt så kommer jag behöva äta mycket mer. 
Så de tre kommande veckorna får jag sikta på att landa på 500 kcal och över. Jag borde klara det, och hoppas att jag kan gå ner i vikt. 
 Så den här veckan måste bli bra, så att jag är motiverad att fortsätta sköta mig senare. Jag sköter mig alltid bättre när jag varit duktig innan, har väl mer självförtroende eller något, haha. 

Just nu dricker jag en kopp grönt te till frukost, och sen ska jag ta en cykeltur. Känns bra att vara hemma igen och dricka ur mitt eget porslin, men saknar Starbucks te lite, har ni prövat det? Supergott! 



Söndag femtonde Juli - Hemma igen

Hej på er! 

Nu är jag hemma igen efter en mycket givande resa. Jag har haft det jättebra, jag har slappnat av, varit glad och lycklig. Klart att det kom lite svåra stunder, men jag bet ihop och trängde bort de dåliga tankarna. 
Men jag har fått mycket tid att tänka på allt, och precis som vissa av er sa så kan man få se saker ur andra perspektiv när man får komma bort ett tag.

Jag har ätit utan att räkna, och det har blivit mycket mer än vanligt. Antagligen har jag väl gått upp i vikt, men kanske behövde jag få i mig lite kalorier, för att få vikten att lossna då jag stått still i vikt så sjukt länge. 

Jag har haft tillgång till internet på vissa av hotellen jag varit på, samt på olika cafér och restauranger, det är svårt att uppdatera från telefonen, men jag har läst era kommentarer, och har verkligen längtat efter att få komma hem och prata med er, läsa hur det går för er, hur ni mår, osv. 
Så nu är jag tillbaka, med nya krafter. Idag hinner jag inte blogga mer, men imorgon kör jag igång igen. Har en massa planer för hur jag ska äta och träna de kommande veckorna. 

Hur har ni haft det? Mår ni bra? 


Jag lever

Jag lever. Jag saknar er , men jag är tillbaka snart. Ni hade rätt, att komma bort var bra, jag kan se saker ur andra perspektiv. Det är så konstigt att säga, men ohhh vad jag saknar er. 

Idag kunde jag ha varit världens lyckligaste flicka

Idag kunde allt ha varit bra. Idag kunde livet ha varit på topp. 

Jag låg på golvet, ihopkurad med pannan mot det kalla golvet. Skrek och grät. Lyckades förflytta mig till soffan, låg insvept i duntäcket. Snyftade och grät. 
Halsen gör ont, huvudet dunkar, men tårarna rinner fortfarande. 

Och jag åker på semester idag, är borta en vecka. När jag kommer hem så ska jag ta tag i det här. Ta tag i mitt liv, i mig själv. Det här är bara så hopplöst. 

Det är så mycket jag inte skriver här i bloggen, och jag är ledsen om allt blir osammanhängande för er. Men nu vet ni att jag blir borta i en vecka i allafall, kanske kommer det en uppdatering om att jag lever under tiden. Annars så hörs vi på fredag nästa vecka. Jag kommer sakna er. Utan er vore jag inget, ni är de enda som förstår mig. 

tiden går så fort, varje dag är likadan

 
Jag har haft en bra dag idag, fram tills nu det vill säga. 
Det jag fått i mig i matväg är först ett knäckebröd, sen lite kaksmet, och en potatis till middag. Det kändes helt okej, lite ångest över kaksmeten, men eftersom att jag inte ätit så mycket annat så kändes det okej. 
Men för att lätta mitt samvete så hoppade jag på cykeln. Jag cyklade 3 mil på en timme och 20 minuter. Var stolt över mig själv när jag kom hem, kände att jag gjort det här till en bra dag. 

Men. Sen när jag sitter i godan ro på mitt rum så hör jag hur de börjar viska där nere. "Tog hon något att äta nu när hon kom hem? Hon åt nästan inget till middag." Säger pappa till mamma. Mamma ropar ner mig, tvingar mig att ta något att äta. 
Jag tar ut en soyayoghurt, tycker att det är lagom att äta nu, när jag ändå varit duktig och cyklat så långt. Men mamma nöjer sig inte, nej, jag ska äta mackor också. Jag tog två gluten- och laktosfria knäckebröd med skinka på. Sen fick jag sätta mig i soffan och tugga i mig. Mådde bara sämre och sämre. 
Jag ville verkligen inte äta det där. Jag som hade fixat så att idag blev en bra dag i slutändan, och sen måste allt förstöras. Jag blev så arg. Arg på all äcklig mat, arg på mig själv för att jag är konflikträdd och inte vågar säga emot mamma. Arg på dumma mamma som satt bredvid mig i soffan, tuggade i sig knäckebröd med ost på. Hennes ben bredvid mina, lika smala som alltid. Aldrig har hon behövt tänka på vad hon äter, för hon har en sån där killer-ämnesomsättning som vi alla drömmer om. Hon skulle adlrig förstå ångesten att behöva äta något när man inte vill. Hon skulle aldrig förstå att man kan vara missnöjd med sig själv. 

Jag åt min yoghurt och en och en halv macka. Sen smet jag. 
Sitter och kurar på mitt rum nu, måste ta en dusch. Känner ångesten komma. Fan fan fan. Nu var jag tvungen att stänga dörren in till mitt rum, för tårarna kommer. Ångesten. Vill riva och slita i mig själv. Jävla skit. Alltid ska något gå fel, aldrig kan jag få bli smal. 

