Ätbart som boostar din metabolism

 
Frukost

Jag är inte rätt person att säga detta, haha. Är dålig på att äta frukost, men gör det! Det sätter igång hela proceduren i kroppen med metabolismen, (alltså ämnesomsättningen)  den kommer inte igång på riktigt annars. 
 
Grapefrukt

Är känt som ett av de bästa naturliga sätten att boosta din metabolism. Grapefruit sänker insulinvärdena i din kropp, och eftersom det är insulinet som kan göra att kroppen binder fett från maten, så är grapefrukt jättebra att äta! Grapefrukt innehåller också mycket C-vitamin och fibrer. Fibrer är lite tuffare för kroppen att bryta ner, och det krävs mer energi.  Själv gillar jag det inte tyvärr, tycker det är alldeles för beskt.. 
 

Grönt te & Kaffe

Ingen nyhet säkert, men grönt te är jättebra att dricka för att öka kroppens metabolsim. Grönt te har termogena egenskaper, det kan hjälpa till att värma upp kroppen. När kroppen skapar värme så bränner den fler kalorier. Jag har blivit riktigt duktig på att dricka grönt te, minst 1 kopp per dag! Kaffe dricker jag inte, men det har ungefär samma effekt. 

Yoghurt

Naturlig yoghurt är jättebra att äta. Den är rik på proteiner, som precis som fibrer, är svårt för kroppen att bryta ner. Det krävs mer energi - kalorier - att bryta ner, och därmed är det bra för metabolismen! Yoghurt är också bra för matsmältningssytemet. 


Spenat
 
Spenat är bra på alla sätt och vis, det innehåller antioxidanter, magnesium och C-vitamin, och på samma sätt som grapefrukt, så innehåller spenat fibrer, som kräver mer energi för kroppen att bryta ner. 
 
Kallt vatten

Vi vet alla att man ska dricka så mycket vatten som möjligt, men det bästa är riktigt kallt vatten. När kroppen får i sig kallt vatten så vill den göra om det till kroppstempratur, vilket kräver energi - du bränner fler kalorier, och ger din metabolsim en liten knuff! 

Mandlar

Mandlar innehåller bra fetter, fibrer och protein, och är jättebra för din metabolsim. 
 
 
Kanel

Det visste ni säkert redan. Ha i tet, på gröten eller över några äppelbitar. Se dock till att det inte blir för mycket. Kanel i för stor mängd kan bli giftigt, max 1 tesked per dag! 

Kalkon

Rikt på fibrer, som hjälper till att boosta metabolismen. Kanske kan ni byta till en skiva kalkon istället för skinka på mackan? Jag känner ingen skillnad i smaken iaf! 

Broccoli 

Innehåller C-vitamin och Kalcium, kalcium är jättebra för metabolismen! 
 
 

Havregrynsgröt

Innehåller fibrer, som ni nu förstår är bra för metabolsimen. Havregrynen sänker också insulinet i kroppen, precis som grapefrukten. 



Kommentarer
Postat av: Ebba

Bra inlägg!

2012-07-18 @ 11:30:01
Postat av: Anonym

Enligt din blogg verkar det ju som om du äter frukost nästan varje dag? Iaf. förut, innan du åkte på semester..?

Svar: Jo, men här pratar jag inte om en yoghurt på 89 kalorier, utan en riktig frukost.
colluctaripuella.blogg.se

2012-07-18 @ 12:15:38
Postat av: Anonym

Superbra tips! Kan du inte berätta lite om dina kromtabletter?

2012-07-18 @ 12:24:45
Postat av: Ann

Bra inlägg!Det är bara synd att mandlar innehåller så mkt kalorier, annars kanske man hade haft lättare att äta dem:)
/Ann

2012-07-18 @ 13:21:27
URL: http://prosmal.wordpress.com
Postat av: E.s

Tack för grymma tips! Men är rågflingegröt lika bra som havregrynsgröt eftersom det är kalorisnålare? Kram

Svar: ja absolut ! Innan jag började äta glutenfritt så åt jag rågflingor! :) Kram
colluctaripuella.blogg.se

2012-07-18 @ 13:27:44
Postat av: JP

Tack för tipsen :D

2012-07-18 @ 13:28:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0