På fredag åker jag utomlands. Har längtat efter den här resan, men nu har jag ingen lust att åka. Har ingen lust att vara tjock, ingen lust att tappa kontrollen. Fan. 

Onsdag fjärde juli

Idag vaknade jag klockan 7. Var trött i hela kroppen, men kunde inte somna om. Låg kvar i sängen tills familjen åkt hemifrån, kände för att vara ensam. 
Nu har jag stått i köket och bakat i 3 timmar. Jag älskar verkligen att baka, jag försvinner in i en egen värld, där jag vispar, torkar, blandar mixar och städar. Det är underbart. Jag håller händerna sysselsatta, och tränger bort tankarna. 

Nu är jag trött i benen efter att ha flängt runt i köket så länge, och har satt mig ner i soffan med ett glas fun light. Åt en knäckemacka innan jag körde igång med bakningen, men känner inte för att äta något mer nu.
Ska strax göra mig i ordning och sen åka iväg och möta upp några människor som var med mig när jag spelade in i studion förra veckan. Vi ska lyssna lite på resultatet och diskutera olika saker. Det ska bli roligt, men jag rä lite nervös. 
 

jordgubbar och soliga sommarkvällar

Blev ett litet mellanmål förut. Några jordgubbar i soyamjölk, med lite sötningsmedel på, eftersom att gubbarna var så sura. Det var jättegott! 
Sen träffade jag några vänner, som jag ska möta upp strax igen. Var bara tvungen att ta mig hem och äta middag, som blev 1 potatis. 

Jag älskar dessa soliga sommarkvällar. Jag och mina bästa vänner har ett hemligt ställe där vi kan sitta och prata ostört, vi brukar blanda saft (fun light) som vi dricker under tiden, underbart! 
Hoppas ni får en fin kväll! 



Vill bara tillägga också att jag numera oftast svarar på era kommentarer via funktionen i nya blogg.se. Så om ni inte har någon blogg, men stället frågor eller liknande, så kan ni klicka er in i kommentarsfältet där ni kommenterade, så har jag svarat där! 

lunch och promenad

Idag var första gången jag satt på cykeln efter min lilla olycka förra veckan. Har fortfarande ont, skrapsår som svider och blåmärken som ömmar. Men cykelturen gick bra, körde 9 kilometer i bra speed, även om det gick lite långsammare än vanligt. 
Efter min cykeltur så satt jag i solen coh läste en stund, innan jag gjorde i ordning lite lunch. 
1 morot med iteliensk salladskrydda på, samt en alpro soyayoghurt med en skivad jordgubbe till. Mycket gott! 

När jag ätit så snörade jag på träningsskorna igen och tog mig en promenad till ICA för att köpa sötningsmedel. Blev en promenad på 5 kilometer, och totalt 45 minuter. 
Nu ska jag ta det lugnt i någon timme, innan jag ska möta upp några vänner. Tror att jag ska äta ett litet mellanmål, har svenska jordgubbar i kylen! :-) 

 
 
 
 

Tisdag tredje Juli


Godmorgon! 

Det var länge sen jag åt gröt till frukost, jag borde göra det oftar, det är nyttigt, gott, och mättar bra! 
0.5 dl glutenfria havregryn, psyllimfrön, linfrön och 1 matsked lingonsylt. Det blir cirka 90 kalorier, vilket ironiskt nog är lika mycket som en sån där liten soyayoghurt jag börjat äta på morgonen. Snacka om att gröt mättar mycket bättre. 

Nu har jag ingen tid att förlora. När mina bästa vänner slutat jobbet efter tre så ska jag möta dem på stan för fika (alltså en kopp te). Innan dess ska jag hinna ta en cykeltur, äta någon slags lunch, och ta en promenad till närmaste ICA. Har runt 4 timmar på mig, så egentligen borde jag inte känna mig stressad, men jag är alltid stressad. 
Känner rätt mycket press också, eftersom vi har så sjukt mycket "hetsmat" hemma. Choklad, olika kakor, bullar, en massa mackor osv. Och just idag litar inte jag på mig själv. Bäst att ta sig ur huset - upp på cykeln! 

Måndag andra Juli

 
Ledsen för frånvaron, jag har helt ärligt inte hittat tid till att blogga de två senaste dagarna, plus att jag inte haft så mycket att skriva om. 

Idag har jag varit glad. Jag har ätit bra, motionerat, och shoppat en massa smalkläder. Kläder som jag tror kommer hjälpa till att motivera mig att fortsätta kämpa. 
För motivationen har varit lite dålig på senare tid, för det är så frustrerande att ha stått still på samma vikt så sjukt länge nu. Men jag ska inte ge upp. Jag har läst igenom alla era fina kommentarer med tips och råd, och har lite planer på hur jag ska försöka gå till väga. 

Jag har inget mer att skriva idag, ville bara kika in och säga hej. Hoppas att allt går bra för er, massa kramar. ♥

Söndag första Juli

Jaha, då var det Juli månad då.
Jag känner mig så extremt uppgiven, det var så länge sen jag gick ner i vikt. Har stått still i flera månader. Det är som att jag trampar på samma ställe, och nu har jag stått och trampat så länge att jag gått ner mig i en grop. En grop jag inte kan ta mig upp ur. Fan också.

Vad ska det krävas av mig för att gå ner ? Det är bara 4 kilo kvar nu.

RSS 2.0